Kupujem električnu gitaru do 400 e... tražim savete...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Zombified

Re: Kupujem električnu gitaru do 400 e... tražim savete...

Post by Zombified » 21 Dec 2008, 22:49

BIo sam u Mix-u, kazu da vise nece sradjivati sa BC Rich-em.

Dushan S

Post by Dushan S » 22 Dec 2008, 07:05

Makijavelli wrote:A za ostale, ok... Rekoh, ici cu da probam, teracu prodavce da mi sviraju, onda cu i verovatno da vidim nekog od vas da zamolim da podju samnom, ili nekoliko vas (poshto se druzhim sa amaterima, jedini ortak koji ima gitaru ima je godinu dana a svirao je mozhda svega 5 puta u pochetku dok mu ideal rock zvezde nije izvetrio iz mozga), a onda cu da svratim ovde i da postavim josh hiljadu pitanja, mozhda i hiljadu puta postavim isto ili slichno pitanje, poshto rekoh sam kupujem ovu gitaru, fizikalishem za nju i veliki su ulozi u pitanju i dok ne budem bar 70% siguran u izbor necu da se igram sa parama... Sutra idem u Mitros!!
Ako toliko malo znaš, zašto uopšte kupuješ gitaru do 400 eura? Što reče Johnny iznad, kupi Pacifica Yamahu onda, ili nešto nalik tome, pa kad zatreba kasnije uzmi nešto bolje. Ta 112 je kul i za učenje, ne radi uopšte loše, čak bi u oglasima mogao da je nađeš jako povoljno ako naleti, tipa 150 - 200 eura. Ja obično preporučim Yamahu jer koliko sam primetio imali su uvek nešto malo bolju kontrolu kvaliteta, jednostavno, nisam naleteo na jako loš komad Pacifica-e pa je zato preporučim često kad nekome treba jeftinija đitra a ne ume da odabere.

Makijavelli

Post by Makijavelli » 22 Dec 2008, 07:44

Neka hvala, muka mi je tih jeftinih varijanti, a i + nije samo do toga... Mnogo faktora tu utiche, nije gitara jedina stvar koja mi treba, pa da budem ko oni likovi shto imaju po jednu od svake marke, chim kupe gitaru stave je da skuplja prashinu pa razmishljaju koju sledecu... Treba fax da isplatim, da se prehranjujem, levo desno a i posle nove godine slabije ima posla, i po stoti put kazhem, kupicu je sad pa ko zna kad, zato i smaram sa svim ovim postovima, ne bih da se zeznem...

Makijavelli

Post by Makijavelli » 22 Dec 2008, 07:53

Chord-Master wrote:@Makijavelli
Sto bolje poznajes ono o cemu se prica, manja je sansa da se zajebes, a sto se tice ovoga:
Makijavelli wrote:onda cu da svratim ovde i da postavim josh hiljadu pitanja, mozhda i hiljadu puta postavim isto ili slichno pitanje, poshto rekoh sam kupujem ovu gitaru, fizikalishem za nju i veliki su ulozi u pitanju i dok ne budem bar 70% siguran u izbor necu da se igram sa parama... Sutra idem u Mitros!

Tako je najbolje, vec sam ti pre nekoliko stranica rekao da odes u radnju, vidis sta ti se svidja i onda dodjes ovde i pitas za misljenja, jer ces imati daleko bolji uvid u to sta ima i sta te zanima, tako da, ako si shvatio da ja imam nesto protiv da postavljas pitanja, varas se, samo mi "smeta" to sto neces da se obavestis o osnovnijim stvarima kod elektricne gitare, jer mozes da pogresis i kupis nesto sto ti nece odgovarati, a to osnovno znanje ce ti upravo pomoci u tome da budes sigurniji u izbor, jer, kao sto takodje rekoh, nikome ne raste novac na drvecu.
Ok, idem u Mitros... I, ne znam vishe... Sve neshto mislim da kad budem otishao tamo da nece biti vazhno nishta od teorije i slichno, vec da ce neka gitara da se sama nametne zvukom i stasom i da ne moram 2 put da razmislim, al ok... Videcu danas...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Dec 2008, 10:32

Makijavelli wrote:vec da ce neka gitara da se sama nametne zvukom i stasom i da ne moram 2 put da razmislim,
Ako se to desi, svaka dalja prica je suvisna...

bokicasa

Post by bokicasa » 23 Dec 2008, 12:15

a inace,mogao bi vise da odes do mitrosa,ne da nas cimas ko neke budale,imas 100 postova u temi a ti jos nisi ni otisao do radnje..ne kontam te majke mi..

Makijavelli

Post by Makijavelli » 24 Dec 2008, 07:51

e!! :x :x ... za zadnje 3 nedelje sam imao jedan jebeni slobodan dan!! Radim trecu smenu, nemam vremena, prespavam dan... Ici cu, chim mi odvoje bar 2 dana da se saberem...

Makijavelli

Post by Makijavelli » 24 Dec 2008, 10:08

btw... Kako to da odem na temu koja je skoro otvorena i svi preporuchuju Fender kao najbolju gitaru u ovom mom cenovnom rangu, ali bukvalno svi dok ima i par njih koji se bore za Stratocaster, dok meni niko nije to predlozhio... + mozhe i on u HSS konfiguraciji... hm...

Makijavelli

Post by Makijavelli » 24 Dec 2008, 10:17

xexe... Joj, ala terorishem... E, zaboravite na trenutak da sam se obavezao da cu ici u Mitros, ocu... Al ajd neka ovo bude usput i neka vrsta edukacije za mene, da bih shto bolje i spremnije otishao u klinch sa tim ''babaroga'' prodavcima, a i forum je ovo zaboga, nemojte da se zhalite non stop, ako vam je teshko da kucate na tastaturi onda te gitare razbite o zid, ae odgovarajte na ove moje gluposti bez tih ustezanja i premishljanja, ovo je 2 minuta vremena za svakog od vas, mrzim shto imam osecaj na ovom forumu kao da pricham sa dzangrizavim starcima... Ae sad, poshto sam se izjasnio...

http://www.youtube.com/watch?v=qD4o3iG6Hjc

Jackson D2K na delu... Meni zvuchi manje vishe savrsheno, vidite shta je lik sve izvukao sa njim, a + to je fabrichki model, mislim da nishta nije menjano...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Dec 2008, 10:27

Dist kako-tako, clean mi pomalo smrdi, al' ako se tebi svidja - odlicno! :)

Makijavelli

Post by Makijavelli » 24 Dec 2008, 10:34

sinisake wrote:Dist kako-tako, clean mi pomalo smrdi, al' ako se tebi svidja - odlicno! :)
Ajd sad... E... Pazi...

DZDZDZDZ

http://www.youtube.com/watch?v=uztHVcJc-hY

Meni je ovo manje vishe dovoljno.... Sa dobrim ozvuchenjem, a ovaj lik ima Marshall AVT50x, zavrshio sam posao... Jel vi chujete kako ovo kida, przhi i unishtava...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 24 Dec 2008, 10:37

Zapravo je Fender potpuno van tog cenovnog ranga, ali sektasi fenderasi samo jednu plocu vrte, pa taman da dodjes da pitas da li je bolje kupiti Converse ili Adidas, recice ti da kupis Fender...

sl0e

Post by sl0e » 24 Dec 2008, 10:41

Brate, ja stvarno ne vidim kakva je ovo vrsta edukacije... Ides u mitros da kupis gitaru for Christ's sake, nece ti niko popiti krv tamo. Nadji vremena, pa idi i PROBAJ neke od instrurmenata do 400 evra, vidi koji ti najvise odgovara. :grummel_2:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Dec 2008, 10:42

Na koga mislis, Kristijane? Nisam primetio ovde Fender placenike, mozda na nekoj od prethodnih strana... :)

@makijaveli,
Ma vidi, ako ces da przis (samo) metal - super. Jos ako ti vrat lezi (a verujem da ove gitare imaju fin, ravan, srederski vrat) - uzimaj je!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 24 Dec 2008, 10:49

Zapravo sam se nadovezao na Makijavelijev komentar, gde je video da se u drugoj temi preporucuje Fender... A to je globalni problem ovde na forumu, ne moze proci ni jedna tema gde se traze saveti za kupovinu gitare a da sektasi ne krenu da sire dark swarm...

Pri tom, ja ne samo da postujem Fender kao firmu, nego trenutno radim na izradi gitare koja se maaaaasivno oslanja bas na Fenderova dostignuca, ali mi nevidjeno, nevidjeno, neeeviiidjeeenooo idu na zivce ljudi koji su toliko ograniceni i vrte jednu te istu pricu u nedogled.

Usput, najtuznije je sto kad kazu Fender, uglavnom misle Strat, kao da Fender nije imao ni jedan drugi model...

Post Reply