Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi

Post by Baba Slim » 01 Apr 2013, 09:27

@DrGreen: Hvala najlepša, definitivno će neka naredna kupovina biti obavljena na ovaj način. :ziveli: :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 01 Apr 2013, 10:10

Baba Slim wrote:@DrGreen: Hvala najlepša, definitivno će neka naredna kupovina biti obavljena na ovaj način. :ziveli: :ziveli:
You're welcome :ziveli:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 09 Apr 2013, 13:55

Ljudi jel ima jos neko problema sa ernie ball zicama na gitari sa double locking tremolom? Odavno ih nisam uzimao jer sam i pre imao muke da ih nateram da ostanu u stimu. Kupio pre neki dan da probam posto me mrzelo da idem do artista po DR i opet problem.

bancika

Post by bancika » 09 Apr 2013, 18:13

ja godinama uzimam super slinky za sve gitare, od kojih su dve sa flojdom. Nikakvih problema nemam.

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 09 Apr 2013, 20:58

Takodje.

Zice su sasvim ok, tako da nije do njih. Verovatno ti flojd nije setapovan kako treba...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 09 Apr 2013, 21:29

Fora je sto sam stavljao sve zive marke na gitaru a samo sa ernie ballom imam problem. Ili su te regular slinky nesto sjebane... uopste mi nije jasno.

bancika

Post by bancika » 09 Apr 2013, 22:02

pretpostavljam da si ih lepo "rastegao" nakon montiranja...meni treba jedno 20ak minuta sviranja i rastezanja celom duzinom zice pre nego sto postanu stabilne i to je manje vise to dok ih ne zamenim sledeci put. Samo ponekad na fine tune malo

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 09 Apr 2013, 22:12

pa ti onda nemoj uzimati EB, ako imas problema sa njima :D

al ja generalno nikad nisam imao. Doduse sad sam blokirao flojd tako da mi je svejedno, al pre je ok sve bilo...

Usred Zala

Post by Usred Zala » 10 Apr 2013, 10:58

Baba Slim wrote:Doktore, kakva je krajnja računica sa naručivanjem žica sa Strings&Beyond? Koliko kompleta si naručio, po kojoj ceni, i koji su ukupni troškovi, shipping, carina, the whole lot? :)
Mala dopuna na doktorov post.
Cena ti je ona sa sajta plus transport. Treba obratiti pažnju na to da je do neke cifre jedna cena transporta, preko toga druga. Mislim da je 60 usd ta granica što znači ako samo jedan paket dodaš platićeš skuplje po kompletu na kraju. Jednostavno se uloguj na sajt i napravi narudžbu bez plaćanja i znaćeš tačnu cifru. Nema carine za normalne količine tako da ti za tu cifru poštar donese na noge bez bilo kakvih dodatnih troškova. 100 paketa i tako ne možeš da uzmeš jer bi to već bilo krivično delo nedozvoljene trgovine.

Strings and Beyond je mala porodična firma, ali rade kao veliki. Mene su "kupili" i svojeručno napisanim i potpisanim pozdravom kod prve narudžbe tako da ću nastaviti da kupujem kod njih bez obzira na uvođenje PayPala.

Ono što je meni fascinantno je to da je transport jeftiniji (ili bar nije skuplji) iz Amerike nego iz Nemačke! Transport sa Stewmaca je manji nego sa Banzaia ili Crazy Partsa!? Ranije sam mislio da oni to isporučuju iz nekog skladišta u Evropi kako to rade najveće firme, ali za Strings and Beyond i Stewmac sam se uverio da šalju direktno iz Amerike.

Meni su svi paketi stizali za otprilike dve nedelje, najviše do 20-ak dana.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Apr 2013, 12:21

Samo da sada definitivno kazem da tek sada apsolutno vise nikad necu kupiti zice ovde, osim ako me neka muka ne natera. Mitrose, i ostala bando, ostajte zbogom. :cao:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 10 Apr 2013, 12:36

Usred Zala wrote:
Baba Slim wrote:Doktore, kakva je krajnja računica sa naručivanjem žica sa Strings&Beyond? Koliko kompleta si naručio, po kojoj ceni, i koji su ukupni troškovi, shipping, carina, the whole lot? :)
Mala dopuna na doktorov post.
Cena ti je ona sa sajta plus transport. Treba obratiti pažnju na to da je do neke cifre jedna cena transporta, preko toga druga. Mislim da je 60 usd ta granica što znači ako samo jedan paket dodaš platićeš skuplje po kompletu na kraju. Jednostavno se uloguj na sajt i napravi narudžbu bez plaćanja i znaćeš tačnu cifru. Nema carine za normalne količine tako da ti za tu cifru poštar donese na noge bez bilo kakvih dodatnih troškova. 100 paketa i tako ne možeš da uzmeš jer bi to već bilo krivično delo nedozvoljene trgovine.

Strings and Beyond je mala porodična firma, ali rade kao veliki. Mene su "kupili" i svojeručno napisanim i potpisanim pozdravom kod prve narudžbe tako da ću nastaviti da kupujem kod njih bez obzira na uvođenje PayPala.

Ono što je meni fascinantno je to da je transport jeftiniji (ili bar nije skuplji) iz Amerike nego iz Nemačke! Transport sa Stewmaca je manji nego sa Banzaia ili Crazy Partsa!? Ranije sam mislio da oni to isporučuju iz nekog skladišta u Evropi kako to rade najveće firme, ali za Strings and Beyond i Stewmac sam se uverio da šalju direktno iz Amerike.

Meni su svi paketi stizali za otprilike dve nedelje, najviše do 20-ak dana.
:1:
I mene je totalno kupio Mike (vlasnik radnje) sa napisanom čestitkom za Božić :)
Sem njihovog, kom je trebalo nešto preko mesec dana, svi ostali iz USA su mi stigli za 3 nedelje tops...

bancika

Post by bancika » 10 Apr 2013, 14:36

Baba Slim wrote:Samo da sada definitivno kazem da tek sada apsolutno vise nikad necu kupiti zice ovde, osim ako me neka muka ne natera. Mitrose, i ostala bando, ostajte zbogom. :cao:
totalno...ne samo zice, sve accessories

Trzalica

Post by Trzalica » 11 Apr 2013, 22:22

Baba Slim wrote:Samo da sada definitivno kazem da tek sada apsolutno vise nikad necu kupiti zice ovde, osim ako me neka muka ne natera. Mitrose, i ostala bando, ostajte zbogom. :cao:
Meni je stigao mail od Strings and Beyond u kome me obaveštavaju o popustima ... bla, bla, ... i ovako kod njih žice koštaju gotovo 50% niže (sa sve cenom isporuke u SR) nego u Mitros-u. Ko je uopšte i kupovao u Mitrosu?
Nije trebao za to PayPall????? :?: :?: :?:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Apr 2013, 00:32

Znas kako, nekako nikad nisam ni razmatrao kupovinu zica preko neta kao opciju, a i ne menjam zice toliko cesto... Medjutim, sad kad vidim da to opusteno funkcionise, i sa sve uracunatom postarinom, zice na S&B izadju 400+kusur spram 700+kusur u Mitrosu, ma bezi bre, sad lepo cim skupim lovu porucim nekoliko kompleta i miran sam ihaaj vremena.

Usred Zala

Post by Usred Zala » 12 Apr 2013, 10:12

Meni su ruke suve i posle svirke brišem žice i gitaru tako da mogu da mi potraju poprilično. Jednom sam držao Ernie Ball šest meseci, a da praktično nisu promenile ton. Na kraju me bilo sramota pred samim sobom pa sam ih zamenio. Problem je kada imaš četiri gitare onda je to dosta žica koje periodično treba zameniti. Naravno, finansijski je lakše povremeno kupovati po paket-dva pa opušteno menjati. Međutim, kada sam svojevremeno kupovao žice nisam mogao da nađem mlađe od 2-3 godine u našim radnjama. Onda mi pukao film pa naručio sa String and Beyond koje su stigle toliko sveže da se farba sa omota osećala u čitavoj sobi. Pri tom su u ukupnom računu jeftinije po pakovanju za nekih recimo 20-30% ovdašnje cene. Otada nisam više ni jedan paket kupio ovde.
DrGreenthumb wrote:Sem njihovog, kom je trebalo nešto preko mesec dana, svi ostali iz USA su mi stigli za 3 nedelje tops...
Moguće je da nisu imali na lageru žice koje si tražio pa su čekali da isporuče njima.

Post Reply