Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 27 Feb 2014, 19:29

Hvala matori :ziveli:

Ako te put nanese nekad ka NS, obavezno da se javis da dodjes da prozborimo i popijemo po koju, i da probas sve sprave na gomili. :) :ziveli:

doksas

Post by doksas » 28 Feb 2014, 01:49

Posle dosta konsultacija sa Kristijanom i jos par ljudi ovde, a narocito posle probe na licu mesta odluka donesena te pazarih ovo danas

Takamine EF350 made in Japan

Image
Image
Image
Image
Image

PS
Ja prezadovoljan a pogotovo tonom preko razglasa

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Feb 2014, 10:07

Cestitke doksas, u zdravlju da te sluzi. :ziveli: :)

oboss

Post by oboss » 28 Feb 2014, 11:02

odlicna gitara cestitam na izboru

doksas

Post by doksas » 28 Feb 2014, 13:55

Hvala ljudi :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 01 Mar 2014, 01:19

Prelepa! @Baba,cestitke takodje! :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Mar 2014, 01:51

Fender 85 sam zamenio za ovaj Ibanez, Japanski, nekako je fender bio ono...klin strava, drajv nedefinisan (sa pedalama a i ovaj sa amp-a), ovo radi dosta bolje, snimicu neki test... Sve u svemu, ove matore sprave iz 80tih rade sasvim fino :) :ziveli:
Image

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 01 Mar 2014, 02:49

doksas wrote:Ja prezadovoljan a pogotovo tonom preko razglasa
Lično nikad nisam bio zadovoljan sa tom ''undersaddle piezo'' ozvukom, ali je gitara prelepa. Nek svira tako kako izgleda, i dosta je. :)

doksas

Post by doksas » 01 Mar 2014, 04:09

tommytigh77 wrote:
doksas wrote:Ja prezadovoljan a pogotovo tonom preko razglasa
Lično nikad nisam bio zadovoljan sa tom ''undersaddle piezo'' ozvukom, ali je gitara prelepa. Nek svira tako kako izgleda, i dosta je. :)
Znam, nema tona bez mikrofona ali necu tako svirati pa moram na piezo. Da mi treba mic varijanta jurio bih bas kvalitetnu neozvucenu i bio gospodin covek :)
Evo danas brzinski snimak bzvz "svirke" direktno u zvucnu kartu, flat EQ samo malo efekta dodao...

https://soundcloud.com/doksas/takamine-ef350-bez-eq

Kada sam je ukljucio u zvucnu tj komp, bila mi je u rukama 3-4 sata sto ce dalje reci da sam ja vrlo zadovoljan :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 02 Mar 2014, 03:29

doksas wrote:Znam, nema tona bez mikrofona ali necu tako svirati pa moram na piezo.
Ne mora na mikrofon, ali takođe ne mora ni na taj prokleti undersaddle piezo - ipak je 2014. godina i ima mnogo boljih rešenja. Ja sam se dugo godina patio sa tim tipom zvuka, i bukvalno sam odmorio dušu kad sam uzeo APX 900. Što ne znači da ti sad ne treba da uživaš u svojoj novoj gitari; i takođe ne želim da zvučim kao snob, ili da ti ubacujem neki crv sumnje - želim ti da te dugo i dobro služi. Samo hoću da kažem da ima i drugih varijanti, i da nije sve ili crno, ili belo. :ziveli:

doksas

Post by doksas » 02 Mar 2014, 06:05

Pazi, totalno sam van akusticarske price a verujem da ni ovu gitaru necu koristiti live bar jos 6-7 godina minimum.
Ali, kapiram da je ta varijanta piezo/mic/ili neka treca ozvuka isto kao Strat vs Gibson vs Tele...
Dakle, nista tu nije bolje ili losije vec jednostavno drugacije, pa ko voli nek' izvoli.
Mozda ja i gresim nije iskljuceno, ali meni je najbitnije da mi je instrument legao i da ispostuje sve sto mu ja uradim prilikom sviranja, kako tonski tako i dinamicki, fizicki...pa makar to bio i taj koliko vidim omrazeni piezo.

Nego, dok pisem ovo, pade mi na pamet: koju varijantu ozvuke koristi Tommy Emmanuel ?

Koliko ja znam a njegov sam veeeeliki fan ( bez obzira sto sam vec godinama profi narodnjak iliti sa one strane kako danasnji klinci kazu) on upravo koristi undersaddle piezo na njegovoj Maton gitari, a kako to zvuci....glupo pricati zar ne?
Dakle, izvinjavam se sto ulecem u akusticarsku pricu a sam skoro necu biti deo te price on stage, ali, pustite predrasude, zasvirajte svoju gitaru i ako vas to cini srecnim (poput mene sa svojom Takamine) onda ne postoji bolja gitara/ozvuka na svetu pa taman da ste je platili 30e...i obrnuto, pukli ste 3-4 soma za gitaru/ozvuku koju preko one stavri uzimate u ruke...od te nema goreg krsa :)

Naravno, sve je ovo ipak samo moje misljenje i nadam se da nece biti pogresno shvaceno :ziveli:

bancika

Post by bancika » 02 Mar 2014, 10:00

doksas wrote:Dakle, nista tu nije bolje ili losije vec jednostavno drugacije, pa ko voli nek' izvoli.
Daleko sam od eksperta, ali u ovom slucaju je pitanje koje ide pre toga - da li ti se svidja zvuk gitare na suvo? Rezultujuci zvuk gitare, gde ulaze svi moguci faktori, je talas vazuha. Dobar mikrofon ce to uhvatiti verodostojno. Piezo koji je gurnut ispod sedla ce uhvatiti vibracije sedla. Cini mi se da mnogo faktora mimoilazi i "pegla". Ako ti se svidja zvuk gitare na suvo, tesko da piezo moze da zvuci tako. Ako ti nije cilj da ti gitara zvuci na snimku tako kako zvuci "u stvarnosti", onda piezo mozda bude i ok.

Nije lose ovo sto su uradili sa simulacijama mikrofona preko piezo. Jbg, otprilike je kao variax samo za akusticnu, ali je interesantno.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Mar 2014, 10:15

Nije da sam postao Zoom fanboy, davno sam razmisljao o kupovini Fishmann Aura Sixteen Imaging pedale, ali posto je bila skupa i mislim da je cak nije ni bilo u ponudi (oko 200e kod Marica ako se dobro secam, mozda i skuplje), naleteo sam na Zoom-ovu verziju takvog uredjaja - Zoom A3, namenjen bas za svirku sa akusticnom gitarom sa "simulacijama" razlicitih tipova gitara i mikrofona.

Zoom A3

Evo jedne odlicne prezentacije:

Ne bih razmisljao ni sekunde da li bih ovo kupio da mi je kojim slucajem akusticna svirka primaran vid bavljenja muzikom.

doksas

Post by doksas » 02 Mar 2014, 15:08

Bancika, fora je sto se meni svidja i zvuk na suvo a takodje i preko pieza, zadovoljstvo mi je svirati u obe varijante a to je ono sto je meni najbitnije :)

Da da, tog lika sa prezentacije sam gledao pre neki dan i obavezno cu kupiti bas A3.
Kod nas je cena 185e a u Austriji oko 165 tako da cu ga tamo uzeti jer mi se ne zuri, kao sto rekoh ko zna kada cu svirati akustiku...a tu razliku bolje da dam za zice...
Primarni su mi efekti sa njega ali ko zna, mozda dobro zazvuce i te simulacije, videcemo, javim utiske kad stigne :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 03 Mar 2014, 11:33

doksas wrote:koju varijantu ozvuke koristi Tommy Emmanuel ?

on upravo koristi undersaddle piezo na njegovoj Maton gitari, a kako to zvuci....glupo pricati zar ne?
Tommy Emmanuel, koliko znam, koristi piezo u kombinaciji sa mikrofonom unutar trupa gitare (bubicom), a neretko i K&K kontakt pickup, pa blenduje sva tri izvora... Tako da je tu piezo zvuk samo deo priče. Eric Johnson kad svira akustaru, koristi kombinaciju Piezo, K&K i DiMarzio magnet, s tim što piezo signal prolazi kroz MXR kompresor... Svi oni petljaju nešto, stalno menjaju setup i probaju nove kombinacije, jer je kvalitetno ozvučiti akustičnu gitaru uživo vrlo teška stvar. Andy McKee, na primer, koristi četiri sistema na gitari... Undersaddle piezo u kombinaciji s još nečim može da radi dobro, ali kao samostalan je, iz mog skromnog iskustva, nedovoljno i prinudno rešenje. Po mom mišljenju, ako se mora osloniti na samo jedan sistem ozvuke, onda takozvani ''bridge plate transducers'', poput K&K Pure Mini, B-Band AST ili Yamahinih A.R.T. sistema, mnogo verodostojnije i prirodnije rade. Ono što je kod njih bonus je što ne kvare neozvučeni ton gitare, dok undersaddle piezo neretko ume da malo ''uguši'' akustaru ''na suvo''. Ali, opet kažem, svakom svoje. :ziveli:

Post Reply