Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
komil

Re: Oprema Koju Imate

Post by komil » 15 Jan 2013, 13:16

Hillybilly wrote:Svaka cast za EH DMM!!! :ma bravo: Retka 'tica, nema sta!

I ja sam se ponovio, obradovala me zena za rodjendan :kiss: , Line-6-Echo-Park-delay!
Nemanja, druze hvala za link! Stvarno dobra cena za ovu napravu. Radi strava jedino me nervira sto susti uzasno...Jel' to slucaj i sa tvojom pedalicom?
Image
Čestitam. Koliko sam ja čitao na webu, šuštanje je problem broj jedan (i u principu jedini) kod tih sprava: kažu šuštanje zavisi od primerka do primerka, neki su bolji neki lošiji. Takođe, kasnije serije (valda posle 2006.te) šušte mnogo manje - stavljeni su drugi čipovi baš zbog šuštanja. Koliko se sećam, ove što teže preko kilu su stariji tip, novije su lakše. Ima i nekih trimera u novijim pedalama (unutra) kojima se može vratiti zvuk na zvuk ovih starijih šuštavih pedala (ali time se vraća i šuštanje). Elem, pošto si ti Hillybilly sigurno ćeš naći i neki "hi-fi mod" da doteraš ovu pedalicu na savršenstvo.

bancika

Post by bancika » 15 Jan 2013, 13:30

bedak, za te pare bi covek ocekivao da radi besumno, sum nije mala mana.

A i tesko da je mod friendly, vecina komponenti je ultra SMD :)

Image

Hillybilly

Post by Hillybilly » 15 Jan 2013, 15:08

Susti i bas me iritira...cak i kad je efekat iskljucen!

Nije to strasno, zameniti neki smd opamp ali bre, nemam ja vremena za to... Imam 10 trakaskih echo makina, sve bolja od bolje, koje cekaju da ih pogledam i posveti im malo vremena...a sad cu se bakcem sa ovim komadom metala! E da, i teska je ko *ebeni tuč!

bancika

Post by bancika » 15 Jan 2013, 15:51

Spoiler:
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Jan 2013, 16:35

ne shushte sa svim napajanjima valjda. mada opet, ti pravish vrhunska napajanja :D

Hillybilly

Post by Hillybilly » 15 Jan 2013, 20:01

Ja uvek prvo probam sa baterijom, pa pomislih mozda je prazna, nakacim napajanje isto.
Naravno, govorimo o šumu ne o zujanju, brujanju i sl... Baš šššššušti!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Jan 2013, 02:39

Image

https://soundcloud.com/earthless/lots-of-gain-with-centaur

neinspirativan demo sa stratom, al ajd. sutra tema, slike, i sl. kao i demo sa SG-em.
bash dosta sam zheleo da mi Centaur ne bude nishta posebno, al meni je ovo mnogo dobro. mnogo dobre stvari radi tonu :)

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Jan 2013, 03:56

Tebi stvarno ne smeta sto ti se prepolovila rezolucija zvuka gitare i sto zvuci kao da si se ubo u tranzistor?

mateuspoz

Post by mateuspoz » 16 Jan 2013, 07:28

Hillybilly wrote:Ja uvek prvo probam sa baterijom, pa pomislih mozda je prazna, nakacim napajanje isto.
Hillybilly,

Ne očajavaj, barem greh nije na tebi već na onome ko ti je Echo-Park poklonio, a opet njoj ne možeš ništa da zameriš, ipak je ona &K.
:ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Jan 2013, 11:10

Hillybilly wrote:Ja uvek prvo probam sa baterijom, pa pomislih mozda je prazna, nakacim napajanje isto.
E jbg, ja sam mislio da ces biti zadovoljan Line 6-om, mislim na mojoj nema shuma (ili sam ja ogluveo, meni susti i zuji ionako i ovako :mrgreen: ), a taj primerak nisam probao, samo znam lika koji prodaje, pa zato sam preporucio jer je delovalo kao okej cena i dil.... Pa ako ti mnogo susti, cimnu Pedju reci mu za problem, pa vidite neko resenje. Bas bezveze.... :(

komil

Post by komil » 16 Jan 2013, 13:01

nemanjavelimirovic wrote:... na mojoj nema shuma (ili sam ja ogluveo, meni susti i zuji ionako i ovako :mrgreen: ),...
Ja sam na stranjskomom forumu čitao, jedan lik je napisao da je u radnji probao jedno 5 Echo Park pedala koje su imali u radnji, neke šuštale mnogo, neke malo, neke srednje... :) On kaže kupio onu koja je šuštala najmanje.

bancika

Post by bancika » 16 Jan 2013, 13:12

otkud toliko interesovanje i svrsavanje za tom pedalom ako je takav shit? Da udjem u radnju i vidim 5 pedala koje skroz drugacije rade nikad ne bih kupio, ko zna sta jos unutra varira +-200% sto ne mogu da primetim na prvu loptu, a moze da se vrati i ujede me za dupe kasnije. Razumeo bih donekle da kostaju 20e.

jel to neki love-hate fazon kao sa alpha-romeo...znas da ce da se raspadne na prvu krivinu, ali dotle imas time of your life :)

komil

Post by komil » 16 Jan 2013, 13:12

@Noisy_jazzmaster Uh, čoveče... :homer:

@Cortex Lepo izgleda a bome lepo i radi! :bravo:
bancika wrote:otkud toliko interesovanje i svrsavanje za tom pedalom ako je takav shit?...
Echo-Park.... Pa ono, svaka sprava ima neku svoju manu, zar ne. Neko je osetljiviji na šum a neko manje (a i pedale variraju od primerka do primerka). Poenta je da Echo Park zvuči jako dobro, mnogi preferiraju tu pedalu u odnose na razne druge iz iste cenovne klase a sa manje šuma, tj. mnogi svesno žrtvuju taj neki šum jer im je sveukupan sound mnogo dobar...
Last edited by komil on 16 Jan 2013, 13:18, edited 1 time in total.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Jan 2013, 13:40

Slazem se sa Bancikom - ta pedala ni malo nije jeftina, na Artistovom sajtu je 133e nova, pa bre, za te pare kupis TC Flashback i cao djaci, sve radi kako treba da radi, bez ikakvih komplikacija. A ne brate, da nemas pojma cime ce pedala da te iznenadi.

Ako je uzmes polovnu/dobijes na poklon, pa da se ne bunis... :) Ali, da kupujes novu sa tim problemima - trika nema. :?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Jan 2013, 13:46

TC fanboys mrze Line 6. :bambi:

Post Reply