Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Margos

Re: Oprema Koju Imate

Post by Margos » 15 Jul 2013, 16:37

Kristijan wrote:Ау, ђеде, који си The Dude :)
:1: Kulj luk 8)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Jul 2013, 23:50

Kristijan wrote:Ау, ђеде...
A vidimiglavu, vidimiglavu. Ispade veca od lespola.

A djitra je plac majke bozje. Prvo, nije moj, doso je na opravku (4 godine star, 2009 Custom Shop, ne znam cega je reissue ali '59 nije, ima vrat mnogo tanji a la 60-ies and 70-ties cak). Nisam mogao da ga stavim u 'sta ste lepo od opreme probali ovijeh dana' jer nije lepo. Nekako je gluv zvuk, gitara teska ko tuc (but no obvious benefits or reason for it). Magneti (stock, neki Djibsonovi) ce bit zamenjeni tokom sredjivanja. Ako pogledas malo bolje videces da high E string (pitch wise) ne ide uopste preko bridge pickup kalema, off je udesno potpuno, vidi se caj i iz tog ugla. Nije problem pozicija magneta, vratje je ulepljen off pod uglom sto ga baca tamo dele negde udesno za par milimetara. High E je opasno blizu ivice vrata, ne mozes da bendujes nadole, spadne zica o'ma, a low E (pitch wise) nije na svom mestu nego je dalje od ivice vrata znacajno. Misim, custom shop Les Paul. Alo bre.

Nema bre dok bata Leki ne sklepa djitru. Ili ovi momci sa foruma :bambi:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Jul 2013, 00:29

Dersu Uzala wrote:
Kristijan wrote:Ау, ђеде...
A vidimiglavu, vidimiglavu. Ispade veca od lespola.
"zumiraj mi ovog cvikeraša"

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Jul 2013, 00:40

Ljep Ljepsi Ljespol Djed. :)

Ja sam skoro svirao Customa nekog...ma to je njesra meni, ali ajde, da ne vrijedjzmo gibson klan..Jednostavno treba reci...svaka budala ima svoje veselje,...4000e za djitru...Uh Morala bi biti neka koja lebdi, menja shtimove sama i sama se odrzava. :mrgreen: :ziveli:

Najbolji les pol koji sam svirao nije imao lepljen vrat :hmm: :nixweiss: , just saying.. :) (neki stari japan na suho radi ko akustara, cini mi se da je bio Obanez, ne secam se)...
edit+
Image
Vratio oridjidji bridz na jag, mustangov ne daje mnogo prostora za setovanje (ne moze svaka zica posebno da se dize i spusta nosac) i ne znam dal tripujem, ali bolje radi jag nekako sa original bridzem. Ne spadaju mi zice uopste (10ke). Valjda je frka kad su debele zice pa skliznu lakse mnogo. A ne mazim uopste gitaru, cak stavise. :nixweiss:
Pitanje za one koji znaju - jel taj mastery bridz toliko bolji od klasike ili shta...? Shta se dobija sa time?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jul 2013, 01:00

Jel ova gore kobilica koju si vratio na gitaru dizajnirana da se klati napred nazad?
Ima li to ikakvog smisla? Deluje mi kao glupa ideja ali nisam nikad probao..

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Jul 2013, 01:17

nemanjavelimirovic wrote: ne znam dal tripujem
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Jul 2013, 02:21

Funkomat wrote:Jel ova gore kobilica koju si vratio na gitaru dizajnirana da se klati napred nazad?
Ima li to ikakvog smisla? Deluje mi kao glupa ideja ali nisam nikad probao..
Da, tako je smisljeno, i radi fino to shto treba da radi...ne rastimava se gitara...cak mi se cini da je ovaj sistem bolji od stratovog...ili ja nisam imao jos ni jedan dobar strat tremolo... probao sam doduse na nekom pre CBS stratu tu je fino radilo i na onom novom deluxe-u isto radi okej, ali ovo mi je nekako lepse za ruku jbmliga... :nixweiss:
Kill surf city wrote:
Spoiler:
nemanjavelimirovic wrote: ne znam dal tripujem
Image
Pa lik od koga sam kupio je drzao mustang bridz... Ja sam prvo stavio 11ke i tu mi je na E A i D zazvucalo previse debelo na neck magnetu, da ne pricam na gornjim kontrolama... :shock: jazzbox... Ovi jag magneti imaju tu neku bistrinu i ostrinu, ali na mojoj gitari imaju i dooosta basa i srednjih, tako da ne verujem da cu preko 10ki da furam, a bridz mi se ovaj djasvi...nemam pojma sad je u fabrickom stanju i tako mi radi najboljshe.. :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 16 Jul 2013, 16:32

imao sam mastery bridge, ali jako kratko...dosao mi sa jazzmasterom...brzo sam ga zamenio za mustangov na koga sam vec godinama navikao...kod mastery -ja nema klaćenja napred nazad kao kod mustang ili jag bridge-a...znaci fixiran je i buriće je moguće doštelavati preciznije...mana mu je sto je potrebno imati 3 ključa za fino podešavanje...nekome se đasvi a nekome ne...kod mene nije prosao...jbg ...navikao sam da se sve klati, mrda i zujka! :bambi:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Jul 2013, 21:51

Iskorstio sam neke stare ideje i rifove, pa se prošatah kroz laney-eve kanale i pozicije pikapa. Ima po neka brljotka, oprostićete mi, nisam gitarista, samo se zaebavam :wink:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Jul 2013, 22:41

bemu misa gde pisa... ovo mi super.. i tonski i zvucno i koNpozicijski...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Jul 2013, 23:30

Пре свега ми се допада шта свираш. Онда ми се веома допада клин канал. Драјв 2 је употребљив, али не баца у несвест. Драјв 1 ми се не допада.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 16 Jul 2013, 23:34

Kristijan wrote:Пре свега ми се допада шта свираш. Онда ми се веома допада клин канал. Драјв 2 је употребљив, али не баца у несвест. Драјв 1 ми се не допада.
zanimljivo, skoro cele prošle godine sam ga svirao na probama i isključivo sam koristio Drive 1 :D
Jako je lepo sekao kroz mix, i imao blago nazalan zvuk, taman da se izdvoji od ostatka benda, na Drive 2 je sve bilo zujavije i manje srednjih, a klin je ok, ako se ima dobra pedala...inače ranije dok sam ja imao ovo pojačalo, uglavnom sam samo klin kanal koristo + pedale

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Jul 2013, 23:46

Да, мени никад оно што у соби звучи супер са бендом не звучи толико супер, једноставно немаш праву представу о томе како ће све то заједно да се трпи. На транзисторцима ми генерално све то што треба да буде више неки кранч звучи 'нако... ни тамо ни овамо.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 Jul 2013, 15:34

Pa da uvek to što zvuči u sobi ne zvuči baš tako sa bendom i kad je galama. Često se umesto drajva dobija neka štroka i mulj.
Mada je meni ovako za svirkanje po kući taj drajv 1 i nek magnet na telcu bio najzanimljiviji za zebanciju.

A uzeo sam skoro i Yamaha G100/212 II čuveno pojačalo:
Image

I neki prvi utiasak je da te Yamaha onako zapljusne zvukom posle Laney-a. Baš je konkretnije, punije zvuči, u odnosu na nju Laney se dere, a Yamaha lagano priča punim glasom koji se daleko čuje :)

Inače, ovo je sada kao malo modifikovan LV300 Tube Fusion. Ima crnu mrežicu, plastične ćoške, crni pajping, metalne crne kapice potova umesto chicken head-a. Izgleda modernije i kao pouzdanije. Više nema Celestion Seventy 80, nego H||H 80w. Što se zvuka tiče, to je otprilike to. Ali bih rekao da novi definitivno ima slabiji reverb, mada ovaj novi više liči žičanom. Ovaj video sam snimao sa reverbom odvrnutim do daske. Na starom bi to dobio sa otprilike 60% reverba.
Nekada ranije je ovo pojačalo nosilo oznaku TF300, isto je imalo H||H zvučnik, ali je imalo žičani reverb. Naravno, znalci što sve znaju, kažu da je zvučalo mnogo bolje.

Na kraju, LV300 nije loše pojačalo. Ne verujem da ima 120w na 4 oma, kako tvrde, i definitivno ne vredi pare za koje se trenutno prodaje. Ali opet dobija se funkcionalno pojačalo sa lampaškim drajvom, tri kanala, odvojena podešavanja za reverb, težina 17kg. Kad se sve uzme u obzir, nije loše.
Zbog toga sam i mislio da ga prodajem dok je još novo, ali neću ipak... još. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jul 2013, 15:53

uh svirao sam tu Yamahu i predobro zvuci, fantasticna kupovina covece.

Post Reply