Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MUzzY

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 11:39

Aj da nisam svirao 4 komada i snimio 3 ...

de' nauci me :)

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 11:41

Dersu Uzala wrote:Sinoc sam bas gledao ovaj tvoj najnoviji klip, i shvatih (koliko ispravno?) da ti u stvari volis taj nedefinisani haoticni zvuk koji je samo tvom uhu definisan i nehaotican.

Suvisze je ta desna ruka opustena i neprecizna. That's never gonna work on a Boogie. Need to clear that pick technique a bit. Tad ima da zvucis ko milion baka na makini, jerbo ideje su ti vrlo kul. Cek tek dok te ruke pocnu da skacu levo desno, gore dole. :ziveli: :metal: Ne ono nesto linearno, po skalama, nego totalno ludilo, nit Ulf Wakenius nit Pat Metheny kapiraju sta se desava. Djuture. To mora da bude mekano. Meko. mekotja. Mekocha. Ko svila se kreces diljem vrata. I levom i desnom rukom.

Takoreci si Accendo Ninja. A i Jugalbandi, i JB, i JB bez rucke, i EC na LP-ju, i Trzalica. Poslednje je verovatno najbitnije. If any one of us loves ya, ya made it.
Koji klip leba ti? :D Nisam kacio nista vec duze vreme.

Trzalica = John Mayer. E kad se opustim ko' on onda cu biti zadovoljan sobom :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Sep 2012, 11:49

Cortex wrote:Image

Sinoc. 100-ka. Jedno je kad neshto na brzinu probash a drugo kad odsvirash celu probu na spravi.

Ishao sam SG-em u normal 1 kanal, Bass na nuli, Middle na nuli, Treble tu negde oko 8. Bright switch ON.

To toliko ima midla da to nije normalno, moguce da je do zvuchnika i mahagonija, ali smanjio sam ga na nulu, i opet je bilo previshe. Tj ne previshe ali ono, gornja granica prijatnosti.

Bez obzira na to, koliko samo kida amp. Odushevljen sam, sve se chuje savrsheno i dinamika okidanja zhice je posebno dobra, predivno se prlja ako malo zariljash po zhicama. Analogni delay i tube screamer rade perfektno. power Boost i 69 clone su radili PATETICHNO. Ja ne umem da koristim fuzzeve sa Bassmanima.

Bassmandzhije, zavidim vam!
Bassman ima specifican zvuk, meni je odlican kad se otpanji jer pokrije ceo prostor zvukom do te mere da ne treba bas gitarista uopshte :D
Salu na stranu, jako zavisi od zvucnika ono shto ces dobiti iz bassmana. Inace za pedale kao takve i nije toliko "versatilan", koliko lkudi tvrde. Konkretno meni se na drajvu svidja sa RAT-om i OCD-om i TS-om a sve ostale mi je njesra, mada nisam probao sve naravno... :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 11:53

MUzzY wrote:Aj da nisam svirao 4 komada i snimio 3 ...

katastrofa, i jos ne znas da ih namestis. A znas ovo na kompu da namestis. Samo Boogie-ja ne znas. Zato sto tu treba ljubav. :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Sep 2012, 11:55

MUzzY wrote:

Aj' sad kad si pitao, nije ti kuran pala sa glave, jel. Zva cu te pa se ispricamo. Kod mene oko ponoci, kad dunem ko covek. Znaci kod tebe oko 9:00am. Ne sad, u Utorak, kad se dogovorimo.

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Sep 2012, 12:01

Deal :D

Doduse Utorak je i 12:01 Pm, mislis na sledeci utorak? :)
Al'nemoj posle da se vadis kao nisam bio na Skajpu, ne javljam se na fejs i tako to :mrgreen:

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Sep 2012, 12:06

nemanjavelimirovic wrote:Konkretno meni se na drajvu svidja sa RAT-om i OCD-om i TS-om a sve ostale mi je njesra, mada nisam probao sve naravno... :ziveli:
Tkoje ostale? :mrgreen: Nabrojao si otprilike većinu esencijalnih rnr drajvova.

Ja dodajem i stari Govnar.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Sep 2012, 12:20

nebojsak wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Konkretno meni se na drajvu svidja sa RAT-om i OCD-om i TS-om a sve ostale mi je njesra, mada nisam probao sve naravno... :ziveli:
Tkoje ostale? :mrgreen: Nabrojao si otprilike većinu esencijalnih rnr drajvova.

Ja dodajem i stari Govnar.
Stari govnar :kiss: e da mi je to nabavit'
Pa ono DS1, MD, dosta fuzzeva radi kilavije na fenderima no na nekim marshallima recimo...
Nikad nisam probao procesore na bassmanima, kako li to sljaka? Posto je bejzmen analogija totalna, kontam da bi digitalija legla fino tj ne bi se zeznuo sound sa nekim crunch tonovima. I da...nikako nije za haj gej-n pedale. :) :ziveli:

umart

Post by umart » 25 Sep 2012, 12:23

drug svira pod pro sa bassman-ima,i to hajgejn u H sa epi SG-om,i super zvuci.fakticki bassman-a koristi kao clean pojacanje doduse.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 12:32

pa da, to shto si naveo su esencija drajvovi, TS, OCD, i Rat, i sve su to drajvovi koji kao izvor distorzije koriste opamp ili opamp i diode ka zemlji u nekoj kombinaciji.

chim pedala vuche svoj gain sa tranzistora, tj dist ne gain da mi se deda ne naljuti, to odmah na Bassmanu zvuchi kao govno. samo moje malo zapazhanje...tako da fuzz face, colorsound power boost, hi-gain muffovi, rade pristojno jednom mesechno il ni tolko. naravno sve su ovo pretpostavke, mora to josh mnogo da se proba pa da se ovakvo pravilo izvede :P

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 25 Sep 2012, 12:47

Verujem da ste čačkali i isprobavali sve kombinacije, mene samo čudi i nije mi jasno kako ne radi dobro Power Boost kada se pojačalo stavi na ivicu brejka i upuca sa njim preko, to bi trebalo da zvuči magično na svakom lampaškom ampu, posebno na bejsmenu. Ne verujem da je bejsmen nešto esencijalno drugačiji od hajvata po tom pitanju.

Ne mogu da se setim da li je nebojšin bejsmen 135 sa ultra linearnim trafoima ili obična stotka, ako je ovo prvo, postoji mogućnost da to ne paše jebiga.. oni su ga namerno motali i baždarili da ima što manje gejna, imao sam Twina 135 sa tim trafoima, mada je i na njemu power boost radio odlično koliko se sećam, šta znam.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 13:01

Pa jedno je sigurno, ovaj moj Power Boost je izgleda totalno njesra :)
Na onom snimku koji sam okachio sad skoro dobro to zvuchi kad se puca kao gojitelj TS-a, ali naravno da Ppower boost nije zamishljen za to. Nishta, preostaje mi samo da se nadjemo ti i ja kao shto smo planirali a ne stigli od obaveza i da isprobamo i jedan i drugi :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Sep 2012, 13:03

Zar nije bilo ono da si mu obrnuo neku drkalicu greškom? Kako sad zvuči unormaljen?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Sep 2012, 13:12

Jeste, i sredio sam to.
Kod mene u stanu zvuchi okej, imash i onaj snimak majku mu, pogledaj :) tu sam ga iskoristio malo drugachije nego shto se obichno koristi no dobro, chuje se da lepo ugoji TS i praktichno dobijem lep FF alike sound, chuju se silikonci, to je ta BC109/108/107 shkola zvuka ali sa vishe mida, jer ipak ide u TS, takodje se chisti odlichno ta kombinacija jako mi se dopada, sustain naraste.

Medjutim kad sam bocnuo u Bassmana 100 sinoc, zvuchalo je loshe. Istina Power Boost mi jeste bio odvrnut da i on daje svoj drajv, ne do kraja, ali dost aprimetno crunchy.

Ma dzhabe je dalje prichati dok ne probam Hopkinsov, kod mene su sve voltazhe valjane, i svaka kontrola radi ono shto treba, dalje zaista ne znam dok ne probam, everything looks about spot on, on paper ...

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Sep 2012, 13:16

Cortex wrote: Medjutim kad sam bocnuo u Bassmana 100 sinoc, zvuchalo je loshe.
Donesi ti to lepo da se valjano obrnu potovi, i Faraon je onomad bio loš dok nisi napustio prostoriju :mrgreen:

Post Reply