Pao je strat!
Evo par slika (oprostite na kvalitetu tj. nedostatku istog - slikao sam mobilnim telefonom) :
Prvo zelim da se, jos jednom, zahvalim Funkomat-u sto mi je izasao u susret i sto je dosao do Mitrosa u Novom Sadu (da, otisao sam u NS po gitaru) i pomogao mi sa odabirom
Par utisaka:
- Vrat... Sigurno jedan od najboljih koje sam imao prilike da drzim u ruci. Isprva mi se cinio cudno (navikao sam na 7"25), ali sam ubrzo provalio da je to to. Nije lakiran, onako... tesko, vec ima neki satenski finis sa obe strane. Sve u svemu, izuzetno je prijatan za sviranje - ne znoje mi se ruke uopste, cista 10-ka

- Neck magnet - pravi Strat zvuk. Ne treba mi nista vise. Veceras sam ustekao u SuperSonic-a i stavio na Bassman mod. To je taj ton!
- Bridge ima neko Delta tone kolo, koje cini da zvuk bridge magneta bude dosta ostar, kada je tone pot na 10, ali moze da se ucini suptilnijim ako se malo smanji. Isprva mi se cinilo lose, ali kada sam veceras okrenuo pot na 10 i ukljucio DS-2, video sam koliko je handy - moze da posluzi za neku jacu distorziju.
Malo negativnih utisaka (mora da ih bude):
- Civije. Dobre su, ali su nekako slobodne i imaju malo praznog hoda. No, to nije nesto sto se ne moze resiti, predpostavljam.
- Bridge. Nije onaj vintage bridge nego je neki novi. Nema veze sto je 2-point, vec sto su sedla cudna. Treba da se naviknem, ali nesto mi ne ulivaju poverenje.
- Funkomat je primetio da su tackice (fret markeri) na vratu pomerene za 0.5 ili 1 mm sa strane, sto on kaze: "Ako ga placas 1000 evra, onda mora da bude pravo, #*&%^$!$%#
Sve u svemu, izuzetno sam zadovoljan kupovinom. Sto se mene tice, to je to. Gitara je stvarno dobra i ne mora da ima nista, ni pickguard, ni string tree, ni prekidace/potove/itd, samo da ostane vrat i neck magnet i ja sam zadovoljan. Ton je fenomenalan, ima onaj oomph kada se odvrne malo gain na pojacalu, milina. Malo se poigram sa EQ, dodam malo reverba i tu je SRV ton, ma sve je tu, na dohvat ruke. Gitaru nisam ispustio od kada sam dosao iz NS-a (oko 20h).
Naravno, naisao sam i na problem

Kada sam odlepio onu srebrnu tackicu kod rupe za tremolo rucku, ispao mi je neki mali feder. Posto se nikada nisam susreo sa tim, rekao sam da je verovatno rezerva i samo sam ga izvadio. Stavio sam rucku i krenuo polako da zavrcem, medjutim, jako je tesko islo. Nisam hteo nesto da pokvarim, pa nisam ni navaljivao, vratio sam je u kesicu. Zato vas sada pitam, jel to nesto normalno, ili? Da stavim pa da krenem sa ubacivanjem muski (

) ili? Recimo da udje jedno 4-5 mm pre nego stane. Stvarno ne znam u cemu je problem
Eto, rekoh da se pohvalim