Pomoc oko kupovine!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Pomoc oko kupovine!

Post by mislim_stvarno » 02 Aug 2010, 01:00

Born_Dead wrote:
Bottom line: Jebes glasnocu, bitan je ton...
kako brate,kada ja imam finu malu trandzu 15w,posle 12 o' clock nista se ne dobija,mislim dobija se ,ali ne nesto znacajno,jer mali zvucnik ne moze to da izvuce.
sutra dan ce fala bogu da sa bubnjevima cepa i sta onda ne daj boze dodje na bubnjara koju bije ko kad mu zadnje u zivotu,i sta onda ,nemaaaa dzaba tu nikkavi kurci ne pomazu osim RAW POWER AND BIG SPEAKER! i naravno :metal1:
time sam vise hteo da kazem da je bolje ozvuciti neko slabije pojacalo, nego ga drkati dok srafovi ne poispadaju od glasnoce... Isto tako nisam mislio na tu razliku 15w-50w nego vise 50-80-100w pojacala. Naravno, 2x12 ne moze da se poredi sa jednom 8, ali ako ga namestis ok i ozvucis, i ta 8ica ce odraditi posao... ionako, svirati bez monitoringa, pojacalo da ozvucava ceo klub, je zajebano (ne cujes nista sto treba)

htedoh reci, ne treba drkati, nego traziti nacin da to bude razgovetno, slasno i masno, a ne samo glasno :mrgreen:

joj i ja kenjam... :mrgreen:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 02 Aug 2010, 01:53

koji crni monitoring ,ni normalna mikseta ne moze da se vidi na nekoj vecoj svirci,ti pominjes monitoring :D hehehehe,ma naravno,slazem se sa tvojom izrekom
"GLASNO I JASNO" :)

Reaper

Post by Reaper » 02 Aug 2010, 16:35

Born_Dead wrote:...i dosta citao na netu da su ti peavy trans tube dosta jaka pojacala...
Pre kupovine nisam znao sta im znaci taj trans tube i sto ga toliko velicaju, ali kad sam probao, sve mi je bilo jasno... :)
mislim_stvarno wrote: Bottom line: Jebes glasnocu, bitan je ton...
Sad u zadnje vreme vise volim da ga stavim na clean i munem na TubeScreamer na keca nego da stavim na XXX ili 6505 na OD i sviram, jer nekako ima cistiji i kvalitetniji ton... iako se naravno tubescreamer ne koristi za iste stvari kao XXX ili 6505...
vlobrk wrote:Fora je nekako u tome da postignu svu snagu do trojke ili cetvorke.Odvrnes ga na 2 i pomislis moci cu sa ovim da sviram na stadionu a posle cetvorke se vise nista ne desava.Bar nista pozitivno...Na drive kanalu najvise trojku moze da izbaci zdravo a posle toga je totalni clip.
Mogu da potpisem da je tako... A da ne dodajem to sto je u pitanju modeling pojacalo. Racunica je jasna...

Inace, samo da napomenem, posto vypyr 15 nema zatvoreno kuciste (cela zadnja strana mu je otvorena, navodno zbog hladjenja elektronike), ja ga obicno postavim na nekih 10-15cm od zida otpr. cisto kako bi imao malo "punije" baseve, a opet da moze da ima normalno hladjenje...sto objasnjava poigravanje po parketu... :bounce: :D

Inace, jos jedno pitanje, pomalo spamersko? U kojoj je prostoriji bolje svirati u cilju osvarivanja sto cistijeg zvuka, u nekoj sa tepihom, itisonom (delimicno izolovanoj) ili sa parketom i golim zidovima (akusticnoj, koja tezi ka stvaranju eha)?

younghunter

Post by younghunter » 02 Aug 2010, 18:16

Pozdrav ljudi.
Dvoumim se da li da pazarim Yamahu Pacificu 112V ili Squier By Fender Standard HSS Stratocaster - RW. Sta bi mi vi preporucili od ove dve? Inace, ja sam pocetnik.
Hvala puno na vasim odgovorima!
Pozdrav

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 02 Aug 2010, 19:05

younghunter wrote:Pozdrav ljudi.
Dvoumim se da li da pazarim Yamahu Pacificu 112V ili Squier By Fender Standard HSS Stratocaster - RW. Sta bi mi vi preporucili od ove dve? Inace, ja sam pocetnik.
Hvala puno na vasim odgovorima!
Pozdrav
Search opcija ima na forumu,pa ako te ne mrzi pogledaj ima jedno milion postova.

Post Reply