Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
xspaceman

Re: Oprema Koju Imate

Post by xspaceman » 17 Jul 2013, 16:22

sutra stize...
Image

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 Jul 2013, 17:37

Cortex wrote:uh svirao sam tu Yamahu i predobro zvuci, fantasticna kupovina covece.
Hvala čoveče.
Uzeh onu za 15 iljada što bila na k/p, mada sam morao još nešto da uložim. Stavio sam joj i čikenhede, između ostalog 8)
U svakom slučaju i ja bih rekao da je dobra kupovina.

Pojačalo je u istoj klasi kao i Roland Jazz Chorus (koji je vrlo precenjen, btw), ali bih rekao da je ovo malkice versatilnije i meni se i više dopada. I po drugima je bolja kupovina od Jazz Chorus-a.
Reverb mu jedino malo prljka zvuk ali verujem da bi bilo još i bolje kada bi se stavio neki drugi reverb tank, npr. Accutronics što ću možda da uradim uskoro.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Jul 2013, 22:23

Супер је та Јамаха, на пробама сам користио то појачало, и веома ми се допада. Истина, драјв канал скоро да никад нисам дирао...

Gagi

Post by Gagi » 17 Jul 2013, 23:37

sirac-šunka wrote:A uzeo sam skoro i Yamaha G100/212 II čuveno pojačalo:
Spoiler:
Image
I neki prvi utiasak je da te Yamaha onako zapljusne zvukom posle Laney-a. Baš je konkretnije, punije zvuči, u odnosu na nju Laney se dere, a Yamaha lagano priča punim glasom koji se daleko čuje :)
Sirac čestitam na kupovini jednog od najnipodoštavanijeg pojačala ikada, koliko god da si je platio - malo je, možda je samo ova moja nipodoštavanija, kupio sam je odavno negde 90ih od jednog narodnjaka kako to je to bivalo tada u vremenu nepostojanja Mitrosa i ostalih preprodavaca i to mi je jedna od najboljih odluka u vezi opreme, evo je

Image

samo cu da kazem da je pijani lik na svirci naskočio na nju i odbio se u vazduh a ona je odskakutala u saltu jedno 3-4 puta... totalni bilans je samo jedna slomljena ćoška, a sve veze, lemovi, PCB, zvučnik, netaknuto, od tada je ovo pojačalo za mene the most reliable ever , kunem se da se na njemu može svirati sve, od Pantere do fuckin' Lepe Lukić, čak sam je jedno vreme koristio za ozvučavanje grunge žurki, naravno vesele 90te :), ludi japanci, hvala Torakusu Yamaha za je*eno odličan kvalitet nasuprot srpskoj struji. :bambi:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 17 Jul 2013, 23:42

jednom drugar skocio u bubnjeve. devedesete,losa rakija,lozili se na nirvanu (kopirao kurta kobejna),imali jedva 50kg.. i sve o politci sto smo znali je slobo 'bem ti mater. al bolelo nas uvo.
a da,mozete da zamislite kako je bubnjar popizdeo

:)
Last edited by faks on 17 Jul 2013, 23:58, edited 1 time in total.

ApplePie

Post by ApplePie » 17 Jul 2013, 23:47

Te Yamahe su koliko se secam zavarene jer nema sta da se pokvari :) Pale se na relej, nekakav soft start, plus imaju nekakav q faktor za distorziju koji šije pola pedala tog vremena. Inače jedno od prvih pojačala u keje sam se "bocnuo" :)

Gagi

Post by Gagi » 18 Jul 2013, 08:03

Jeste pale se na relej tj. kasni uključivanje par sekundi, veoma malo se može naći nešto o njima na netu, po nekim utiscima ljudi koji su ga upoređivali sa ostalim "pravim" pojačalima svelo se na zaključak da je vrlo blizu twin reverbu po zvuku, ima 2 kanala od kojih je klin onako baš solidan i pun rekao bih dok je drive odnosno dirty kanal više simulacija ulaska u headroom ili tako nešto.
ApplePie wrote:plus imaju nekakav q faktor za distorziju koji šije pola pedala tog vremena
Sa parametričkim ekvilajzerom ova sprava postaje opštenarodno iskoristljiva, veoma veliki broj mogućnosti je u igri a za testiranje pedala je meni ultimativna jer ne postoji izobličenje tona, nekom će to možda i da zasmeta tj. što je samo pojačalo posno i ne daje neki konkretan signature zvuk ali meni se baš ovo nepripadanje fender ili marshall klanu dopada, Japanci you are doing it right :) !
interesantno, probao sam i neke druge zvučnike, celestion i eminence ali nekako najbolje radi sa stock, kao da su namenjeni i ugođeni samo za ovu yamahu, ne znam kako radi verzija sa 12icama, ova sa 10kama koju imam udara pravo u grudi, 120 vati od kojih volume nikad nisam pojačao preko pola.
Nažalost nisam iskopao nikakvu upotrebu što se poznatijih gitarista tiče osim ove:

Ako neko ima još iskustva sa ovom napravom bio bih zahvalan.
:ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 23 Jul 2013, 12:36

Image

:P

O utiscima vise ovde :

viewtopic.php?f=43&t=22547

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Jul 2013, 12:45

:lol: skoro neko nije bio srecniji novom igrackom hahaha ali neka, neka! nek te lepo sluzi covece i jednom mi za snimanja pozajmio :PPP

boki1978

Post by boki1978 » 23 Jul 2013, 16:32

Cortex wrote::lol: skoro neko nije bio srecniji novom igrackom hahaha ali neka, neka! nek te lepo sluzi covece i jednom mi za snimanja pozajmio :PPP
Prvo mi je promakao onaj non-rack primerak za koji dan kad sam skupio kintu. Onda je receno da novi stizu za 10-ak dana, ja uplatih kaparu. Pa se od tada sve produzilo na 45 dana uz gotovo svakodnevnu komunikaciju gde se nalazi, sta mu rade i hoce li stici uopste :lol: Razumi me, napatio sam se cekajuci ga :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Aug 2013, 03:07

Stigla zver! Prezadovoljan sam 8) . P&K Jive king 1x15. Bolje radi od svega shto sam do sada imao ili probao, a bogme i glasnije/masnije. Uskoro tesr . :ziveli:
Image Image Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Aug 2013, 07:58

Одлично, баш сам радознао да чујем снимак, "куваш" нас већ дуго за ово појачало :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Aug 2013, 08:03

Nemanja, sta da ti kazem, nego da citiram svoju babu - "U zdravlju ga koristio, boljim ga zamenio!" :lol: :ziveli:

Sviram danas u Mitrovici, pa cu verovatno pre toga imati to zadovoljstvo da na ovom pojacalu snimim test za novog Telca. :D

mateuspoz

Post by mateuspoz » 02 Aug 2013, 08:38

Imam Swing King ali mi je neprestana želja za tim mališom sa 2x6V6...
Vrlo ti zavidim, Nemanja... :ziveli:

P.S. Koji si zvučnik izabrao?

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 02 Aug 2013, 09:34

Pojacalo je bas mnogo lepo.

Post Reply