Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Oprema Koju Nemate

Post by bancika » 21 Jul 2017, 23:38

Ej pa nisam siguran...25 sam dao na mehaniku, 12 za profi PCB a ove sitne stvari i ofarbanu hammond kutiju imam vec. Znaci oko 45-50 ako hoces dobre delove da stavljas. Sa ovim domacim delovima moze sigurno da se prepolovi trosak. Manje-vise standardna situacija, uglavnom su standardni delovi osim 3 revlog potenciometra. Ko nece da se cima moze da stavi log vezane naopako i da koristi pot naopako. I najvise se vodi debata oko clipping dioda, izgleda da koriste neke PNP power tranzistore kao clipping diode, a nije ih lako naci. Ako se ispostavi da su stvarno ti, verovatno cu uzeti neke slicne koji su dostupni kod nas.

clapton

Post by clapton » 22 Jul 2017, 01:08

jedva cekam da je cujem. :)

on topic:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 22 Jul 2017, 05:50

Jeste da ovaj iz tog Vulfpecka sviri Skvajera ali je očigledno u pitanju jedan od skupljih modela telo samo iz 5 delova , na 1 min 30 sekundi se baš lepo presijava zadnje parče pa ima ga jedno 3 centa debljine...kako je to lepo natural finish a ispod letve, prija oku....mislim da se tajna zvuka krije u kombinaciji različitog drveta, parče agatisa parče lipe pače solid wooda nekog i tako..upotpuni ceo spektar tonova..Volem Skvajer :bambi:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 22 Jul 2017, 06:06

Jednog dana....Voleo bih đitru baš od njega ovako šta, može i od njegovog tima ne bih se bunio puno :) http://guitardiaries.dantzig.com/blog/s ... on-sakura/ Image
prešao sa legendarnih hevi gitara na ''vintež'' ...gledao sam puno puta, puno se može i naučiti...videh beše cena 3800$ što je neki frtalj preko 3 soma e :) , to mi je želja...pisaću deda mrazu http://guitardiaries.dantzig.com/blog/c ... ng/page/8/

želja dva jedna dobra 12ca one su baš retke, ne mora ova naravno :) ali naći dobru 12cu muka živa...http://www.zemaitisclub.com/hendrix-zem ... gazine.htm Image
ima nešto u tom zvuku što mi prija :bambi:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Jul 2017, 11:08

@bancika: Super, baš me zanimaju tvoji utisci kad je završiš. Kraljevi sa fsb ne praštaju ništa što nije ultra-zaliveno i što nije višeslojni pcb. :D

bancika

Post by bancika » 22 Jul 2017, 12:53

Cak i zalivene plocice cesto provale. Lik sto prodaje plocice (http://www.pedalpcb.com/product/thermionic-distortion/) je kupio pre neki dan pedalu da verifikuje komponente. Trebalo bi da je to-to.
Jedini problem sa ovom pedalom je - kako odoleti modovima. 3 integralca, na 3 mesta ima clipping diode sa kojima bi bilo interesantno eksperimentisati, bilo bi dobro dodati middle pot... :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Jul 2017, 13:21

To svakako, mada bih se zadovoljio i da probam klon u stock fazonu, nemodifikovan. :)

brankisha

Post by brankisha » 30 Jul 2017, 17:11

Koliko je realno dati para za Bugeru 6260?
U dobrom je stanju. Promenjene su lampe pre dve godine iako priginalne nisu riknule.

Da li je neko koristio onaj Laney Ironhead?

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 30 Jul 2017, 19:40

misliš na IRT 15 beše studio? Jesam ja i odlično je...i bugera je dobra skroz

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 30 Jul 2017, 20:56

Da li je neko koristio onaj Laney Ironhead?
jel ti misliš na seriju laney ironheart? imao sam 15 cu glavu studio i otkačio je ne zbog kvaliteta već mi je uletelo combo pojačalo od 18v koji je bilo super povoljno,....drugu sam preporučio 60w combo ako se dobro sećam platio ga je ispod 500e novog ovde kod nas pa ima već 2 god i zadovoljan je...Bugeru nisam posedovao ali sam probao u radnji više njihovih a na jednoj ( ne ovaj model) često svirao...meni su OK skroz...kolje ih ime i taj pedigre pa će mnogi i bez da su ih probali reći ''fuj''...šta znam meni je gotivna ta Infinium fora. a 120w je suviše za moje potrebe... Cena? pa ja na sve gledam 50% niže, zavisi i koje je lampe stavio........
U svakom slučaju bolji mi je Leany

brankisha

Post by brankisha » 02 Aug 2017, 11:15

Moja greska, jeste Ironheart, konkretno glava irt120

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 03 Aug 2017, 12:02

sve ok i ja često premutujem slova...Pojačalo je super imho. Nije samo za metal, možeš sve sa njom imho od bluza pa do riljanja, i clean je ok sasvim. Iskreno stari Marshalli koje volim su preskupi, novi mi nisu toliko ok pa sam ja barem alternativu tražio po takvim pojačalima. Leniša ništa nezaostaje za mesa, engl-om, marshalom, orangom itd samo eto nije toliko popularan - što je dobro za budžet...Moj prijatelj koji vodi grupu za sređivanje lampaških pojačala recimo samo njih koristi i skuplja a nije mu lova problem, tako da se među i tom felom tube zaluđenika visoko kotiraju. Ako se razmišljaš između njega i bugere a možeš da priuštiš+u ok je stanju nema šta bolje je..Samo stvarno 120w to odvaljuje, ne znam da li ono ima pozadi za smanjenje snage ali možeš i kupiti ....ako ti je prvi veći lampaš znam da se dosta ljudi zaleti na 100tke ili ti 120w, a ako si dobro promislio eto ja glasam za Lenija. pozdrav.

brankisha

Post by brankisha » 05 Aug 2017, 10:39

Laney-a je mislio da kupi drugar, a meni da proda njegovu Bugeru 6260. Medjutim odoh ja ponovo preko bare.
Iskreno Jvm410 ili peavey 5150 ii 6505, ja ne bih dalje. Eventualno Bugera trirec. Ovi englovi, randali, diezeli, mese sve mi je to nekako jednolicno i previse za moderni metal, a ja ponekad vise volim kranc od distorzije. Ovi klinci sada samo EMG i gain do kraja. Kad sam kupio Ibaneza shvatio sam sta mi je trebalo.

bancika

Post by bancika » 05 Aug 2017, 10:47

brankisha wrote:
05 Aug 2017, 10:39
Laney-a je mislio da kupi drugar, a meni da proda njegovu Bugeru 6260. Medjutim odoh ja ponovo preko bare.
Iskreno Jvm410 ili peavey 5150 ii 6505, ja ne bih dalje. Eventualno Bugera trirec. Ovi englovi, randali, diezeli, mese sve mi je to nekako jednolicno i previse za moderni metal, a ja ponekad vise volim kranc od distorzije. Ovi klinci sada samo EMG i gain do kraja. Kad sam kupio Ibaneza shvatio sam sta mi je trebalo.
Mesa ti ne odgovara, a Bugera koja je kopija Mesa Triple Rect odgovara? Peavey 5150 ima vise gaina nego sve ovo sto si nabrojao da je "previse".

brankisha

Post by brankisha » 05 Aug 2017, 11:00

Nisam rekao da mi Mesa ne odgovara, nego je preskupa. Mislim nije me toliko odusevila. Bar ono sto sam cuo i sto sam probao. Konkretno mislim na Mesu Mark V i Double rectifier. Mislim sve je to dobro ali mi je, ne znam zasto, Peavey ostavio utisak da ima najvise svoga, licnog, za razliku od ostalih. Kao i Marshall. To sam slicno cuo kad sam probao kanadjane Traynor.
Opet se ogradjujem jer ono sto sam u poslednje vreme mogao da cujem i da probam su sve metalske glave. A i moraju da se probaju na nekoj lepoj gitari sa pasivnim. Jer kad stavim Esp ili LP sa EMG sve je to ko jaje jajetu ili moje uvo nije istancano za taj dzdz svuk. Jbg previse sam old school.

Konkretno kad sam kupio Ibaneza i odem u radnju, lik ga nakaci na Mark V i nista, meni se ono ne svidja. Kad sam ga stavio na traynor, koji je kombo, nije glava ali cista lampa i nije ni jetin oko 1400$ nov, meni se taj Traynor vise svidja i kako gitara zvuci na njemu. Znaci pre bih nosio to pojacalo nego onu glavu.

Post Reply