Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tommytigh77
Re: Oprema Koju Imate
Pridružujem se čestitkama za pojačalo! Malo mi je boja turn off, ali u tome možda i jeste trik - bolje da vlasnika publika zatrpava brushalterima, nego pojačalo. Pregrejaće se. 

Posto gospoda iz firme Artist Systems nisu sposobna da mi uzmu pare koje zelim da im ostavim (i to ne krivicom momaka koji rade u NS radnji - za njih sve pohvale, vec njih *ebu kao konje jer su im poslednja rupa na svirali), odustao sam nakon mesec i po dana cekanja od kupovine MS-70CDR pedale/procesora, i lepo sam preko oprobane kombinacije narucio od coveka da mi iz Klangfarbe-a u Becu donese Zoom G3 (posto ga naravno nema u nasoj drzavi ni u jednoj radnji, iako uredno stoji oglas na KP da je na raspolaganju).

Elem, isti DSP kao i u manjim i vecoj verziji i mogucnost imanja do 6 efekata u lancu/presetu (MS-50G/MS-70CDR/MS-100BT, i G5, respektivno), iste simulacije efekata, pojacala itd (samo je izbor samih efekata i simulacija razlicit na razlicitim spravama, ali je kvalitet isti), a razlike u odnosu na onu manju pedalu koju sam hteo da uzmem su te sto G3 ima looper za zezanje, bubnjarske patterne uz koje mozes da sviras, moze da bude interface za direkt snimanje na komp preko USB-a, i sto je meni od najvece prakticne vaznosti - 3 footswitcha koja uzivo olaksavaju upotrebu u velikoj meri u odnosu na jedan dostupan footswitch kod manjih verzija.
Glavna namena za ovu spravu ce biti sminka u FX loopu - volume boost, modulacije, dilejevi, mozda reverbi. Ima jos gomila nekih efekata, videcemo kako ce koji od njih raditi u FX Loopu, mozda mi bude zanimljivo da se zezam uzivo sa nekim nestandardnim zezancijama... Ono sto je dodatni bonus jeste da - u ne-daj-boze-scenariju™ bilo koje vrste koji ukljucuje riknjavanje pojacala, ili nemogucnost nosenja istog na svirku, ovo je odlicno backup resenje, jer u njoj postoje simulacije pojacala i drive pedala, pa ce se sigurno s tim moci izgurati svirka ako se ukaze potreba. Iskreno se nadam da nikad to necu morati da koristim, ali svakako valja sto ta mogucnost postoji...
Takodje cu isprobati spravu i sa akusticnom gitarom, i bio bih presretan ako bih mogao da je koristim i za akusticne svirke a da pri tome ne s*ebava zvuk preampa sa akustare (kao sto sam tek kasnije skapirao da Nova System osakati). Ako se ispostavi da to sve radi kako treba, i da stimer na G3 nije totalno sranje, i Nux EQ i Pitchblack idu na dobos.
Ako sve bude kako treba stize sledeceg vikenda, ako ne vec ovog, pa javljam utiske.

Elem, isti DSP kao i u manjim i vecoj verziji i mogucnost imanja do 6 efekata u lancu/presetu (MS-50G/MS-70CDR/MS-100BT, i G5, respektivno), iste simulacije efekata, pojacala itd (samo je izbor samih efekata i simulacija razlicit na razlicitim spravama, ali je kvalitet isti), a razlike u odnosu na onu manju pedalu koju sam hteo da uzmem su te sto G3 ima looper za zezanje, bubnjarske patterne uz koje mozes da sviras, moze da bude interface za direkt snimanje na komp preko USB-a, i sto je meni od najvece prakticne vaznosti - 3 footswitcha koja uzivo olaksavaju upotrebu u velikoj meri u odnosu na jedan dostupan footswitch kod manjih verzija.
Glavna namena za ovu spravu ce biti sminka u FX loopu - volume boost, modulacije, dilejevi, mozda reverbi. Ima jos gomila nekih efekata, videcemo kako ce koji od njih raditi u FX Loopu, mozda mi bude zanimljivo da se zezam uzivo sa nekim nestandardnim zezancijama... Ono sto je dodatni bonus jeste da - u ne-daj-boze-scenariju™ bilo koje vrste koji ukljucuje riknjavanje pojacala, ili nemogucnost nosenja istog na svirku, ovo je odlicno backup resenje, jer u njoj postoje simulacije pojacala i drive pedala, pa ce se sigurno s tim moci izgurati svirka ako se ukaze potreba. Iskreno se nadam da nikad to necu morati da koristim, ali svakako valja sto ta mogucnost postoji...
Takodje cu isprobati spravu i sa akusticnom gitarom, i bio bih presretan ako bih mogao da je koristim i za akusticne svirke a da pri tome ne s*ebava zvuk preampa sa akustare (kao sto sam tek kasnije skapirao da Nova System osakati). Ako se ispostavi da to sve radi kako treba, i da stimer na G3 nije totalno sranje, i Nux EQ i Pitchblack idu na dobos.
Ako sve bude kako treba stize sledeceg vikenda, ako ne vec ovog, pa javljam utiske.

- mislim_stvarno
lepo
cekam sa lepim zeljama kad stigne 

haha... znaci to je nova ideja.
Kupi lepo pedalbord ko covek, sta se zajebavas sa tim cudima...

Колико те изађе ова комбинација?Baba Slim wrote:
Врло сам радознао да чујем утиске, посебно с акустичном гитаром.
mislim_stvarno wrote:lepocekam sa lepim zeljama kad stigne

Jbg brate, sta da se radi.Funkomat wrote:haha... znaci to je nova ideja.![]()

E da - G3 je duplo jeftiniji od polovnog Nova Systema, tako da, izbor je ocigledan.
Svakako prenosim utiske i za elektricnu i akusticnu kombinaciju. A oko placanja i ostalih detalja sam ti pisao na FB.Kristijan wrote:Колико те изађе ова комбинација?
Врло сам радознао да чујем утиске, посебно с акустичном гитаром.

Stize danas zajedno sa zicama iz S&B. Ocekivano, nije bas zgodan za shred gitare kojima su nisko zice i veliki radius na vratu, ali zato na akusticnoj razbija. Instant crnacki-blues-sa-delte-Misisipija zvuk. Jos mi bila gitara u otvorenom C stimu igrom slucaja, a savrseno ide za slide. Samo ostaje da naucim da ga koristim

Cestitke Bancika
Ja sam dugo imao metalni slajd koji nikad nisam koristio, i na kraju sam ga poklonio drugaru.
Elem, Zoom G3 stigao.

Namestio sam bukvalno sve potrebne efekte u jednom presetu (6 komada, a i to je previse, realno koristicu 3 efekta 99% vremena). U bajpasu zaista minimalno menja zvuk, nista vise u odnosu na recimo Nova System. Sto se tice kvaliteta efekata, ovo sto sam namestio sebi radi super, zadovoljan sam, to je to, a simulacije pojacala, drajvove uopste nisam sad ni hteo da cackam. Namestio samo samo ono glavno sto mi treba za FX loop - Detune, EQ ravan ali kao volume boost, Analog Delay, i jos dodatno Tremolo i Flanger od modulacija, i Tape Delay podesen na osmine sa tackom i malo glasnijim mixom, cisto kad taj fazon zatreba da je odmah tu pored standardnog delaya.
Mozda cu vremenom jos da se zezam i da namestam kojesta, kao i presete za direktnu svirku u mix (i kucno snimanje) ali danas vise nemam strpljenja.
Sa akusticnom gitarom isto dobro radi - bafer utice minimalno na osnovni zvuk, kao i kod elektricne, a efekti koje sam planirao da koristim u akusticnoj svirci takodje rade dobro - kompresor koji jos treba da cackam, EQ kao volume boost i dva razlicita delaya...mozda dodam i reverb, mada ga uvek ima na mikseti, i kapiram da je korisno da bude isti kao i na vokalu, tako da mislim da ne moram da ga namestam na procesoru...
Tek za dve nedelje imam svirku kad cu svirati na normalnoj glasnoci, pa onda mozda neki detaljniji utisci mogu da se iznesu.

Elem, Zoom G3 stigao.

Spoiler:
Mozda cu vremenom jos da se zezam i da namestam kojesta, kao i presete za direktnu svirku u mix (i kucno snimanje) ali danas vise nemam strpljenja.

Sa akusticnom gitarom isto dobro radi - bafer utice minimalno na osnovni zvuk, kao i kod elektricne, a efekti koje sam planirao da koristim u akusticnoj svirci takodje rade dobro - kompresor koji jos treba da cackam, EQ kao volume boost i dva razlicita delaya...mozda dodam i reverb, mada ga uvek ima na mikseti, i kapiram da je korisno da bude isti kao i na vokalu, tako da mislim da ne moram da ga namestam na procesoru...
Tek za dve nedelje imam svirku kad cu svirati na normalnoj glasnoci, pa onda mozda neki detaljniji utisci mogu da se iznesu.

- tommytigh77
@Baba: Dva pitanja:
1) Ovaj booster je klon RC ili...?
2) Kontajući da koristiš dvokanalno pojačalo i da je boost prisutan najpre da se podigne nivo gain-a, a da efekti u loop-u služe za modulaciju i prostor, čime dižeš volume za solo?
2) Kontajući da koristiš dvokanalno pojačalo i da je boost prisutan najpre da se podigne nivo gain-a, a da efekti u loop-u služe za modulaciju i prostor, čime dižeš volume za solo?
Baba, čestitke, i dobro da te služi, zanima me kako zvuči OD/dist u kombinaciji sa PRS-om pa kad budeš bio u mogućnosti... 

1) Da, to je RC Booster klon, sa modifikacijom koja ukljucuje ubacivanje voltage doubler-a koji omogucava da pedala (koristeci normalno napajanje od 9V) radi na 18V a ne 9V - napravio kolega forumas acikast, prezadovoljan sam kako pedala zvuci. Tek tek zaprlja klin, transparentnije nego bilo koji OD koji sam koristio ranije u te svrhe, a i odlicne su mu kontrole, mozes lep odnos svega da namestis.tommytigh77 wrote:@Baba: Dva pitanja:
2) Sve je kako si rekao.

Evo kako je izgledala prethodna kombinacija pedala.
Spoiler:
Hvala puno Gagi.Gagi wrote:Baba, čestitke, i dobro da te služi, zanima me kako zvuči OD/dist u kombinaciji sa PRS-om pa kad budeš bio u mogućnosti...

Sinoc sam uglavnom namestao ono osnovno sto mi treba, i to sa procesorom u FX loopu, tako da se uopste nisam zamajavao oko isprobavanja drajvova.
Kasnije sam malo cackao na slusalicama neka direktna podesavanja (bez pojacala i ostatka lanca), sa simulacijama pojacala i drajvovima, i sta ja znam, sto se drajvova tice, ok - svaki od njih ima taj neki karakter koji treba da simulira, ali ne vidim sebe da to koristim na redovnoj osnovi, to mi je neki prvi utisak. Naravno, treba videti kako se sve to ponasa u bendu, i pre svega - podesiti ih tako da se sa celim bendom uopste cuju kako treba takvi "direct to mix" preseti (to sve za ne-daj-boze varijantu). Ali moram priznati da to sve preko slusalica zvuci neubedljivo, i poprilicno tanko, da ne kazem plasticno... No, kao backup varijanta siguran sam da kako-tako moze da odradi posao. No, nisam ga uzeo s tom namenom na umu kao primarnom - ali dobro je da moze i to.

Uskoro cu verovatno imati i probu gde necu nositi svoje pojacalo pa cu samim tim morati da nadjem neki drajv na spravi koji ce mi sluziti kao osnovni drive, u setupu gde nema fazona sa FX loopom, vec cu ceo lanac spajati direkt u input pojacala. Posle toga onda javim utiske, ili malo kad budem cackao kuci ovih dana samo tu spravu (drajvove prevashodno) direkt u input pojacala na klin kanalu, ako te to zanima.

Izgleda do jaja. Cestitam brate 

Hvala brate.
Pored toga sto izgleda dobro, cak i ne radi lose. 

- tommytigh77
Super. Elegantno rešenje, i tako i izgleda. U zdravlju da te služi!