Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 03 Apr 2014, 11:07

hipihill wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Prvo...7,25 radijus..nikad vishe, to me jako nerviralo na jagu.
A razlog?
ne mogu nisko zice i plus mustangov bridz ne moze da se podesava po visina svaka zica ponaosob, a jaguarov original - spadaju zice kad malko agresivnije svirash. Meni je uspelo da izvalim debelu e cak i sa mustang bridza za vreme nekog drljanja.. :D

Milanares

Post by Milanares » 03 Apr 2014, 11:39

Au, pa bravoc matori :bravo: :ziveli: cobain'd si skroz sad, samo jedan crni strat japanac sa superdistortionom u bridgeu *a i ds1 kad si vec tu :D
Kakva su to sedla na UniVoxu?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Apr 2014, 11:58

Hehehehee. Grunge setup ready. Okej je bridj, rolling su sedla a i malko se klati kao kod jaga. Fina djitrica skroz

oboss

Post by oboss » 03 Apr 2014, 12:13

nemanjavelimirovic wrote:Dobio sam ,svirana, uzeo ,kupio ,doplatu, prodao ,skapirao, tripovao sam,skupe gitare, nikad vishe, mnogo bolji ,to sam siguran,izbalansirani ,kompenzovao ,za mene , treba mi ,uskoro,, nasao sam , vratim ,dobijem ,zasad
Prvo veliki pozdrav i postovanje za Nemanju i njegovu zbirku koja je tako promenjiva da je covek moze koristiti u edukativne svrhe.
Drugo , tj razlog zbog kojeg pisem ovaj post, je da u Nemanjinoj zbirci , ili pravilnije zbirkama< ne primetim ni jednog Telecastera. Zar covek koga smo poistovecivali sa tim brendom, covek kojeg sam ja svojim sinovima objasnjavao kao sinonim za telecastera, covej koji je kroz ruke provukao toliko javora i johe sa tom nalepnicom i covek .... ama covek nema na lageru niti jednog telca. Sta reci. Ja prestajem sa gradnjom svog telecastera dok ne dobijem iole razuman odgovor. :ziveli:

hipihill

Post by hipihill » 03 Apr 2014, 12:19

nemanjavelimirovic wrote:
hipihill wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Prvo...7,25 radijus..nikad vishe, to me jako nerviralo na jagu.
A razlog?
ne mogu nisko zice i plus mustangov bridz ne moze da se podesava po visina svaka zica ponaosob, a jaguarov original - spadaju zice kad malko agresivnije svirash. Meni je uspelo da izvalim debelu e cak i sa mustang bridza za vreme nekog drljanja.. :D
Aha, ako sada ispravno razumem tvoja opaska je trebalo da glasi "nikad više 7.25 na Jaguaru, Jazzmasteru i sl."! I šta to znači "žice su visoko"?

Te kratke 7.25 ne poznajem i samo sam probao, nisam posedovao, ali 7.25 na Stratu i Telcu dugo sviram i vrat je jako, ali jako udoban i upotrebljiv. Tu je samo važno da je ispravan i odlično podešen. Uostalom ne bi džabe mnogi crkli za starim Fenderima sa 7.25 zar ne? A žice su visoko samo ako je vrat neispravan ili loše podešen. One jesu malo više nego kod 9.5 ili 12 radiusa, ali tako i treba da bude. Dobra visina je kada kod bendovanja možeš jednu žicu da podvučeš pod drugu, a upravo tako je kod ovakvih vratova. Sam radius i stari pragovi doprinose udobnosti i kod sviranja akorda.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Apr 2014, 12:25

hipihill wrote:
nemanjavelimirovic wrote:
hipihill wrote: Dobra visina je kada kod bendovanja možeš jednu žicu da podvučeš pod drugu
E to ja mrzim recimo :-) Svako nek svira ono shto mu prija. Ja volim te matore fendere, ali mi nije nikako jasno shto ih prave istovetno kao 50tih i 60tih, ja bih tu svakako ubacio radijus 9ipo i jos neka poboljsanja koja su vremenom smisljena. Zvuk je odlican ali ove tehnicke stvari su mogli resiti (i jesu nekim novim serijama). :) :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Apr 2014, 12:27

oboss wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Dobio sam ,svirana, uzeo ,kupio ,doplatu, prodao ,skapirao, tripovao sam,skupe gitare, nikad vishe, mnogo bolji ,to sam siguran,izbalansirani ,kompenzovao ,za mene , treba mi ,uskoro,, nasao sam , vratim ,dobijem ,zasad
Prvo veliki pozdrav i postovanje za Nemanju i njegovu zbirku koja je tako promenjiva da je covek moze koristiti u edukativne svrhe.
Drugo , tj razlog zbog kojeg pisem ovaj post, je da u Nemanjinoj zbirci , ili pravilnije zbirkama< ne primetim ni jednog Telecastera. Zar covek koga smo poistovecivali sa tim brendom, covek kojeg sam ja svojim sinovima objasnjavao kao sinonim za telecastera, covej koji je kroz ruke provukao toliko javora i johe sa tom nalepnicom i covek .... ama covek nema na lageru niti jednog telca. Sta reci. Ja prestajem sa gradnjom svog telecastera dok ne dobijem iole razuman odgovor. :ziveli:
Hehehhe, fali telac, fali, polako, nabavicu ponovo. Vise ne sviram tu skalu, zato trenutno nema telaca. 25,5 je meni presiroko za sviranje, nemam toliko duge prste pa se krecim ko zaba od 1vog do 5tog praga na klasik fenderima. Ali nista ne sprecava da se napravi 24" scale telac! :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Apr 2014, 12:33

ja imam 12 i na novoj gitari i na belom telcu ali ***** li ga, nije to to... jes da je bolja akcija i sta sve ne, ali to nije rokenrol!
Fino zaobljeno, pa nek sve zveci!

Na kraju krajeva, ako je fretjob dobro odradjen, nece smetati ni manji radijus.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Apr 2014, 12:36

Funkomat wrote: ali to nije rokenrol!
To mi je i Okac rekao kad je cuo da sviram 10ke u Dis shtimu :D Jbg, zato sviramo alternatvni (c)rock, drugi pravac, drugi radijus, tenzija, skala :D :XD:
(zajebavam se) :mrgreen: :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Apr 2014, 13:12

Никад нисам волео грифплатне с малим радијусом. Не занимам ме да ли је то винтиЂ и да ли постоји потражња за тим, једноставно ми се не допада. Скроз ми је чудан осећај, као да се лева рука некако омлитави кад свирам на таквим гитарама.

dweezil

Post by dweezil » 03 Apr 2014, 13:20

Funkomat wrote:ja imam 12 i na novoj gitari i na belom telcu ali ***** li ga, nije to to... jes da je bolja akcija i sta sve ne, ali to nije rokenrol!
Fino zaobljeno, pa nek sve zveci!

Na kraju krajeva, ako je fretjob dobro odradjen, nece smetati ni manji radijus.
:1: :bambi: bas skoro probao jednu 72 custom i ono def se ponovo primio na 7,25 i vintidj prazhje, nekako je sound bas kakav treba da bude a i sam osecaj je nekako intimniji, udoban i puterast™ sve izlazi taman kako treba i bez imalo napora, cak je i lakse za bendovanje kada dobijas neki otpor od fretboarda, prirodniji je feel i onako cedi se mapple :bambi:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Apr 2014, 13:42

dweezil wrote:nekako intimniji
Upravo... sta god to znacilo. :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 03 Apr 2014, 16:13

Ja sam se toliko razmazio sa 7.25 radijusom da mi je sve drugo postalo nekako neprirodno i nakaradno. Mislim, mogu da sviram i veće radijuse (13.5 na akustari npr.), ali sve vreme imam osećaj kao da radim neki kancelarijski posao, ako uopšte ima smisla ovo što sam upravo rekao. Jedino o čemu razmišljam je da možda pri sledećem fretjobu uradim compound radijus 7.25 - 9.5, malo se guši druga oktava na stratu, a pritom žice (desetke) uopšte nisu nisko postavljene, a odrađen je leveling. Mene jedino što smara kod baš vintidj Fendera nije radijus nego oni sitni pragovi, mislim da je to presudna stvar zbog kojih su ljudima odbojni takvi vratovi. Čim se tu ugrade jumbo pragovi, 9105 i naviše, odma' druga priča.

Milanares

Post by Milanares » 03 Apr 2014, 17:44

Što se mene tiče, 12 inča radijus na 24,75 inča skalu i 24 medium jumbo praga = win.
To verovatno nije rnr i tim gore po rnr :mrgreen:
Htedoh da pitam Nemanja, od kog materijala su sedla, izgleda kao plastika neka :?:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Apr 2014, 19:42

Milanares wrote:Što se mene tiče, 12 inča radijus na 24,75 inča skalu i 24 medium jumbo praga = win.
To verovatno nije rnr i tim gore po rnr :mrgreen:
Htedoh da pitam Nemanja, od kog materijala su sedla, izgleda kao plastika neka :?:
Jeste plastika neka tvrda jako. Radi super. :)

Post Reply