Koliko gitara treba prosječnom gitaristi

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Koliko gitara treba prosječnom gitaristi

Post by Dersu Uzala » 18 Aug 2012, 04:43

ApplePie wrote:... E u tom broju je bio neki lik...
Andy Brauer iz El Eja. Jos se cima. :kokice:

Usred Zala

Post by Usred Zala » 18 Aug 2012, 10:29

28 za prosečnog, zato i jeste prosečan. Za ozbiljnije gitariste cifra se rapidno smanjuje. Poslednji put kada sam gledao Clapton je imao 12 gitara uključujući i Blackiea.

Spadam u veoma ozbiljne sa dve električne i jednom akustičnom gitarom. Doduše, planiram da smanjim ozbiljnost kupovinom još jedne električne :? !
ApplePie wrote:Nego da se vratim ja na temu .. kad vec piskaram ... Pre nekog vremena sam probao strata '62. :D da je moj to bi verovatno bila jedina gitara u mom zivotu. Posto nije kanim ih nakupiti ne vise od 28 .. toliko prostora ima i toliko žena odobrava :)
Original 1962. godište? Ko to u Srbiji ima original 62, nije mi poznato!?
Ako je tako daj utiske. Najstariju koju sam imao u rukama, a da se sećam je 1963.g. i to kod jednog kolekcionara.
Ana Popović sada ima 1964.g. koji radi fantastično.

ApplePie

Post by ApplePie » 18 Aug 2012, 17:12

Dersu Uzala wrote:
ApplePie wrote:... E u tom broju je bio neki lik...
Andy Brauer iz El Eja. Jos se cima. :kokice:
Jel da kazem da sam ocekivao upravo ovakav odgovor od tebe :) :ziveli:

ApplePie

Post by ApplePie » 18 Aug 2012, 17:26

Usred Zala wrote:28 za prosečnog, zato i jeste prosečan. Za ozbiljnije gitariste cifra se rapidno smanjuje. Poslednji put kada sam gledao Clapton je imao 12 gitara uključujući i Blackiea.

Spadam u veoma ozbiljne sa dve električne i jednom akustičnom gitarom. Doduše, planiram da smanjim ozbiljnost kupovinom još jedne električne :? !
ApplePie wrote:Nego da se vratim ja na temu .. kad vec piskaram ... Pre nekog vremena sam probao strata '62. :D da je moj to bi verovatno bila jedina gitara u mom zivotu. Posto nije kanim ih nakupiti ne vise od 28 .. toliko prostora ima i toliko žena odobrava :)
Original 1962. godište? Ko to u Srbiji ima original 62, nije mi poznato!?
Ako je tako daj utiske. Najstariju koju sam imao u rukama, a da se sećam je 1963.g. i to kod jednog kolekcionara.
Ana Popović sada ima 1964.g. koji radi fantastično.
Ja sebe pored prosecnog gitariste smatram i malim kolekcionarom odredjenih modela tako da bas i nisam relevantan sa svojim mišljenjem. Nego.. isti vlasnik '62. je i vlasnik i 67. a i do skora je bio vlasnik Fendera Coronado II '66. .. Imam i slike svega toga ali ih objavljujem samo na FB profilu, ne i na FB strani (koju nekako drzim zapostavljenom). U Srbiji je do nedavno postojao i kolekcionar sa oko stotinak takvih primeraka, sve dovlacio iz inostranstva (trgovao sa njima) a sada ce se verovatno tamo i vratiti posto je njegova žena upoznata sa kontaktima i ostalim kolekcionarima ....

O utiscima jednom kad bude bilo vremena .. za sada je pobednik jedan Tom Anderson, tacnije PRO Am Custom b/w Bowling Ball .. Pobednik zato sto je takvu još i moguće naći. Straju nikako :(

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Aug 2012, 13:46

mateuspoz wrote:Vintage modeli imaju takav prefiks zbog jasne odrednice da se oslanjaju na tradicionalne modele i koncepte......
Nije u pitanju tradicionalni koncept, pedesetih je tek bio POČETAK razvoja el. gitare, već je u pitanju težnja bogatih i želja za izdvajanjem u odnosu na "obične" gradjane, čak i kroz taj fetišizam pod imenom "vintage".
"Vintage" termin se koristi u modi identično kao i u muzici. Dovoljno je da neka holivudska glumica (Kejt Mos primera radi) obuče haljinu iz pedesetih ili još bolje neku bakinu sa tavana i time stvori novi pravac. Samim tim, OBIČNI gradjani kako bi bili "blizu" svojim idolima zvezdama, ili se pak izjednačili, moraju posedovati bar jednu stvar rezervisanu za "bogove" ... isto je i sa gitarama, automobilima, ...
TO JE MATIĆU izvod iz ispita, ako se ne varam, na trećoj godini ekonomskog fakulteta. Kako to ne znaš?!?
mateuspoz wrote:...elem , tačno znaš šta te čeka na vintage gitari, radius, veličina pragova, output magneta, sistem kobilice i tremola...čivije...šta je tu loše...
Znam tačno šta me čeka i na standard gitari, ili bilo kojoj drugoj koju želim da kupim. Čak šta više ČIVIJE na Fender gitarama iz praistorije nisu bile baš za primer. Ove sa std. USA modela su primer kvaliteta za one "vintage" da ne spominjem čivije sa deluxe modela ...
Stičem utisak da takvi kao ti ne bi želeli nikada da jedan proizvod napreduje, i sve što se na njemu poboljša (two point tremolo čeličnog bloka), moderniji magneti su za tebe i takve neuporedivo lošiji u odnosu na starine (nemaju onaj mo-džo :mrgreen: ) Isto bi i najnoviji Audi bio loš u odnosu na ona volovska kola sa nazovi motorom na unutrašnje sagorevanje iz dvadesetih --- JER VI TO TAKO GOVORITE :P
mateuspoz wrote:Trzalice,
Kakav problem imaš?...
Kao i mnogi bendovi kojima si se uvlačio na bini u tom tvom klubu ...
Nemoj više da se "šlepuješ" na bini kada mi sviramo, nisi dovoljno dobar, samo KVARIŠ ATMOSFERU. :ziveli:
Last edited by Trzalica on 19 Aug 2012, 13:53, edited 1 time in total.

luci

Post by luci » 19 Aug 2012, 13:50

Kejt Mos nije glumica...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Aug 2012, 13:52

Trzalica wrote:Kao i mnogi bendovi kojima si se uvlačio na bini u tom tvom klubu ...
Nemoj više da se "šlepuješ" na bini kada mi sviramo, nisi dovoljno dobar, samo KVARIŠ ATMOSFERU. :ziveli:
Ok, Trzalice, sad me jako zanima da čujem BILO KAKAV klip (audio, ne mora video) sa tvojom svirkom, i svirkom tvog benda. Put your money where your mouth is. :kokice:

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Aug 2012, 13:52

Trzalica wrote:Ove sa std. USA modela su primer kvaliteta za one "vintage" da ne spominjem čivije sa deluxe modela ...
+1

Dobre su na tom tvom Skvajeru.

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Aug 2012, 13:57

luci wrote:Kejt Mos nije glumica...
Isti Q drugo pakovanje, bar kada je o modi reč ...
Baba Slim wrote:
Trzalica wrote:Kao i mnogi bendovi kojima si se uvlačio na bini u tom tvom klubu ...
Ok, Trzalice, sad me jako zanima da čujem BILO KAKAV klip (audio, ne mora video) sa tvojom svirkom, i svirkom tvog benda. Put your money where your mouth is. :kokice:
Hehe, pa onda bi svaka dalja rasprava sa matom bluzerom izgubila svaku draž ... mada ... nije teško snaći se danas na ovom internetu ... :idea:
Last edited by Trzalica on 19 Aug 2012, 13:58, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 13:58

Prosecnom gitaristi treba instrumenata kao prosecnom ratniku oruzja u Bagvatgiti. 8)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Aug 2012, 14:00

Ovako Trza i ja zamisljamo uspeh.

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Aug 2012, 14:00

Dersu Uzala wrote:Prosecnom gitaristi treba instrumenata kao prosecnom ratniku oruzja u Bagvatgiti. 8)
Nećeš verovati, ali Swami Prabhupada mi je bio čist "vintage" u srednjoškolskim danima ... :ziveli: ‚1

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Aug 2012, 14:09

Trzalica wrote:
Baba Slim wrote:
Hehe, pa onda bi svaka dalja rasprava sa matom bluzerom izgubila svaku draž ... mada ... nije teško snaći se danas na ovom internetu ... :idea:
Hmm, daaa, nemam pametnija posla nego da kopam po netu ne bih li otkrio tvoj identitet i tvoje zaslepljujuće umeće muziciranja. :ma bravo:

Što se mene tiče, samo si dodao još jedan dokaz na gomilu koja ukazuje da si isfrustrirani namćor i troll koji je ovde da bi drkao i vređao ljude, i koji apsolutno ničim nije doprineo ovoj zajednici. :ziveli:

Definitivno treba uvesti ocene na forumu, ako ništa drugo onda bar ''like'' i ''dislike'', ili, neko pomenu ranije ''stupidity warn''. :)

Anyway, ja sam rekao šta imam na ovu temu, i zato vas pozdravljam, više neću svraćati ovamo.

Svako dobro svima. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Aug 2012, 14:16

nebojsak wrote:
Trzalica wrote:Ove sa std. USA modela su primer kvaliteta za one "vintage" da ne spominjem čivije sa deluxe modela ...
+1

Dobre su na tom tvom Skvajeru.
Chivije su odlichne. Meni se josh nijednom nije rashtimovao, a drkam ovu ruchicu kao imbecil. Jbg. Carl Verheyen rules.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 20 Aug 2012, 00:45

Stičem utisak da takvi kao ti ne bi želeli nikada da jedan proizvod napreduje, i sve što se na njemu poboljša (two point tremolo čeličnog bloka), moderniji magneti su za tebe i takve neuporedivo lošiji u odnosu na starine (nemaju onaj mo-džo :mrgreen: ) Isto bi i najnoviji Audi bio loš u odnosu na ona volovska kola sa nazovi motorom na unutrašnje sagorevanje iz dvadesetih --- JER VI TO TAKO GOVORITE :P
mateuspoz wrote:Trzalice,
Kakav problem imaš?...
Kao i mnogi bendovi kojima si se uvlačio na bini u tom tvom klubu ...
Nemoj više da se "šlepuješ" na bini kada mi sviramo, nisi dovoljno dobar, samo KVARIŠ ATMOSFERU. :ziveli:[/quote]

Jebote, ja ovde potpisan, učestvujem na Forumu potpuno uljudno, ispadoh skot po tvojim rečima čak i zbog toga što sam domaćin jedinog blues kluba u ovom ( desno od Morave ) delu Srbije gde ja živim...pa i da sam zloupotrebio sopstveno gostoprimstvo u Hombreu, pa zar je to takav greh...pa to je jedini klub gde su obezbeđeni najbolji uslovi muzičarima, instrumentalna pojačala, razglas, gde domaćin bendu ne kaže stišaj se već POJAČAJ! Pa ja dobijam pozive da se pridružim na sešn od najboljih naših gitarista od Baneta Gluvakova, Neše Texas Flood...pa šta je tu greh?
Ne sporim različite ukuse po pitanju gitara, smatram da ih treba imati više kako bi se osetila razlika, prosto hvalim rešenja koja su preživela decenije...
Pomenuo si čivije, npr. ja priznajem da ne znam u čemu zaostaju Gotoh vintage oval knobs tuners sa svojih 35 dolara cene za preskupim LOCK čivijama, gde ove Gotoh popuštaju ako umeš da namestiš nove žice. Pa ne mora svaka gitara da ima top lock da bi moglo da se svira na njoj. I šta se svira na takvim gitarama...uvek dobra muzika, je li to uslov?
Sinko, napravi ti Blues Club posred usrane Srbije pa kritikuj druge. Napravi nešto i budi ponosan na svoje delo, mani pljuvačinu...
deluješ mi kao frustrirani levičar koji bi da menja svet a ne vidi da mu prokišnjava krov na straćari...
Učinio si mi se simpa u početku...znaj da me savršeno boli ***** za ovakve polemike, nemam snage za ovakve budalaštine...za mene priča s tobom završena ...

Post Reply