Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Oprema Koju Imate

Post by mislim_stvarno » 10 Feb 2013, 11:57

MUzzY wrote:Image

;)
:homer: :music-smiley4: :metal2: :cekic: :gitara2:
Sta je to? podhd? kako ga koristis? kakav je? kakve su simulacije za snimanje? aj reci nesto? :D
Last edited by mislim_stvarno on 10 Feb 2013, 12:01, edited 1 time in total.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 10 Feb 2013, 12:00

xspaceman wrote:
NikolaNis wrote: Fabrički most je jako loš, ima puno lufta jer je obim postova na mostu manji od unutrašnjeg obima onih "burića" koji se utiskuju u drvo. Bukvalno ako prstom gurnete most on se pomeri i samim tim izbacite gitaru iz štima.
pa i nije toliko los...jazzmaster je inace pravljen za neku finiju svirku(jazz), a ne za roštiljanje i prangijanje...ima lufta i most živi...da nije tako sa burićima kojie ima , gitara bi se redovno raštimavala...zato se stave minimum 11ke koje jače pritisnu most i nema toliko problema ni sa buzz-om, ni sa ispadanjem zica iz sedala ni sa rastimavanjem...stavljati tanje zice od 11ki na jazzmastera je bzvz... :ziveli:

Žice i jesu 11 ali bez ikakvog problema malim pritiskom most se pomera. Verujem da je to nešto što daje "dušu" ovoj gitari i ne mislim da kudim proizvođača, samo iznosim svoje mišljenje. Meni je nekako bolje kada svaki deo stoji čvrsto na gitari. U suštini, najbitnije je da se bilo koja gitara na svetu namesti po ukusu onoga ko je koristi, sve je stvar ukusa i navike.

kwiss

Post by kwiss » 10 Feb 2013, 12:04

Jel se prodaje taj most što ne valja :D

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Feb 2013, 12:48

kwiss wrote:Jel se prodaje taj most što ne valja :D
:1:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 10 Feb 2013, 12:55

Koje ste vi zlice, nisam rekao da ne valja samo da je ovaj Schaller, po meni, bolji... :ziveli:

Videli ste čija je gitara, pošaljite čoveku PP, mislim da je pominjao da će da proda taj most.

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Feb 2013, 13:06

NikolaNis wrote:Koje ste vi zlice, nisam rekao da ne valja samo da je ovaj Schaller, po meni, bolji... :ziveli:

Videli ste čija je gitara, pošaljite čoveku PP, mislim da je pominjao da će da proda taj most.
ukusi su razliciti...neki vise volu vintage correct! ^^ inace...u potpunosti se slazem sa tvojim postom:
Žice i jesu 11 ali bez ikakvog problema malim pritiskom most se pomera. Verujem da je to nešto što daje "dušu" ovoj gitari i ne mislim da kudim proizvođača, samo iznosim svoje mišljenje. Meni je nekako bolje kada svaki deo stoji čvrsto na gitari. U suštini, najbitnije je da se bilo koja gitara na svetu namesti po ukusu onoga ko je koristi, sve je stvar ukusa i navike.

Noisy_jazzmaster

Post by Noisy_jazzmaster » 10 Feb 2013, 13:10

Da jeste na prodaju, ne treba mi. :)
Ovaj schaller je po mom misljenju preporodio gitaru. Zice ne ispadaju kada se malo jace okine, nema buzza koji me je dosta iritirao. To sto se fabricki bridge pomera to nije nikakav problem, jazzmasteri su tako napravljeni tako da to nije nesto sto mi je smetalo. Na schalleru je moguce u milimetar srediti razmak izmedju zica i to je super, i intonaciju je moguce skroz tacno srediti bez problema.
I da, hvala NikolaNis sto je sredio gitaru :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Feb 2013, 16:37

mislim_stvarno wrote:
MUzzY wrote:Image

;)
:homer: :music-smiley4: :metal2: :cekic: :gitara2:
Sta je to? podhd? kako ga koristis? kakav je? kakve su simulacije za snimanje? aj reci nesto? :D
Pod hd300 :)
Kad ga bocnem u tasmana onda mi sluzi kao pedalbord (malo ts-a, malo uniVibe-a, malo octa fuzz i malo whammy) a na tezgi kao full simulaciju direkt u PA i zvuci bre dobro, iako mi je mucno to da priznam :mrgreen:
Jos malo ga moram sviruckati pa cu snimiti neke demoJe a spremam ozbiljan demo Tasmanovih pojacala ;)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Feb 2013, 16:45

cool :)

a koji je ovo tasman? sta je to? :D

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Feb 2013, 18:06

Combo, 100w el34 ;) Clean koji SABIJA ali SABIJA kako radi. Reveb koji ne pokriva svirku nego radi "ispod" prstiju i prakticno dodaje sustain... zloooo! Drive i lead nisu po mom ukusu, trenutna sema je Tasina zamisao i negde je izmedju nabiflanog marshalla i recimo nekog Soldana. Ovo je tasin "playground" amp te je ono promenilo mnogo formi :)

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Feb 2013, 20:51

https://soundcloud.com/drasko-popovic/tasman-combo-doodle
https://soundcloud.com/drasko-popovic/tasman-combo-doodle-2

Gitara direkt u amp. Reverb sa amp-a, dly iz Logic-a.

Ovo je samo brzinski test u mojoj sobi sa skrnavim NT2a. Ozbiljniji demoJi uskoro. Tu cu snimiti i Tasman DR-a.

dweezil

Post by dweezil » 10 Feb 2013, 21:34

@Muzzy thnxxx za kratak demo, pa dosta je nekako mid scooped, ono istripovao bi se da su 6L6 u igri, meni ovo veze nema sa Marshall-om :bambi: zvuci moderno al nekako hladno, nigde bitea i rezanja, nekako je bash creamy i smootj

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Feb 2013, 21:52

Nema bite-a? :) ok :)

Mid scooped je zato sto sam srezao midove na ampu. Ne merem da ga panjim u stanu koliko treba. Ovo je sve bedroom lvl. I drive oko 10'...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Feb 2013, 22:03

Gosa

Post by Gosa » 10 Feb 2013, 22:19

MUzzY wrote:Nema bite-a? :) ok :)

Mid scooped je zato sto sam srezao midove na ampu. Ne merem da ga panjim u stanu koliko treba. Ovo je sve bedroom lvl. I drive oko 10'...
Kako si snimio zvuk?preko neke kamere,fona ili? :)

Post Reply