Scala gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Scala gitare

Post by Dersu Uzala » 14 Oct 2012, 08:57

Boogie Woogie wrote: Srbiju je zahvatio rak
Mozga.

Mi Srbi patimo od ogromantnog kompleksa zapostavljenostii nepravde koji se manifestuje raznim "što su oni bolji od nas", "što mi nemamo prava na lep život", i zar svet ne vidi da smo do jaja" - žalopojkama.
Ne.

Mi patimo od neznanja. Nedostatka obrazovanja. Obaska kulture. Ali nismo to svi 'mi'.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 14 Oct 2012, 08:59

Boogie Woogie wrote:pfft..kucneš ovde, kucneš onde..
izem ti kriterijum za određivanje cenovnog ranga

Šta je dobra žena? Ona koja tebi odgovara, ili neki manakenski tip koji je trenutno in, što jebešga - liči na dečaka od petnes ljeta..?

Za neke gitare niko nikad nije čuo dok ih nisu uzeli neki likovi
a o cipelama, garderobi, cvikerima, zulufima, držanju tela, da i ne govorimo
majmuni rade šta majmuni vide, remember?

Šta je Knopfler trebao godinama da čeka na neku Pensa gitaru ili nekog monteleonea da bi svirao sultane?

Da budem skorz jasan:

nemam ja ništa protiv da se tu i tamo svršne na neke džitre
ali samo apelujem da se neki odavlen spušte na zemlju, jer nisu ni Knopfler niti će, (žalim slučaj) ikad biti

te da u tom smislu i iskustvenom rangu, nemaju pojma šta bi sa tim gitarama, jerbo ni sa ovim koje su o-kej, nisu napravili ništa

I da svakako ne mogu da drve o tome "jesi držao nekad kvalitet gitaru u ruci" jerbo ni njima držanje očigledno ništa nije značilo
Najdalje dokle mogu da načulje uši je da tu i tamo kucnu drvo i da čuju kako zveči.

O kej..ali zveče i Apolo, zveči i Squier, SX, Yamaha, Ibanezi u rangu do pe'sto evra. (Probo ja. Zveče keve mi. Ko ne čuje..znači da nema uši. Ili ih makar nema kao ja.)

Da li možete nekoga da uverite kako te skuplje zveče tako da vaša plemenitija ušesa poskoče i naprave salto oko glave od radosti? Ne možete.
Niste uverljivi jer niste poznati, jer niste ništa uradili, jer niko ne zvižduće vaše pesme, čak ni sa tim markama koje pomenuh.

U prevodu - nije za vas Scala.
Čak i da vam je neko pokloni, isto je kao da vam je poklonio pristojnu Ariju iz skaja, okej?

a da vas te skupe gitare toliko moćno vuku i inspirišu, sada ne biste bili tu gde jeste, tj gde niste.
Jedini kriterijum za odredjivanje cene je ponuda/potraznja. Drugim recima sta je kupac spreman da plati i prodavac spreman da ga let go.

Ako ti to dosad nije bilo jasne, veruj mi, nece ni ubuduce. Ostatak monologa ti pada posle lazne premise.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 14 Oct 2012, 09:00

Boogie Woogie wrote:to ja zovem sirotinjski placebo komplex

ljudi daju velike pare za nešto i onda veuju da to vredi svaku paru..

pazi ovaj samo kako slaže face i uživa..hahaha

Cek, ako neko ima taj kompleks, to su Srbi. To si hteo da podvuces?

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 14 Oct 2012, 11:29

Hteo sam da podvučem da su muzičari u najvećem broju ego-mandrili i da su kao takvi idealne ofce za šišanje po sistemu "nisi probao Scalu? Pa čoveče ko god je probao Scalu taj je reko Fenderu dovidjenja" eto npr Klepton...

Msm šta reći...

pedja 81

Post by pedja 81 » 14 Oct 2012, 13:40

Boogie Woogie wrote: Pa čoveče ko god je probao Scalu taj je reko Fenderu dovidjenja" eto npr Klepton...

Msm šta reći...
De nadje njega taj nema pojma?Sace da ti objasne...

guv'nor

Post by guv'nor » 14 Oct 2012, 15:20

Nikako ne može da mi dođe do tintare zbog čega se neki ljudi vređaju kada naiđu na skupe instrumente.
Apsolutno nebitno da li je reč o Skali na MFu, ili Dumble-u (~60.000) i LP '59 (~500.000-1.000.000) preko...
Jbga, izgleda da mi neke stvari nisu suđene da skapiram. :(

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 14 Oct 2012, 15:43

guv'nor wrote:Nikako ne može da mi dođe do tintare zbog čega se neki ljudi vređaju kada naiđu na skupe instrumente.
Apsolutno nebitno da li je reč o Skali na MFu, ili Dumble-u (~60.000) i LP '59 (~500.000-1.000.000) preko...
Jbga, izgleda da mi neke stvari nisu suđene da skapiram. :(

pa bato, vređa intelegenciu, eto što
to ti je onaj "koga bre vi zajebavate" sindrom

pa u tom smislu pitamo, aj da vidimo šta to tolko vredi, jel neka tajvanksa kanasta u pitanju i tako to..

guv'nor

Post by guv'nor » 14 Oct 2012, 16:03

Znaš kako, mnogo više vređa inteligenciju flaširana voda od 3 evra, sportista sa 4 razreda osnovne koji odigra 2 sezone i kupi 5 stanova tamo-vamo i neke mnogo ozbiljnije stvari o kojim ne bih sada, od majstora sa opasnim, teško stečenim, znanjem u svojim rukama. Pri tome ima par odlicnih inovacija koje ugradjuje u svoje brizljivo izrađene instrumente, a isti se prodaju za četiri puta veću sumu od najobičnijih Am Std Stratova koji ne vrede ni suvu šljivu...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 14 Oct 2012, 16:16

majstor sa opasnim, teško stečenim znanjem..?
a što se turo među gorostase?

nije bio zadovoljan fenderom pa će on da napravi bolje? Ili je krenuo da pravi sam jer nije imao para, pa napravio nešto lepo i krenulo ga pa upao u sindrom, ja sam kralj kraljeva?

Pazi, ja visoko potšujem ljude koji su majstori
I one koji vole to što rade
Mislim čak da su to najkvalitetniji likovi koji postoje
ali nemojmo preterivati sa vrednovanjem

Odelo kod šnajdera košta skuplje nego konfekcijsko, jer je custom made
ali ni ono ne treba da bude 72 puta skuplje, ok?

ja samo insistiram da se nađe neka mera, a ona očigledno ne postoji.
Upravo TU i jeste rupa, koji proizvođači koriste.

TU mističnu vrednost oni mogu da rastegnu ko žvaku.

Ajde da uloži u hardware (koji je kupio u da kažem, rinfuzi)
ajde da to složi pažljivije i pametnije
ajde da poboljša stvari i ovo i ono..ali, to je samo DEO cene
Ono što je preko toga je umetnički dojam

ko TO ocenjuje?
Sam majstor
Kako?

e to samo on zna
I tu leži sav rizik

Bez toga, gitara može da košta 1000 $ a da on doda još 17000 iz čiste zajebancije, iz blefa, jer mu rteba, jer mu se može i jer, na kraju krajeva ima mušterije koje je već toliko ošišao.

Pikaso fazon
Nažvrlja kokošku na platnu i diler ga pita koliko to košta, a on mrtav lada kaže - tri miliona dolara.
Hoće li se naći neko da kupi to? Hoće.
I tako to krene..i tako to ide..

Zato i kažem, da li udobnost sviranja Scala gitare, zvuk koji (sa normalnim pojačalom) proizvodi - vrede te razlike?
I ako vrede, što onda Klepton i ostali ne raskinu ugovor sa fenderom i kažu "zajebite bre ljudi...Scala je pomerila stvari totalno, više ne možemo da lažemo narod.."

A fender kaže "ma možemo možemo.."

i tako u krug..

guv'nor

Post by guv'nor » 14 Oct 2012, 16:40

Ali nije toliko skuplje, o tom' se i radi.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 14 Oct 2012, 16:41

Klepton sviri Masterbuilt strata. Sve vreme poredis konfekciju sa trake sa rucno izradjenim gitarama. Idi vidi koliko to kosta kod Fendera. I nemoj da se zavaravas da je Custom Shop Stock Built rucni rad, Fender CS je po godisnjem outputu 4. u USA... Scala je na nivou modela koji naprave CS master-builderi - Shishkov, Galuszka, Fessler... Cena je u tom rangu.
http://www.themusiczoo.com/category/FCM ... t-Guitars/

luci

Post by luci » 14 Oct 2012, 17:14

upravo to... master builder koji radi claptonove gitare ima listu cekanja od 4 godine i sad sam naisao na informaciju da kosta preko 4k funti, sto ce reci oko 5k evra...

bas sam sad gledao direktno poredjenje od sqiuera do custom shopa... i to ti je onaj faktor, mnogo je bolje, ali ne mogu tacno da ti kazem zasto... to je nesto o cemu ne mozes pricati osim ako nisi svirao sve od 100 do 10000 evra... ja nisam, ali verujem u to iz dosta razloga...

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 14 Oct 2012, 17:28

Kakav je to kastom shop strat sa toliko izguljene farbe oko pikgarda?Mislim da li se pri normalnom koriscenju stvarno moze skinuti tolika kolicina laka?Logicno tu gde se naslanja ruka,malo po obodu i gotovo.Ovo je bas preterano ili je bar trebao da nacne vrat do sipke pa da bude potaman.Opet, mislim da vrede svaku paru,obzirom da su oguljene

guv'nor

Post by guv'nor » 14 Oct 2012, 17:33

Svaka je nekad' bila nova :)
Image

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 14 Oct 2012, 18:08

luci wrote:upravo to... master builder koji radi claptonove gitare ima listu cekanja od 4 godine i sad sam naisao na informaciju da kosta preko 4k funti, sto ce reci oko 5k evra...

bas sam sad gledao direktno poredjenje od sqiuera do custom shopa... i to ti je onaj faktor, mnogo je bolje, ali ne mogu tacno da ti kazem zasto... to je nesto o cemu ne mozes pricati osim ako nisi svirao sve od 100 do 10000 evra... ja nisam, ali verujem u to iz dosta razloga...

Ubi me ako nisi gledao ovaoj klip... :)

Post Reply