Razlike Između Fendera (MIM, MIJ, CIJ, MIA)?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Razlike Između Fendera (MIM, MIJ, CIJ, MIA)?
Zanimljivo je pratiti i nase oglase - u poslednjih par meseci se pojavilo dosta JV stratova (a i pokoji tele) - sto mu dodje Best OF Japan - Japan Vintage su prve serija JPN Fendera (izguglajte malo) koji rade "da se najezis" - Bjorn(Gilmourish/Airbag) koristi takvog jednog kao main gitaru...
G D E?sl0e wrote:This one (Japanski SRV - 525eur) ?![]()
![]()
Kako gde? Pa u Japanu 

ahahah, tako sam i mislio 

Jbg, biras ili ovo ili Americki SRV. Opet, ovo kosta, da ga uvezes ~850 evra, a Americki kosta ~1400... To je po meni usteda. Inace, gitare su iste (besides the reverse tremolo i nitro finisa). Naravno, ova Japanska nema SRV nalepnicu niti G&G hardcase, ali hej, ~550 evra razlike, to je super 

'besh srv strat bez nitro finisha...
Dunno mate, ~850 vs ~1400, me likey prvu opciju, bio nitro ili ne 

Samo jedno pitanje... Sto li ovaj covek menja MIM Strata:
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-s ... -oglas.htm
za americkog, posto je ustanovljeno ovde vise puta da je to otprilike isti kvalitet, samo su Meksikanci u Meksiku jeftiniji???
Elitizam? Ne cuje dobro?
Evo, ja dajem prvi ''duhovit'' odgovor:
Zato sto 'oce oguljenu farbu ODMAH, a ne kroz nekoliko godina.
(ya know what i mean)
Od poznavalaca ocekujem ozbiljne odgovore.
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-s ... -oglas.htm
za americkog, posto je ustanovljeno ovde vise puta da je to otprilike isti kvalitet, samo su Meksikanci u Meksiku jeftiniji???
Elitizam? Ne cuje dobro?

Evo, ja dajem prvi ''duhovit'' odgovor:
Zato sto 'oce oguljenu farbu ODMAH, a ne kroz nekoliko godina.

Od poznavalaca ocekujem ozbiljne odgovore.

Hehe i on još uvek drži foliju na gitari.
Drvo dolazi sa iste trake - u Americi ostaju lepši komadi, a u Meksiko se šalju ružniji.
Znači ne prolazi nikakve akustične testove, već samo selekciju odokativnom metodom.
Glavna razlika je u hardveru - Ameri i dalje imaju mnogo kvalitetnije čivije, magnete, kobilice i sl.
Verovatno hoće tu vrstu upgrade-a...

Drvo dolazi sa iste trake - u Americi ostaju lepši komadi, a u Meksiko se šalju ružniji.
Znači ne prolazi nikakve akustične testove, već samo selekciju odokativnom metodom.
Glavna razlika je u hardveru - Ameri i dalje imaju mnogo kvalitetnije čivije, magnete, kobilice i sl.
Verovatno hoće tu vrstu upgrade-a...

Ma sigurno zato sto 'oce da ga cuva u vitrinu sheset osam godina pa da ga proda kao vintidz relik edishn za milion dolara. Tad ce ljudi pricati:
"Eee, danas nisu gitare sto su nekad bile! Gitare iz koreje i kine su bile zaakon! Od kako se proizvodnja preselila na planetu Nebulon zbog jeftinije radne snage, sveee je otislo u *censored*"
"Eee, danas nisu gitare sto su nekad bile! Gitare iz koreje i kine su bile zaakon! Od kako se proizvodnja preselila na planetu Nebulon zbog jeftinije radne snage, sveee je otislo u *censored*"
Aha, znaci razlika je samo u kvalitetu drveta, magneta i hardvera... Pa dobro...Drvo dolazi sa iste trake - u Americi ostaju lepši komadi, a u Meksiko se šalju ružniji.
Ne, razlika je u konturama drveta i kvalitetu hardvera, magneta i sl...sinisake wrote:Aha, znaci razlika je samo u kvalitetu drveta, magneta i hardvera... Pa dobro...

Amerikanac je zakon ( p.s molio bih gov'nor da mi se javi neznam da koristim pp)