Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Oprema Koju Imate

Post by Dersu Uzala » 29 May 2009, 11:17

Nyarlathotep wrote:zato sto bih onda mogao u beskraj. verovatno i hocu, doduse, ali barem malo da se primirim, ne znam, ustedim za kola, putovanje... :mrgreen: a i treba svirati malo sva ta sranja, priovali ti ih i koristiti. uzivati u njima. ne samo gomilati. :bambi:
To je najmanji problem. Nadjes se negde u muzickom Diznilendu, radnja ispred tebe, puce 50 atara. Udjes, pa cucis pa odes kuci da spavas. Pa se vratis sutra. I prekosutra. I tako redom. Prodje se dosta. Drugim recima, doci ce. Ili ces ti otici bregu.

sinisa88

Post by sinisa88 » 29 May 2009, 14:23

Funkomat wrote:
sinisa88 wrote:Dve prinove od pre par dana!:
-Fender Blues Junior (2xEL84, 3x12AX7, 12" zvucnik, Fat kolo, ..) :))
-Boss Digital Delay DD3

Image
Napisi koju rec o pojacalu ako ti nije tesko.
E, izvini sto tek sad odgovaram, ali nisam stigao ranije (4Funkomat) E, pojacalce je super. 15W lampaske snage, zicani reverb, Fender Special Design by Eminence 60W 12" zvucnik (ovo mu je nesto slabija tacka. Sa nekim Jensen-om ili Celestion-om bi mnogo bolje radio), potenciometri za Reverb, Master, Middle, Bass, Treble, Volume + Fat switch. Volume mu odredjuje drajv, a fat switch (moze da se kontrolise preko foot switch-a) dodaje jos drajva (mid boost). Pojacalo je inace jako glasno. Toliko je glasno da ga ja na klupskim svirkama drzim na 2, 3 (od 12) i nerviram se sto ne mogu vise da ga odvalim (bar na 4, 5) posto onda ima mnogo bolji zvuk. :) Npr. u Dangubi (ako znas kako izgleda tamo) sam ga pojacao na 5 pa sam pokrio sve ostale i na zalost sam morao da se smanjim. :)
Za preamp koristi tri 12AX7 lampe, a za izlaz dve EL84 lampe. Ima prilicno topao i prijatan ton.
Goristim ga u kombinaciji sa ranije pomenutim Gibson Les Paul-om.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 29 May 2009, 14:43

Dersu Uzala wrote:
Nyarlathotep wrote:zato sto bih onda mogao u beskraj. verovatno i hocu, doduse, ali barem malo da se primirim, ne znam, ustedim za kola, putovanje... :mrgreen: a i treba svirati malo sva ta sranja, priovali ti ih i koristiti. uzivati u njima. ne samo gomilati. :bambi:
To je najmanji problem. Nadjes se negde u muzickom Diznilendu, radnja ispred tebe, puce 50 atara. Udjes, pa cucis pa odes kuci da spavas. Pa se vratis sutra. I prekosutra. I tako redom. Prodje se dosta. Drugim recima, doci ce. Ili ces ti otici bregu.
hahaha. bio sam tamo i jedva izasao. 18 dana u NYC i beskrajne mastarije. rezultat je Gibson Firebird V i Electro Harmonix Microsynt. :ziveli:
ne smem ni da zamislim sta bi se desilo da zivim preko. ustvari - smem. menjao bih HIWATT-e ko carapice. :mrgreen:
Last edited by Nyarlathotep on 29 May 2009, 14:46, edited 1 time in total.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 29 May 2009, 14:45

sirac-šunka wrote:Ehh... Nyarlathotep-e (sad sam za tvoj username koristio copy/paste :mrgreen: ) čestitam na prinovama!!!
Baš sam se nadao da ćeš nekada da mi prodaš Alesis midiverb, ali šta ću kada nisam imao ruski juno u pravom momentu :(
Aj pa lepo da nam sviraš na svemu tome.
:ziveli:

jbg. zaista nisam imao nameru da ga prodajem.
ali, da si imo bacusku, odmah bi ti ga dao. :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 May 2009, 16:55

sinisa88 wrote: E, izvini sto tek sad odgovaram, ali nisam stigao ranije (4Funkomat) E, pojacalce je super. 15W lampaske snage, zicani reverb, Fender Special Design by Eminence 60W 12" zvucnik (ovo mu je nesto slabija tacka. Sa nekim Jensen-om ili Celestion-om bi mnogo bolje radio), potenciometri za Reverb, Master, Middle, Bass, Treble, Volume + Fat switch. Volume mu odredjuje drajv, a fat switch (moze da se kontrolise preko foot switch-a) dodaje jos drajva (mid boost). Pojacalo je inace jako glasno. Toliko je glasno da ga ja na klupskim svirkama drzim na 2, 3 (od 12) i nerviram se sto ne mogu vise da ga odvalim (bar na 4, 5) posto onda ima mnogo bolji zvuk. :) Npr. u Dangubi (ako znas kako izgleda tamo) sam ga pojacao na 5 pa sam pokrio sve ostale i na zalost sam morao da se smanjim. :)
Za preamp koristi tri 12AX7 lampe, a za izlaz dve EL84 lampe. Ima prilicno topao i prijatan ton.
Goristim ga u kombinaciji sa ranije pomenutim Gibson Les Paul-om.
Hvala. :ziveli:
Zvuci super na youtube snimcima i jako mi se svidja sto je tako malo i jednostavno pojacalo. Jos da je malo jeftinije... :)

@ Nyarlathotep
Cestitam!

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 29 May 2009, 17:09

Nyarlathotep wrote:
Dersu Uzala wrote:
hahaha. bio sam tamo i jedva izasao. 18 dana u NYC i beskrajne mastarije. rezultat je Gibson Firebird V i Electro Harmonix Microsynt. :ziveli:
ne smem ni da zamislim sta bi se desilo da zivim preko. ustvari - smem. menjao bih HIWATT-e ko carapice. :mrgreen:
Fajerbrrrrrd :homer: i to V :homer:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 31 May 2009, 17:54

NAPOKON! Posle toliko vremena kukanja za stratocasterom, napokon ga imam! Zahvalio bih se Savi, od koga sam kupio strat, jer je gitara stvarno izvanredna, kao i za njegov odnos prema meni kao kupcu :bow: , evo sviram od kada sam se vratio kuci...dakle Fender American Standard Stratocaster! :) Gitara je prosto savrsena za ono sta sam ja zeleo, sve radi bez greske... nazalost, aparat je u kvaru pa sam slikao ocajnom kamerom sa moba...boja je mnogo lepsa uzivo naravno :wink:
Image
a sada idem da sviram.... :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 31 May 2009, 18:02

oooooooooooooooooooo posle toliko vremena,pao je taj starokaster!!! e da ga sviras 10000 godina :ziveli: :ziveli: :ziveli: :metal: :metal:
ako sme da se zna,koliko si ga platio...?

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 31 May 2009, 18:05

Честитке :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 31 May 2009, 18:23

:bravo:

Don Djeki

Post by Don Djeki » 31 May 2009, 18:24