Ako te put nanese nekad ka NS, obavezno da se javis da dodjes da prozborimo i popijemo po koju, i da probas sve sprave na gomili.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Lično nikad nisam bio zadovoljan sa tom ''undersaddle piezo'' ozvukom, ali je gitara prelepa. Nek svira tako kako izgleda, i dosta je.doksas wrote:Ja prezadovoljan a pogotovo tonom preko razglasa
Znam, nema tona bez mikrofona ali necu tako svirati pa moram na piezo. Da mi treba mic varijanta jurio bih bas kvalitetnu neozvucenu i bio gospodin covektommytigh77 wrote:Lično nikad nisam bio zadovoljan sa tom ''undersaddle piezo'' ozvukom, ali je gitara prelepa. Nek svira tako kako izgleda, i dosta je.doksas wrote:Ja prezadovoljan a pogotovo tonom preko razglasa
Ne mora na mikrofon, ali takođe ne mora ni na taj prokleti undersaddle piezo - ipak je 2014. godina i ima mnogo boljih rešenja. Ja sam se dugo godina patio sa tim tipom zvuka, i bukvalno sam odmorio dušu kad sam uzeo APX 900. Što ne znači da ti sad ne treba da uživaš u svojoj novoj gitari; i takođe ne želim da zvučim kao snob, ili da ti ubacujem neki crv sumnje - želim ti da te dugo i dobro služi. Samo hoću da kažem da ima i drugih varijanti, i da nije sve ili crno, ili belo.doksas wrote:Znam, nema tona bez mikrofona ali necu tako svirati pa moram na piezo.
Daleko sam od eksperta, ali u ovom slucaju je pitanje koje ide pre toga - da li ti se svidja zvuk gitare na suvo? Rezultujuci zvuk gitare, gde ulaze svi moguci faktori, je talas vazuha. Dobar mikrofon ce to uhvatiti verodostojno. Piezo koji je gurnut ispod sedla ce uhvatiti vibracije sedla. Cini mi se da mnogo faktora mimoilazi i "pegla". Ako ti se svidja zvuk gitare na suvo, tesko da piezo moze da zvuci tako. Ako ti nije cilj da ti gitara zvuci na snimku tako kako zvuci "u stvarnosti", onda piezo mozda bude i ok.doksas wrote:Dakle, nista tu nije bolje ili losije vec jednostavno drugacije, pa ko voli nek' izvoli.
Tommy Emmanuel, koliko znam, koristi piezo u kombinaciji sa mikrofonom unutar trupa gitare (bubicom), a neretko i K&K kontakt pickup, pa blenduje sva tri izvora... Tako da je tu piezo zvuk samo deo priče. Eric Johnson kad svira akustaru, koristi kombinaciju Piezo, K&K i DiMarzio magnet, s tim što piezo signal prolazi kroz MXR kompresor... Svi oni petljaju nešto, stalno menjaju setup i probaju nove kombinacije, jer je kvalitetno ozvučiti akustičnu gitaru uživo vrlo teška stvar. Andy McKee, na primer, koristi četiri sistema na gitari... Undersaddle piezo u kombinaciji s još nečim može da radi dobro, ali kao samostalan je, iz mog skromnog iskustva, nedovoljno i prinudno rešenje. Po mom mišljenju, ako se mora osloniti na samo jedan sistem ozvuke, onda takozvani ''bridge plate transducers'', poput K&K Pure Mini, B-Band AST ili Yamahinih A.R.T. sistema, mnogo verodostojnije i prirodnije rade. Ono što je kod njih bonus je što ne kvare neozvučeni ton gitare, dok undersaddle piezo neretko ume da malo ''uguši'' akustaru ''na suvo''. Ali, opet kažem, svakom svoje.doksas wrote:koju varijantu ozvuke koristi Tommy Emmanuel ?
on upravo koristi undersaddle piezo na njegovoj Maton gitari, a kako to zvuci....glupo pricati zar ne?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest