Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
terry mid
Hteo bih da mi pomognete u odabiru nove gitare i zato mi predlozite gitaru do 300 evra svirao bih metal i voleo bih da gitara ima tremolo i 24 praga ako je moguce i to je od prilike to...
Molio bih vas da mi pomognete...
neke gitare koje sam nasao su Jackson X Series KVX10 King V i Jackson Pro Series KE3 Kelly ( koja je dosta skuplja ali mi se mnogo svidja, mada ne znam da li bi e kupio zbog cene)
Predlozite mi vi gitare koje bi ste, da ste na mom metu, uzeli HVALA UNAPRED....

-
mislim_stvarno
Ako vec imas ibanez GRG, ili ga prodaj ili skupljaj jos para jer neces nista dobro, novo naci za te pare, bar ne nista mnogo bolje od tog ibaneza.
-
terry mid
Ja sam mislio da kupujem gitaru koja je u rangu sa mojim trenutnim svirackim sposobnostima i da postepeno kupujem bolje gitare tako da bi sada kupio neku gitaru oko 300 eura (mozda malo vise) jer sada imam GRG170DX Ibaneza koji dobro sluzi za vezbu i ucenje ali ne verujem da ce moci da isprati probe i manje svirke posto planiram da sastavim bend koji je jedan od razliga zasto trazim bolju gitaru....
-
Funkomat
- MF veteran
-
Da ali kao sto je mislim stvarno rekao, ne izplati se uzimati za 300e jer neces dobiti nista mnogo bolje od grg-a.
Sem ako ces da se cimas sa oglasima i polovnim gitarama...
-
Tenji
Ma posluzice ti ibanez sigurno i za probe, a sto da ne i svirke kad do njih dodje, bolje budi strpljiv, ustekaj 400-500 evra pa kupi pravu stvar... Kupiti gitaru od 250 evra, pa je prodavati za, lupam, 150, da bi kupio neku od 300 evra- bacanje para... A za 3-4 meseca ces hteti neku od 400 evra, i tako u krug... Ako kontas sta hocu da ti kazem...

-
terry mid
Hvala ljudi na vasim savetima, ajde mi recite ako mozete sta bi vi kupili za neki metal stil od gitara za tu cenu od 400 do 500 eura samo da imam nesto u vidu...
-
terry mid
A sto se tice polovnih gitara i one dolaze u obzir jer smatram da nekad moze da se naleti na dobru i ocuvanu polovnu gitaru koja je istog kvaliteta kao i nova ali za manje pare...
-
dimmu
- MF veteran
ja da sam na tvom mestu cuvao bih te pare,stedio jos para i cekao sledeci popust u mitrosu(posto ako se nevaram ovaj novogodisnji nece jos dugo,ako i vazi i dalje) i kupio jackson ke3 ili jackson dkmg.ke3 je bio oko 550eura na novogodisnjem popustu,a dkmg 650-660 tako nesto.sad zavisi da li ce se tebi te gitare svideti...glupo je da ti neko predlaze gitaru kada mozes uvek sam otici na google,ukucati ime proizvodjaca(ako vec oces gitaru za metal sigurno neces kupovati fender skvajer ili nesto slicno nego ces se fokusirati na ibanez,jackson i esp) i detaljno pregledati kakve on gitare proizvodi,izdvojiti sebi par favorita,otici u prodavnicu i ako ih ima tamo probati...pa onda sta ti se svidi pazari.bilo bi dobro da povedes nekog ko bi mogao malo da pregleda te gitare...uostalom imas i gomilu slicnih tema na forumu o tome mislim da smo svi napamet naucili to zlatno pravilo
Idi u prodavnicu pa probaj sta ti se svidi i ako valja pazari!
-
Tenji
Imas za te pare stvarno veliki izbor- ibanez rg350/370, ibanez s320 je odlicna gitara, esp/ltd ima finih modela, schecter ima takodje odlicnih gitara, ja sam kupio omen 6 pre nekih 6-7 meseci, jacksona ima kolko volis... Prelistaj malo forum, dosta je pricano na ovu temu... Sto se polovnog tice, uleti cesto dobra ponuda, ali to obicno ako je od vlasnika, preprodavci umeju da se ugrade preko svake mere, tako da moras malo obratiti paznju i na to...
-
terry mid
Hvala jos jednom i ja mislim da je ovu temu treba zatvoriti, mislim da cu da jos malo ustekam para pa za sada sam primetio Jackson Pro Series KE3 Kelly kao sto je dimmu napisao a i ja jer gitara ima odlicne karakteristike tj ono sto je meni potrebno tako da cu te pare stekati i cekati da malo padne cena ili na nekoj akciji da ga kupim...Cim nadjem malo slobodnog vremena odoh do mitrosa da je isprobam i da cujem komentare nekih svojih prijatelja gitarista, i slazem se sa pravilom da se ode u prodavnicu i proba gitara ali kako nebi u prodavnici izgubio mnogo vremena ja odem na net searchujem nadjem odredjene modele i njihove karakteristike i ako mi odgovaraju malo ih proucim raspitam se na ovom sajtu cisto da vidim sta drugi misle i onda odem probam i kupim to je moja formula za kupovinu gitare.....
P.S. licno ne volim LTD jer su vecinom lose gitare zbog njihovih "magneta" koji su najcesce namagnetisana sipka kao poput nekih jeftinih gitara dok je ESP dosta bolji ali za sada moj favorit je Jackson
-
terry mid
Sada u Mitrosu na popustu Jackson Pro Series KE3 Kelly kosta 466 eura...Ali trenutno nemam ni toliko

-
terry mid
Zna li neko da li imaju neke jeftiniji gig bagovi za ovaj tip gitare jer sve sto sam do sada video kosta negde oko 100e a ja nebi da puknem toliko za gig bag...

-
Wolf
- Metalhead
ako ja mogu da guram probe sa onim mojim krsem od behringera, tvoj ibanez ce da j**e keve
a sto se tice gigbag-a mislim da ti je jeftinije da se napravi nego da kupujes

-
terry mid
O tome sam i ja razmisljao i shvatio da je bolje da napravim, ali mozde nekad negde se pojavi neki jeftini gig bag za ovakav oblik pa ga kupim

-
Stanko
drugar je shio za explorera, jer su te ne standardne torbe i koferi bezobrazno skupi...