IZBOR GITARE... HELP !!!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: IZBOR GITARE... HELP !!!

Post by Kristijan » 09 Jul 2012, 19:45

Ибанез прави толико различитих гитара, да је твоје питање подједнако прецизно као да си питао шта мислимо о гитарама уопште. Имаш код њих стварно свашта, и за џезере, и за металце, и за све оне између. Дакле, питај прецизније.

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 09 Jul 2012, 20:51

bancika wrote:fender je meksikanac i ima humbucker u bridge-u i prag vise, a squier je azijat. Doduse, posle onog sto sam video za meksikance, ne mislim da su nesto bolji od kineza.
Spoiler:
Image
prave gitare od drveta koje se ovde koristi za ogrev
mogu li kasnije da stavim humbucker na squier... ???

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 09 Jul 2012, 20:55

Kristijan wrote:Ибанез прави толико различитих гитара, да је твоје питање подједнако прецизно као да си питао шта мислимо о гитарама уопште. Имаш код њих стварно свашта, и за џезере, и за металце, и за све оне између. Дакле, питај прецизније.
Ma sad nije ni bitno ... sorry... sreo sam se danas sa onim prijateljem, on je rekao da je ranije imao prilike da svira squier ... i kaze da je on dobar za sad ... tako da sam se odlucio za njega ... :ziveli: :ziveli: :ziveli:

parker

Post by parker » 09 Jul 2012, 20:58

nije poenta uzeti koji bilo skvajer, svi mi smo za cv seriju.. i to da povedes nekog da ti izabere jednog od nekoliko..

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 09 Jul 2012, 21:04

parker wrote:nije poenta uzeti koji bilo skvajer, svi mi smo za cv seriju.. i to da povedes nekog da ti izabere jednog od nekoliko..
u ranijim postovima sam naveo da sam i ja za CV ... :D :D :D

bancika

Post by bancika » 09 Jul 2012, 21:04

nine97petrovic wrote:
bancika wrote:fender je meksikanac i ima humbucker u bridge-u i prag vise, a squier je azijat. Doduse, posle onog sto sam video za meksikance, ne mislim da su nesto bolji od kineza.
Spoiler:
Image
mozes, samo ti treba nova maska ili da busis ovu ali ce ostati ruzne rupe. Mozes da stavis single-sized humbucker bez modifikacija maske, ja sam to radio na mom squieru. Imas dobar izbor duncana i dimarzio (i vecine ostalih poizvodjaca)
Image

rockozaurus

Post by rockozaurus » 09 Jul 2012, 21:05

Sesta strana dodje i prodje a sada i sedma... "i nista ne nauci pacurlija ta"..!Ajde da se vratimo na pocetak:prvo reci koliki ti je budzet?Vidim da se frljas nekim lopatama od 30 i kusur'iljada!?Tako,kazi ti nama koliko para max mozes da potrosis?Ovo Schecter,Ibanez,Squier,Fender,nikuda ne vodi,zaista.Sve firme prave i niskobudzetne lopate i srednje budzetne i visoko budzetne(u svom rangu).Mi te zaista razumemo;ti zelis jednim udarcem da ubijes ne dve vec 22muve ali to,na zalost nije moguce.To niko nije uspeo do sada a veruj mi,neces ni ti.Fakat je da se od nekuda mora poceti.A istina je samo jedna;odes do mesta X i probas gitau Y,itd.I onda ce ti se neke stvari same razjasniti... :ziveli:

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 09 Jul 2012, 21:08

bancika wrote:
nine97petrovic wrote:
Spoiler:
Image
mozes, samo ti treba nova maska ili da busis ovu ali ce ostati ruzne rupe. Mozes da stavis single-sized humbucker bez modifikacija maske, ja sam to radio na mom squieru. Imas dobar izbor duncana i dimarzio (i vecine ostalih poizvodjaca)
Image
OK... hvala ... ^^ ^^

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 09 Jul 2012, 21:10

rockozaurus wrote:Sesta strana dodje i prodje a sada i sedma... "i nista ne nauci pacurlija ta"..!Ajde da se vratimo na pocetak:prvo reci koliki ti je budzet?Vidim da se frljas nekim lopatama od 30 i kusur'iljada!?Tako,kazi ti nama koliko para max mozes da potrosis?Ovo Schecter,Ibanez,Squier,Fender,nikuda ne vodi,zaista.Sve firme prave i niskobudzetne lopate i srednje budzetne i visoko budzetne(u svom rangu).Mi te zaista razumemo;ti zelis jednim udarcem da ubijes ne dve vec 22muve ali to,na zalost nije moguce.To niko nije uspeo do sada a veruj mi,neces ni ti.Fakat je da se od nekuda mora poceti.A istina je samo jedna;odes do mesta X i probas gitau Y,itd.I onda ce ti se neke stvari same razjasniti... :ziveli:
Brate stvarno ne znam cemu sad ovo ... sve je reseno ... uzecu squier CV ... moj prijatelj mi je dao garanciju... jer ipak on radi po nekad samnom... on ce to da mi sredi :ziveli: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Jul 2012, 21:22

bancika wrote: mozes, samo ti treba nova maska ili da busis ovu ali ce ostati ruzne rupe.
Matori, nece nozem busiti. :D Glodalicom bez problema za min. Cak i da je drvo buseno za tri singla... glodalica sve resava.

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 09 Jul 2012, 21:28

Funkomat wrote:
bancika wrote: mozes, samo ti treba nova maska ili da busis ovu ali ce ostati ruzne rupe.
Matori, nece nozem busiti. :D Glodalicom bez problema za min. Cak i da je drvo buseno za tri singla... glodalica sve resava.
Polako s busenjem... nisam jos ni gitaru kupio ... :lol: :lol:

rockozaurus

Post by rockozaurus » 09 Jul 2012, 21:32

A,izvini,nesto nisam skontao da je pala odluka. :o Onda,cestitke od mene. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 09 Jul 2012, 21:40

Funkomat wrote:
u najboljem slucaju ce ostati jedna rupa za sraf od singla posto hum ne montiras pod uglom.

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 09 Jul 2012, 21:43

rockozaurus wrote:A,izvini,nesto nisam skontao da je pala odluka. :o Onda,cestitke od mene. :ziveli:

:ziveli: :ziveli: :ziveli:

Superhik

Post by Superhik » 09 Jul 2012, 22:29

Opet ću ja svoje, traži gitaru sa hambakerom u bridžu. Singl magneti ne mogu ti dati dobru žešću distorziju, a uz to neprekidno ćeš na haj-gejn kanalu dobijati kojekakvo pištanje i probijanje.

Ja sam nekad davno imao Skvajera standarda i morao sam mijenjati singl iz bridža sa hambakerom u singl varijanti (uzeo sam onaj Seymour Duncan Hot Rail).

BTW, zamijenio sam i ostale magnete i i to sa SD SSL-1 , pa potenciometre i elektroniku fenderovom, stavio nove tjunere i na kraju prodao sve za 250 €, mada je samo cijena magneta bila preko 150 € (tako da znaš da će ti sva buduća ulaganja u skvajera biti čisto bacanje para, i da ćeš ga teško kasnije prodati za bilo kakvu pristojnu cijenu).

Post Reply