Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi
Ja sam već ustalio naručivanje sa stringsandbeyond.com, druge nisam probao.
Sa Gibsonima ćeš biti prezadovoljan, koje god da uzmeš. Ja sam iglavnom na Les Paul ili malo jeftinijim Vintage, a te Brite Wire kažu da koristi BB King, takođe su odlične.
Probaj Gibsone i na Stratu, mislim da ćeš biti prezadovoljan.
Jedina mana je cena jer za iste pare dobiješ paket sa tri seta nekih "običnijih" žica.
Sa Gibsonima ćeš biti prezadovoljan, koje god da uzmeš. Ja sam iglavnom na Les Paul ili malo jeftinijim Vintage, a te Brite Wire kažu da koristi BB King, takođe su odlične.
Probaj Gibsone i na Stratu, mislim da ćeš biti prezadovoljan.
Jedina mana je cena jer za iste pare dobiješ paket sa tri seta nekih "običnijih" žica.
-
Zanimalo me je koliki poštarinu zaračunavaju pa sam napravio formalnu porudžbinu i cvrc - automat napisa da tu robu ne šalju za Srbiju! Mislim da sam probao samo Ernie Ball. Šta se tu događa? Ja sam stringandbeyond odabrao baš zato što su svojevremeno bili jedini koji su slali za Srbije. Trzalice ovi daju kao poklon uz žice, jedno 5-6 komada.mateuspoz wrote: ... zato 3-4 puta godišnje naručim sa Eldery.com i to je.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Ja sam pre par dana takodje poručio sa S&B paket žica, bar 7-8 drugih sajtova sam proverio ali nemaju u ponudjenoj listi za Shipping adresu Srbiju, mislim da bi oni poslali bilo gde ali eto, tehnički razlog... Ovi sa S&B se čine ok, dali su mi popust 10%, ako sve bude ok, više nikad neću kupiti žice u Srbiji. Btw, poslednji komad koji sam uzeo u M je iz 2010. - i ne, NEMA svežijih tog profilaUsred Zala wrote:Zanimalo me je koliki poštarinu zaračunavaju pa sam napravio formalnu porudžbinu i cvrc - automat napisa da tu robu ne šalju za Srbiju! Mislim da sam probao samo Ernie Ball. Šta se tu događa? Ja sam stringandbeyond odabrao baš zato što su svojevremeno bili jedini koji su slali za Srbije. Trzalice ovi daju kao poklon uz žice, jedno 5-6 komada.mateuspoz wrote: ... zato 3-4 puta godišnje naručim sa Eldery.com i to je.

Докторе, хајде молим те обавезно јави да ли је стигло, и колико све укупно кошта, јер сам и ја заинтересован да тим путем набављам жице. Хвала пуно унапред.
Иначе, момак који је од недавно почео да ради у Митросу у НС ми је рекао да он већ годинама набавља жице преко другара из Канаде, који му шаље једном годишње 6 комплета, јер, не само да су јефтиније него овде, већ су неупоредиво боље, каже да НЕМАЈУ ВЕЗЕ те жице за њихово тржиште са овим што се шаље овамо, неупоредиво су боље... И каже да нпр. бурићи нису уопште шарени, већ сви златни као на ЕБ жицама...
EDIT: Сад гледам на том сајту, и пакет од 12 комплета Д'Адарио десетки, са све поштарином од 15$ изађе 403рсд по пакету, а тренутно је у Митросу овај један комплет 700 и који динар.

Иначе, момак који је од недавно почео да ради у Митросу у НС ми је рекао да он већ годинама набавља жице преко другара из Канаде, који му шаље једном годишње 6 комплета, јер, не само да су јефтиније него овде, већ су неупоредиво боље, каже да НЕМАЈУ ВЕЗЕ те жице за њихово тржиште са овим што се шаље овамо, неупоредиво су боље... И каже да нпр. бурићи нису уопште шарени, већ сви златни као на ЕБ жицама...
EDIT: Сад гледам на том сајту, и пакет од 12 комплета Д'Адарио десетки, са све поштарином од 15$ изађе 403рсд по пакету, а тренутно је у Митросу овај један комплет 700 и који динар.
Prijatelji,
Elderly.com ima opciju za Srbiju, Ernie Ball ne šalju za Evropu, ne samo za Srbiju, ima još nekoliko brendova koji su pod režimom zaštite ovlašćenih distributera (Fender, Dimarzio) ali ima dovoljno drugih čija cena je niža nego na bilo kom drugom Online Shopu....
Ja koristim Intezinu Visa internet platnu karticu.
Cena njihove poštarine za tako male pakete (npr. ja sam svojevremo naručivao i više, recimo preko 150 dolara) je uvek 10 dolara, valjda pokrivaju deo troškova za veće narudžbine, časte kupca, jedino su tražili više kada sam naručivao neke pedale, skuplje, ali tu njihova pravila ne razumem, nije ni bitno...
Ovo čto me je zanima, dakle sitnice, naručujem do vrednosti 51-2 dolara, na to ide 10 fiksih dolara shippinga (ukupan zbir je ispod 50evra) i dodje kod mene za 8-25 dana, kako kad...nema carine, nema PDV, nema fiksnih troškova (carinske takse od 500 dinara, valda za otvaranje paketa)....
Što se kvaliteta tiče, ja nisam primetio da se njihova roba razlikuje od robe iz srpskih rafova, isto je to sem svežine, novotarija i naravno cene...
Kod ostalih online trgovaca je skuplje, poštarina slična, možda poneki artikal bude na akciji, generalno, ja bolje od Erdrlija nisam našao na Netu.....
Nisam njihov zastupnik (a zaslužio sam neki popust, hehe) ali red je da pohvalim njihove cene i pouzdanost. Takoće, mogu da pohvalim StewMc i GFS, radio sam neke magnete preko Candy (Lindy Fralin) ali oni su se ugasili na netu...
Najavljeno je da će EBay biti dostupan Srbiji za neki mesec, eto nade da i ovi naši trgovci urazume cene....
http://www.elderly.com/accessories/cat_ ... _price_low
P.S. Sinoć sam imao svirku na SIT desetkama, malo su krupnije ove tri wound, ali lepo zvuče, naravno da su stigle u novom vakum pakovanju, kao E.B. npr...mene taj komplet (samo 1 komplet sam naručio, odavno ih nisam imao na gitari) sa dve rezervne žice izašao recimo 370 dinara, u Srbiji nemaš ih ispod 600...bruka...
http://www.elderly.com/brand/STGE_sit.html
Elderly.com ima opciju za Srbiju, Ernie Ball ne šalju za Evropu, ne samo za Srbiju, ima još nekoliko brendova koji su pod režimom zaštite ovlašćenih distributera (Fender, Dimarzio) ali ima dovoljno drugih čija cena je niža nego na bilo kom drugom Online Shopu....
Ja koristim Intezinu Visa internet platnu karticu.
Cena njihove poštarine za tako male pakete (npr. ja sam svojevremo naručivao i više, recimo preko 150 dolara) je uvek 10 dolara, valjda pokrivaju deo troškova za veće narudžbine, časte kupca, jedino su tražili više kada sam naručivao neke pedale, skuplje, ali tu njihova pravila ne razumem, nije ni bitno...
Ovo čto me je zanima, dakle sitnice, naručujem do vrednosti 51-2 dolara, na to ide 10 fiksih dolara shippinga (ukupan zbir je ispod 50evra) i dodje kod mene za 8-25 dana, kako kad...nema carine, nema PDV, nema fiksnih troškova (carinske takse od 500 dinara, valda za otvaranje paketa)....
Što se kvaliteta tiče, ja nisam primetio da se njihova roba razlikuje od robe iz srpskih rafova, isto je to sem svežine, novotarija i naravno cene...

Kod ostalih online trgovaca je skuplje, poštarina slična, možda poneki artikal bude na akciji, generalno, ja bolje od Erdrlija nisam našao na Netu.....
Nisam njihov zastupnik (a zaslužio sam neki popust, hehe) ali red je da pohvalim njihove cene i pouzdanost. Takoće, mogu da pohvalim StewMc i GFS, radio sam neke magnete preko Candy (Lindy Fralin) ali oni su se ugasili na netu...
Najavljeno je da će EBay biti dostupan Srbiji za neki mesec, eto nade da i ovi naši trgovci urazume cene....

http://www.elderly.com/accessories/cat_ ... _price_low

P.S. Sinoć sam imao svirku na SIT desetkama, malo su krupnije ove tri wound, ali lepo zvuče, naravno da su stigle u novom vakum pakovanju, kao E.B. npr...mene taj komplet (samo 1 komplet sam naručio, odavno ih nisam imao na gitari) sa dve rezervne žice izašao recimo 370 dinara, u Srbiji nemaš ih ispod 600...bruka...
http://www.elderly.com/brand/STGE_sit.html
- DrGreenthumb
- MF veteran
Naravno, evo preliminarno - uzeli smo Guv'nor i ja komplet od 10 EXL115 i za sebe sam uzeo dva kom EXL 116 za drop štimove, ukupno sve sa poštarinom i maržom banke (inače je skriveno - iako sam kupio dolare, oni to lepo pretvore u eure pa onda opet u dolare po svom kursuBaba Slim wrote:Докторе, хајде молим те обавезно јави да ли је стигло, и колико све укупно кошта, јер сам и ја заинтересован да тим путем набављам жице. Хвала пуно унапред.![]()

Nisam znao to za Elderly, nisam se njih setio u traganju za žicama

Stay tuned for more info

Хвала лепо.
Што кажеш, ако ово буде функционисало како треба, нема више куповине жица овде.
Чак и у случају да та прича за разлику у квалитету у зависности од тржишта не пије воду (мада момак нема никакав интерес да лаже, напротив - ради у радњи која продаје то што он ''пљује''), онда због цене - овде су скоро дупло скупље.

Што кажеш, ако ово буде функционисало како треба, нема више куповине жица овде.
Чак и у случају да та прича за разлику у квалитету у зависности од тржишта не пије воду (мада момак нема никакав интерес да лаже, напротив - ради у радњи која продаје то што он ''пљује''), онда због цене - овде су скоро дупло скупље.

- DrGreenthumb
- MF veteran
Nema na čemu, Sad sam gledao na Elderly-u, zaista im je Shipping fiksno 10$ što je duplo manje nego na S&B, tako da ću sledeći paket da uzmem od njih
Nemaju, doduše, ten pack-ove, ali daju popust na količinu, ispadne nešto jeftinije I guess...

....ne samo žice, već i ostale sitnice....DrGreenthumb wrote:Nema na čemu, Sad sam gledao na Elderly-u, zaista im je Shipping fiksno 10$ što je duplo manje nego na S&B, tako da ću sledeći paket da uzmem od njihNemaju, doduše, ten pack-ove, ali daju popust na količinu, ispadne nešto jeftinije I guess...
10$ je realna cena za lakse stvari, postarina za 1lb tezine (skoro pola kila) je $10.35. Sto je lakse, bice manje.
Ja sam u fazonu da se izorganizuje i da se uzmu žičke odnekud preko, na točenje. Ima neko zainteresiran?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ako se kupuju zice, racunajte i mene da se ucipim! 

Eo sad gledam, na Banzaiju 5 komata Erni Bol kompleta izađe 24,5 ojra sa šipingom. Ako ima nekog sa debitnom Visom da uleti, da mu se daju pare, ne bih da arčim kreditnu pošto ću zaboraviti na pokrivanje.
- nikolic025
Ja bih uzeo mozda jedan za akustaru i za elektricnu...Ako nesto bude,obavestite me...
-
Koliko sa zaokružim priču.
Poručio 14 paketa sa StringAndBeyond 6. decembra, 10-og me obaveštavaju da su isporučili. Danas 20-og paket stigao što znači da i pored pretpraznične gužve sve je ostalo u okviru dve nedelje. Sve skupa nešto manje od 60 dolara.
Poručio 14 paketa sa StringAndBeyond 6. decembra, 10-og me obaveštavaju da su isporučili. Danas 20-og paket stigao što znači da i pored pretpraznične gužve sve je ostalo u okviru dve nedelje. Sve skupa nešto manje od 60 dolara.