Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
sutra stize...

- sirac-šunka
- vragolan
Hvala čoveče.Cortex wrote:uh svirao sam tu Yamahu i predobro zvuci, fantasticna kupovina covece.
Uzeh onu za 15 iljada što bila na k/p, mada sam morao još nešto da uložim. Stavio sam joj i čikenhede, između ostalog

U svakom slučaju i ja bih rekao da je dobra kupovina.
Pojačalo je u istoj klasi kao i Roland Jazz Chorus (koji je vrlo precenjen, btw), ali bih rekao da je ovo malkice versatilnije i meni se i više dopada. I po drugima je bolja kupovina od Jazz Chorus-a.
Reverb mu jedino malo prljka zvuk ali verujem da bi bilo još i bolje kada bi se stavio neki drugi reverb tank, npr. Accutronics što ću možda da uradim uskoro.
Супер је та Јамаха, на пробама сам користио то појачало, и веома ми се допада. Истина, драјв канал скоро да никад нисам дирао...
Sirac čestitam na kupovini jednog od najnipodoštavanijeg pojačala ikada, koliko god da si je platio - malo je, možda je samo ova moja nipodoštavanija, kupio sam je odavno negde 90ih od jednog narodnjaka kako to je to bivalo tada u vremenu nepostojanja Mitrosa i ostalih preprodavaca i to mi je jedna od najboljih odluka u vezi opreme, evo jesirac-šunka wrote:A uzeo sam skoro i Yamaha G100/212 II čuveno pojačalo:I neki prvi utiasak je da te Yamaha onako zapljusne zvukom posle Laney-a. Baš je konkretnije, punije zvuči, u odnosu na nju Laney se dere, a Yamaha lagano priča punim glasom koji se daleko čujeSpoiler:

samo cu da kazem da je pijani lik na svirci naskočio na nju i odbio se u vazduh a ona je odskakutala u saltu jedno 3-4 puta... totalni bilans je samo jedna slomljena ćoška, a sve veze, lemovi, PCB, zvučnik, netaknuto, od tada je ovo pojačalo za mene the most reliable ever , kunem se da se na njemu može svirati sve, od Pantere do fuckin' Lepe Lukić, čak sam je jedno vreme koristio za ozvučavanje grunge žurki, naravno vesele 90te

jednom drugar skocio u bubnjeve. devedesete,losa rakija,lozili se na nirvanu (kopirao kurta kobejna),imali jedva 50kg.. i sve o politci sto smo znali je slobo 'bem ti mater. al bolelo nas uvo.
a da,mozete da zamislite kako je bubnjar popizdeo

a da,mozete da zamislite kako je bubnjar popizdeo

Last edited by faks on 17 Jul 2013, 23:58, edited 1 time in total.
Te Yamahe su koliko se secam zavarene jer nema sta da se pokvari
Pale se na relej, nekakav soft start, plus imaju nekakav q faktor za distorziju koji šije pola pedala tog vremena. Inače jedno od prvih pojačala u keje sam se "bocnuo" 

Jeste pale se na relej tj. kasni uključivanje par sekundi, veoma malo se može naći nešto o njima na netu, po nekim utiscima ljudi koji su ga upoređivali sa ostalim "pravim" pojačalima svelo se na zaključak da je vrlo blizu twin reverbu po zvuku, ima 2 kanala od kojih je klin onako baš solidan i pun rekao bih dok je drive odnosno dirty kanal više simulacija ulaska u headroom ili tako nešto.
!
interesantno, probao sam i neke druge zvučnike, celestion i eminence ali nekako najbolje radi sa stock, kao da su namenjeni i ugođeni samo za ovu yamahu, ne znam kako radi verzija sa 12icama, ova sa 10kama koju imam udara pravo u grudi, 120 vati od kojih volume nikad nisam pojačao preko pola.
Nažalost nisam iskopao nikakvu upotrebu što se poznatijih gitarista tiče osim ove:
Ako neko ima još iskustva sa ovom napravom bio bih zahvalan.

Sa parametričkim ekvilajzerom ova sprava postaje opštenarodno iskoristljiva, veoma veliki broj mogućnosti je u igri a za testiranje pedala je meni ultimativna jer ne postoji izobličenje tona, nekom će to možda i da zasmeta tj. što je samo pojačalo posno i ne daje neki konkretan signature zvuk ali meni se baš ovo nepripadanje fender ili marshall klanu dopada, Japanci you are doing it rightApplePie wrote:plus imaju nekakav q faktor za distorziju koji šije pola pedala tog vremena

interesantno, probao sam i neke druge zvučnike, celestion i eminence ali nekako najbolje radi sa stock, kao da su namenjeni i ugođeni samo za ovu yamahu, ne znam kako radi verzija sa 12icama, ova sa 10kama koju imam udara pravo u grudi, 120 vati od kojih volume nikad nisam pojačao preko pola.
Nažalost nisam iskopao nikakvu upotrebu što se poznatijih gitarista tiče osim ove:
Ako neko ima još iskustva sa ovom napravom bio bih zahvalan.

Prvo mi je promakao onaj non-rack primerak za koji dan kad sam skupio kintu. Onda je receno da novi stizu za 10-ak dana, ja uplatih kaparu. Pa se od tada sve produzilo na 45 dana uz gotovo svakodnevnu komunikaciju gde se nalazi, sta mu rade i hoce li stici uopsteCortex wrote:skoro neko nije bio srecniji novom igrackom hahaha ali neka, neka! nek te lepo sluzi covece i jednom mi za snimanja pozajmio
PP

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Одлично, баш сам радознао да чујем снимак, "куваш" нас већ дуго за ово појачало 

Nemanja, sta da ti kazem, nego da citiram svoju babu - "U zdravlju ga koristio, boljim ga zamenio!"
Sviram danas u Mitrovici, pa cu verovatno pre toga imati to zadovoljstvo da na ovom pojacalu snimim test za novog Telca.

Sviram danas u Mitrovici, pa cu verovatno pre toga imati to zadovoljstvo da na ovom pojacalu snimim test za novog Telca.

Imam Swing King ali mi je neprestana želja za tim mališom sa 2x6V6...
Vrlo ti zavidim, Nemanja...
P.S. Koji si zvučnik izabrao?
Vrlo ti zavidim, Nemanja...

P.S. Koji si zvučnik izabrao?
Pojacalo je bas mnogo lepo.