A5 ima više basa i visokih, A2 ima više srednjih.clapton wrote:koja bi otprilike bila razlika izmedju Alnico 2 i Alnico 5 istog ili slicnog (low) output-a?
Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
bez crijeva
- tommytigh77
clapton wrote:koja bi otprilike bila razlika izmedju Alnico 2 i Alnico 5 istog ili slicnog (low) output-a?
fattwang wrote:A5 ima više basa i visokih, A2 ima više srednjih.

Takodje A5 ima agresivniji attack. Na ovom klipu je ponajbolje poredjenje, šteta što nema jedan ovakav i za singlove:
Bacite pogled na ove kraljeve Aalberg audio...
http://aalbergaudio.com/product-demos/
Demoi su im dosadni, ali cini mi se da su sprave dobro osmisljene, a izgled kida.
A evo ga i jedan demo koji je kratak i ubada sustinu...
http://aalbergaudio.com/product-demos/
Demoi su im dosadni, ali cini mi se da su sprave dobro osmisljene, a izgled kida.

A evo ga i jedan demo koji je kratak i ubada sustinu...
- Rockatansky
Uopste nisam fan neki U2 ali znajuci ono sto se zna o The Edge, ovo mi deluje kao prilicno dobra stvar koju bih pozeleo....
Sta se zna o edge? Feel me in, propustio sam taj cas 
Meni je on kao klinac koji je kupio novi procesor pa bi da proba svaki efekat

zna se da se razumije u zvuk i da je vrsan muzicar. 

- tommytigh77
bancika wrote:Sta se zna o edge? Feel me in, propustio sam taj cas

To otprilike.
Razume se samo u 1+1/4 eho odjeka, napravio karijeru na tome i svaka čast, ali da je vrsTan muzičar... 'Bem ti, šta je slava i popularnost, pa da su on i bend poživeli do dan danas, i Sid Vicious bi za neke bio vrSan muzičar. Daj, Claptone, voliš Landaua i Scofielda, koliko se sećam? Ne troluj...clapton wrote:zna se da se razumije u zvuk i da je vrsan muzicar.
- Rockatansky
Ma da, nema Egde pojma. 
Svako moze samo da ukljuci 1+1/4 i da pravi hitove

Svako moze samo da ukljuci 1+1/4 i da pravi hitove

btw, htedoh sinoc reci *fill, ne *feel, but you get the point 
a sto se dzitre tice...lepo sto su ubacili q-sawn maple za vrat. Ne bi nikad dao pare na maple vrat koji nije q-sawn ili makar iz vise delova.

a sto se dzitre tice...lepo sto su ubacili q-sawn maple za vrat. Ne bi nikad dao pare na maple vrat koji nije q-sawn ili makar iz vise delova.
tommytigh77 wrote:bancika wrote:Sta se zna o edge? Feel me in, propustio sam taj cas
Meni je on kao klinac koji je kupio novi procesor pa bi da proba svaki efekat![]()
To otprilike.Razume se samo u 1+1/4 eho odjeka, napravio karijeru na tome i svaka čast, ali da je vrsTan muzičar... 'Bem ti, šta je slava i popularnost, pa da su on i bend poživeli do dan danas, i Sid Vicious bi za neke bio vrSan muzičar. Daj, Claptone, voliš Landaua i Scofielda, koliko se sećam? Ne troluj...clapton wrote:zna se da se razumije u zvuk i da je vrsan muzicar.
sory buraz , ali nije poenta u razumevanju.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Da nije bilo Simple Minds, ne bi bilo ni U2, ali dobro, u kompletu sa bendom, Edge zvuci taman kako treba. Mnogi brkaju poentu. Odlican gitarista je pojam koji je potpuno nedefinisan... Da li je to gitarista koji zna sve skale i svira ako treba i unazad (da prizove belzebuba ili otvori konzervu kukuruza secerca pri poseti Kini), ili je to taj neki Edge ili koji god koji svira u funkciji benda. Recimo meni je najbolji u celoj prici modernijih gitarista upravo Jonny Greenwood jer je on i jedno i drugo ali ne izdrkava se. Od stare skole je to Gilmur. Opet, sve je stvar afiniteta.

Uspeo je vise nego Guthrie Govan. Ja izuzetno cenim te muzicare koji nisu virtuozi i koji sa ogranicenom listom vestina uspeju da impresioniraju ili barem ne ostave ravnodusnom publiku. Stanje uma je jako bitna stvar kod izvodjenja i kod stvaranja muzike. Siguran sam da to moze svako na sebi da primeti ali da ne sirim sad ovo sa primerima. NIsta ne fali muzicarima koji nisu virtuozi osim sto ce ih drugi muzicari manje ceniti.
Naravno da necu da slusam U2 kad muziku koju slusam uglavnom posmatram kroz prizmu svog instrumenta i sviranja ali one prave iskrene (obicne?) slusaoce zabole za Greg Hovea, Guthrie Govana, Andy Timmonsa u paketu ukljucujuci i Jodu Holcijusa
) ali zato furaju U2 bez problema.
Naravno nikad ne bih dao lovu za njegovu signature gitaru.
Naravno da necu da slusam U2 kad muziku koju slusam uglavnom posmatram kroz prizmu svog instrumenta i sviranja ali one prave iskrene (obicne?) slusaoce zabole za Greg Hovea, Guthrie Govana, Andy Timmonsa u paketu ukljucujuci i Jodu Holcijusa

Naravno nikad ne bih dao lovu za njegovu signature gitaru.
Mozda nije neki bluzer,niti vlada akusticnom gitarom,mozda ne svira obrade klasika roka na koncertima U2,al zato, sto ima solo deonice,svaka cast!
Zezam se,naravno.Ako oduzmes 267 pedala sto stoje oko njega,imam utisak da on ne zna zasto drzi uopste tu gitaru u rukama...nemocan je.Ali su oni skupa,uz podrsku jake ritam sekcije i (nekad)jakog buntovnog glasa onog frontmena,uspeli da naprave lovu.Uz nesebicnu pomoc medija,naravno.
Zezam se,naravno.Ako oduzmes 267 pedala sto stoje oko njega,imam utisak da on ne zna zasto drzi uopste tu gitaru u rukama...nemocan je.Ali su oni skupa,uz podrsku jake ritam sekcije i (nekad)jakog buntovnog glasa onog frontmena,uspeli da naprave lovu.Uz nesebicnu pomoc medija,naravno.