Davno sam čitao ovu temu, pa sam na nju i zaboravio. Naleteh na nju ponovo, ali ovaj put, stvari su malo drugačije - mogu da okačim sliku svog PRS-a...
U pitanju je
PRS McCarty model iz '94.
Standardni izbor drveta - telo mahagoni i top od od javora, vrat mahagoni + ruža, profil vrata wide fat... 3-way prekidač za magnete, push pull pot za splitovanje, volume i tone.
Pošto je iz '94., na njoj stoje Dragon I magneti, jer su tek od '95. počeli na ovaj model da stavljaju custom McCarty magnete pravljene za nju...
Imam dogovor sa drugarom koji poseduje PRS Custom 22, da se nađemo i uporedimo, jer je na papiru barem, konstrukcijski ista gitara što se tiče odabira materijala, ali na njegovoj stoje Dragon II magneti, za koje su mi mnogi govorili da su izvrsni. Videćemo koja je razlika, soon enough...
Što se samih PRS gitara tiče, duuugo sam njihov ljubitelj, i jako dugo i strpljivo sam čekao da nabavim jednu. Što kažu, malim koracima do cilja.
Jako puno ljudi sa sigurnošću priča kako te gitare nemaju snažno izražen svoj karakter zbog mnogih između-Gibsona-i-Fendera konstrukcijskih rešenja. Ne treba ni da napominjem da ogroman udeo tih istih ljudi nikada nije ni video uživo PRS-a a kamoli svirao neko na njemu duže vreme, ne bi li se upoznao malo bolje pa onda iznosio smele izjave kako ovo ili ono uopšte ne valja.
Jasno je svima da to nije ni Gibson ni Fender. Ni ne treba da bude.
Stvar je prilično jednostavna - ono što za mene ova gitara predstavlja jeste vrhunski izrađen instrument, sa jako dobrim, prirodnim, prijatnim zvukom, instrument kod kojeg svaka sekunda držanja i sviranja istog predstavlja vrhunsko zadovoljstvo i sreću. Da i ne pričamo o estetici koja je ispoštovana™ do krajnjih granica.
Joj, mogao bih ja još o ovome, ali neka... Ko ne veruje, neka se uživo uveri.