Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Oprema Koju Imate
šta je to 59 ka, misliš na rounded '59 neck profile?
LP iz 1959 godine. One and only....ok maybe two 

A bre Nemanja, smanji gain na ulazu. Koji mic koristis? I koji audio interfejs? To sto krci je digitalni kliping koji se desava kad preglasno uletis u konverter. Ako ti je Guitar Rig merodavan za recenzije tona onda jbg. ..
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ma generalno je problem shto ja namestim ulaz i sve kako bi trebalo, sviram...pa i bez klipinga, izmeni se ton potpuno, skroz drugacije od onog shto ja cujem lajv..Mislim, sve uradim po pravilima, ali ne vredi....MUzzY wrote:A bre Nemanja, smanji gain na ulazu. Koji mic koristis? I koji audio interfejs? To sto krci je digitalni kliping koji se desava kad preglasno uletis u konverter. Ako ti je Guitar Rig merodavan za recenzije tona onda jbg. ..

Odlično ovo zvuči. Baš tako i zamišljam Jaguara da treba da zvuči, meni je to to.nemanjavelimirovic wrote:
Digitalni kliping... pa verovatno si podesio nivo ulaznog signala na laganije sviranje, pa je počeo da prelazi kod jakog sviranja..
A? A?
Ovo su od Suspirije fotke sa drugog foruma... Pa rekoh da malo mucim Nemanju
pre... (ista ko Nemanjina)

posle...

A? A?
Ovo su od Suspirije fotke sa drugog foruma... Pa rekoh da malo mucim Nemanju

pre... (ista ko Nemanjina)

posle...

A? A?
brutalno
A gde su roller sedla? Bez toga je taj bigzbi samo poza.Msm jet king to ima, visestruko jeftinija gitara....
Gle njega, on bi bigsby, a da se na rastimava... Shijomigadjuro... 

Funkomat wrote:brutalno

znas moje misljenje o januaru februaru
- Hillybilly
Bigsby kad je dobro setapovan se ne rastimava. Imam ga na 3 gitare... sa roller i sa tune o'matic bridge i sa cime god oces...ne rastimava se!Avlijaner wrote:Gle njega, on bi bigsby, a da se na rastimava... Shijomigadjuro...
Volim da se kesham po njemu k'o mlad majmun i opet se ne rastimava. Do duse ako ga riljas kao flojd velika je verovatnoca da ce se rastimovati!

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Meni ne treba nikakav tremolo sistem, ne nalazim mu primenu u sviranju ni najmanje... jbg.
Evo bio mi je Cortex danas, pa smo sve i svashta isterstirali. Overall zakljucak....Nisam ni najmanje nishta namestao pojacalo kad sam snimao test
, ostalo je podeseno za telca, (bass do kraja, middle na 1 sat, treble na 10sati, presence na pola...)...pa samim tim jaguar zvuci mnogo losije no shto bi trebalo na testu...Drugo...hambakeri kakvi god da su drugacije zvuce u alderu, shto me je uverio Cortexov SG, koji radi mnogo konkretnije i definisanije i cistije u bas opsegu nego ova gitara. Trodimenzionalniji je zvuk i stvarno taj SG je preterano dobra gitara, ali nije svaki kao taj...probao sam i njih par pa mi se nisu svideli, ovo je prvi posle ihahaj da me je bukvalno oduvao zvukom....
Svakako, kad je drugacije podesen amp, mnogo je bolji utisak o Jaguaru i na cleanu i na drive, ali koliko para toliko muzike. ne vredi vishe no shto sam ga platio (a mislim ni mnogo manje...), ali mi se zalepio (savrseno mi je legla 24" skala, vrat je tanji ali je nekako...taman kako treba, sviruckam je nonstop... telo mi taman lezi kad sviram, taj oblik je perfektan..civije ne rastimavaju, pragovi su dobro obradjeni, nema buzz-a a jako je nisko i gitara ostaje, uz eventualne male korekcije po pitanju struje. U najgorem slucaju, ako me bude totalno razocarala... ubacicu joj neke P94 magnete i cao...
Probacu je sad u nekom periodu kako ce raditi u miksu sa komplet bendom i u ovom bendu gde je samo gitara i bubanj...pa ako bude radila kako treba, necu nishta dirati. Prva stvar koju koju bi probao je da se stave ipak tanje zice iako sam se navikao na 11ke...ali to cu nakon proba i raznih zvukovnih podesavanja.
U svakom slucaju, ne interesuje me vishe nishta od gitara...sad cu ove koje imam ili da poboljsavam ili da odrzavam u ispravnom stanju i sviram...Zaista nikad kraja istrazivanju u ovoj teritoriji, a opet bolje je da se vishe svira, manje maltretira novcanik, ne isplati se ovo bar ne na nacin na koji sa ja to radio...a pogotovo je lose za psihu.
Jaguar radi kako mozete cuti na onom testu koji su uradili nstaff music ili kako se vec zovu i to je to...Ako slucajno budem napravio neku izmenu na njemu, napisacu i tad testirati, mislim da je sad to besmisleno to raditi, ima gomila testova na netu. Zeznuli smo se shto nismo istestirali Cortexove pedale, koje su nevidjeno dobro uradjene i zvuce perfektno...a meni najzanimljiviji delay/eho/verb koji je....

Evo bio mi je Cortex danas, pa smo sve i svashta isterstirali. Overall zakljucak....Nisam ni najmanje nishta namestao pojacalo kad sam snimao test

Svakako, kad je drugacije podesen amp, mnogo je bolji utisak o Jaguaru i na cleanu i na drive, ali koliko para toliko muzike. ne vredi vishe no shto sam ga platio (a mislim ni mnogo manje...), ali mi se zalepio (savrseno mi je legla 24" skala, vrat je tanji ali je nekako...taman kako treba, sviruckam je nonstop... telo mi taman lezi kad sviram, taj oblik je perfektan..civije ne rastimavaju, pragovi su dobro obradjeni, nema buzz-a a jako je nisko i gitara ostaje, uz eventualne male korekcije po pitanju struje. U najgorem slucaju, ako me bude totalno razocarala... ubacicu joj neke P94 magnete i cao...

Probacu je sad u nekom periodu kako ce raditi u miksu sa komplet bendom i u ovom bendu gde je samo gitara i bubanj...pa ako bude radila kako treba, necu nishta dirati. Prva stvar koju koju bi probao je da se stave ipak tanje zice iako sam se navikao na 11ke...ali to cu nakon proba i raznih zvukovnih podesavanja.
U svakom slucaju, ne interesuje me vishe nishta od gitara...sad cu ove koje imam ili da poboljsavam ili da odrzavam u ispravnom stanju i sviram...Zaista nikad kraja istrazivanju u ovoj teritoriji, a opet bolje je da se vishe svira, manje maltretira novcanik, ne isplati se ovo bar ne na nacin na koji sa ja to radio...a pogotovo je lose za psihu.

Jaguar radi kako mozete cuti na onom testu koji su uradili nstaff music ili kako se vec zovu i to je to...Ako slucajno budem napravio neku izmenu na njemu, napisacu i tad testirati, mislim da je sad to besmisleno to raditi, ima gomila testova na netu. Zeznuli smo se shto nismo istestirali Cortexove pedale, koje su nevidjeno dobro uradjene i zvuce perfektno...a meni najzanimljiviji delay/eho/verb koji je....

-
ma ja bi to još malo istraživao..
toliko lepih gitara visi po prodavnicama..nikad veća ponuda. Pa tek jućub snimci..rivjui, forumi..
lako je svirati jebiga..ali šta onda?
ne znam, mlad si čovek..šteta da se lišiš jednog tako lepog hobija kao što je istraživanje, probavanje..
a i ta gitara, videćeš..ni sa novom elektronikom ni magnetima neće biti The One.
bolej prodaj ti to dok si još u materiji..
toliko lepih gitara visi po prodavnicama..nikad veća ponuda. Pa tek jućub snimci..rivjui, forumi..
lako je svirati jebiga..ali šta onda?
ne znam, mlad si čovek..šteta da se lišiš jednog tako lepog hobija kao što je istraživanje, probavanje..
a i ta gitara, videćeš..ni sa novom elektronikom ni magnetima neće biti The One.
bolej prodaj ti to dok si još u materiji..