Zemlja Telecaster-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zemlja Telecaster-a
[youtube]vw5rdIrgbuU&feature=related[/youtube]
-
Kristijan wrote:Da, ovaj klip mu dođe kao overa svega što je pričao G. E. Smith. Neverovatna je to gitara. I još je ovo primer one modernije upotrebe Telecastera, a ja sam više iz one oldtimer priče. Sa svim ostalim gitarama mi se čini da mi uvek fali još ovaj, i još onaj efekat. Sa Teletom mi treba samo booster, i to samo kad sviram sa bendom. Kad sviram sam - dosta je gitara - kabl - pojačalo. Ako ima reverb - dobro je. Ako nema reverb - i dalje je dobro. Ne znam da li sam suviše subjektivan. Verovatno jesam. Ili sam u detinjstvu suviše često slušao numere u kojima Tele vodi glavnu reč, pa više taj zvuk ne umem da izbijem iz glave.
Nisi subjektivan, ja osecam isto, mozda zato sto sam lik iz proslog veka. Ja bih se ipak zalagao da ostane reverb. Nekako mi ta prostornost ide uz onaj predivni minimalizam koji nudi Telecaster.
Nekako mi cela prica podseca na pricu koju imaju vlasnici bube WV, ... ona mi je lepa/ruzna je, mozda i skucena, ali je pouzdana i rasipa sav sarm oko sebe pa je volim zbog toga.
- Guitar_thrill
- MF veteran
[youtube]ImMOmVCnfi8&feature=feedrec_grec_index[/youtube]
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Nov telac, Fender Lite Ash telecaster, Korea.
Skontao sam da cu da lovu koju imam posle prodaje blejda potrosim na milion nekih sitnih stvari, i pritom ostati bez telecastera sa singl magnetima, te sam skupio hrabrost i iskoristio danasnji dan da ponovo kupim telecaster ovaj put (prvi put) ash
Znam da sam vec smorio sa telcima, ali eto ne mogu da pobegnem od ove gitare, sanjam ih cesto
Preduzeo sam upravo jedan jako dobar korak, blokirao sam sam sebi kupujem prodajem i izbrisao sve bookmarkove muzickih radnji, jer ovo vishe nema smisla...dosta mi je gitara i svega toga, sad imam sve vrste zvukova gitara, osim hollow i jazz/jagmaster, i za narednih godinu dana i vishe ne smem da kupujem iliti prodajem /menjam - uz doplatu vishe nishta, preterao sam stvarno, prokleti G.A.S.
ljudi bezite od toga...strashno je, znam da sam u problemu i dalje idem, kupujem, prodajem , menjam...uzas, bar sam priznao da sam pukao, ako nishta...

Twin Reverb (Amplitube Fender) klin: http://www.box.net/shared/0649uhn8ge
Orange (Guitar Rig 3) drajv: http://www.box.net/shared/0ymicpa3dg
Bolje mi radi od blejda, poshto je i ash a i (birdseye) maple vrat...uradicu test na bassmanu sutra, probao sam na kratko i vrlo je fin telac.

Skontao sam da cu da lovu koju imam posle prodaje blejda potrosim na milion nekih sitnih stvari, i pritom ostati bez telecastera sa singl magnetima, te sam skupio hrabrost i iskoristio danasnji dan da ponovo kupim telecaster ovaj put (prvi put) ash

Twin Reverb (Amplitube Fender) klin: http://www.box.net/shared/0649uhn8ge
Orange (Guitar Rig 3) drajv: http://www.box.net/shared/0ymicpa3dg
Bolje mi radi od blejda, poshto je i ash a i (birdseye) maple vrat...uradicu test na bassmanu sutra, probao sam na kratko i vrlo je fin telac.

Lol choveche, bash si me nasmejao hahah
Neka te sa srecom sluzhi, may you swamp those groopies every night!

- mislim_stvarno
nemanja, sad nemas gitaru sa rosewoodom 

Još jednom matori svaka čast, i čestitke!
A za ovo:
jer verovao ili ne, o ovom potezu razmišljam već jedno dve nedelje, ali još nisam skupio mu.... khm, hrabrosti.
Dosta je bilo brate...

A za ovo:
imaš veliko pivo, jer si me nasmejao pošteno,nemanjavelimirovic wrote:...blokirao sam sam sebi kupujem prodajem i izbrisao sve bookmarkove muzickih radnji...

Upravo tako....jer ovo vishe nema smisla.

Ti mene Nemanja najvishe(tj jedino) nervirash time shto imash samo gitare tipa koji meni fali
Pitanje amp-a sam sredio, gitarama sam prezadovoljan, efektima takodje, mada sam vishe njih lately prodao, wah, chorus, sd-1, otici ce i tremolo, jedino jeeeeedino za chime josh gasujem je telac sa maple vratom.
Ali ono, o tom - potom.
I Nemanja, ako se ne nakachish sa drugarevog kompa na KP za mesec dana, dobijash bedzh na kome pishe KP Free

Ali ono, o tom - potom.

I Nemanja, ako se ne nakachish sa drugarevog kompa na KP za mesec dana, dobijash bedzh na kome pishe KP Free

Ma sve je to u redu, ali gde je tu Thinline? 

Ma joj, Kristijane, pusti, vidiš da čovek taman misli da se smirio... 

Iskren da budem, da sam ja momak kano Nemanja, a ne porodični čovek, koji ima obaveze prema drugima, i ja bih nanizao Telce baš ovako, plus Thinline, tako da ono i nije bila prozivka i pošalica 

Svi znamo da je tu najbolja gitara money/performance ratio-a zapravo ovaj Rooster
Da stavi neke Guilmour emg-eve u njega i bice to Nemanjina omiljena gitara. 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Eh Thinline....probao sam i nije me odusevio, tako da....BTW Nisam porodichan covek, ali sam nezapolen covek koji zivi sa devojkom koja je takodje nezaposlena (oboje imamo fakultete btw.), tako da zaista ono shto sam rekao, nema vishe smisla....Kristijan wrote:Iskren da budem, da sam ja momak kano Nemanja, a ne porodični čovek, koji ima obaveze prema drugima, i ja bih nanizao Telce baš ovako, plus Thinline, tako da ono i nije bila prozivka i pošalica

Hvala matoriCortex wrote:Lol choveche, bash si me nasmejao hahah![]()

ne volim rosewood, tako da je validnomislim_stvarno wrote:nemanja, sad nemas gitaru sa rosewoodom

realno treba to sve izbegavati u sirokom luku jerbo: G.A.S. - Making musicians Poor since 1930'sBaba Slim wrote:Još jednom matori svaka čast, i čestitke!![]()
A za ovo:imaš veliko pivo, jer si me nasmejao pošteno,nemanjavelimirovic wrote:...blokirao sam sam sebi kupujem prodajem i izbrisao sve bookmarkove muzickih radnji...jer verovao ili ne, o ovom potezu razmišljam već jedno dve nedelje, ali još nisam skupio mu.... khm, hrabrosti. Dosta je bilo brate...
Upravo tako....jer ovo vishe nema smisla.

Cortex wrote:Svi znamo da je tu najbolja gitara money/performance ratio-a zapravo ovaj Rooster Da stavi neke Guilmour emg-eve u njega i bice to Nemanjina omiljena gitara.
Ma i bez EMG-a je vrlo dobra gitara koju nikad nisam ni sanjao da cu imati za te pare....

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
evo na bejzmenu
Rekao sam josh negde - G.A.S. je veliki problem, ja nisam mogao drugacije da ga syebem nego da imam sve zvuke gitara koje sam imao u glavi na jednom mestu...strat, tele, P90 i humbacker...jaguar i jazzmaster i neshto hollow cu tek za par godina ako budem u finansijskoj situaciji... uzasan je to sindrom, mrzim ga iz dna dushe, ali nadam se da sam ga sad malko smirio.

Rekao sam josh negde - G.A.S. je veliki problem, ja nisam mogao drugacije da ga syebem nego da imam sve zvuke gitara koje sam imao u glavi na jednom mestu...strat, tele, P90 i humbacker...jaguar i jazzmaster i neshto hollow cu tek za par godina ako budem u finansijskoj situaciji... uzasan je to sindrom, mrzim ga iz dna dushe, ali nadam se da sam ga sad malko smirio.

Last edited by nemanjavelimirovic on 05 Feb 2011, 14:54, edited 2 times in total.
sorry na off-u,ali moram da pitam coveka,sta je na kraju uzeo,posto znam da je hteo nesto kod Pece,a nisam bas pratio forumCortex wrote: Pitanje amp-a sam sredio..: