Nove Jackson mJetal Šjekire

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Nove Jackson mJetal Šjekire

Post by mislim_stvarno » 16 Jan 2010, 01:09

PRO SERIES

RR5FR
Image
specs

KV5FR
Image
specs

KE5FR
Image
specs

Novo na ova tri modela (mada je RR postojao i ranije, ali kao string-through) je to što su neck-through sa floyd rose-om (rr3, ke3 i kv3 su bolt-on), ostale specifikacije bi trebalo da su standardne za jackson alder telo, sd magneti, floyd, ali još nisu ni ubačene na sajt. U pitanju su originalna floyd rose tremola... :)

SLAT3 sa 6 i 7 žica (SLAT - soloist arched top)
Image
specs
Image
specs
Ni ovde jos nema tačnih specifikacija, ali za njih piše da su isto tako opremljeni originalnim floyd rose-om. Naravno, neck-throug su. Veliko razočarenje je ova smešno velika glava na 7stringeru... :facepalm:

Tu su i novi sig modeli

Matt Tuck (Bullet for my Valentine) Rhodes
Image
specs
neck through, string through, reverse headstock, telo alder, ebonu fingerboard, emg 81-85...
dolazi u nekim veoma zanimljivim finishima :) (siva sa šljokicama i crnim "bevelima", crna sa sivim "bevelima" sa šljokicama i bela sa crnim "bevelima")

Demmelition King V - Phil Demmel (Machinehead) sig model
Image
specs
Telo - alder, neck-through, ebony, emg 81(b)/60(n), original floyd...

I joč, jedina novost u X seriji, prvi i jedini X-series sig model:

Dominion D2 - Mark Morton (Lamb of God)
Image
specs
Telo je nato, bolt on, duncan designed...

Tu je i poboljšana JS SERIJA
Novi modeli su :
JS22R (JS 20 sa reverse headstockom i sharkfinovima)
JS23 (JS 20 sa sharkfinovima)
JS32T u svim oblicima (RR, KV, KE, WR, DR),
Izbacili su modele sa floyd rose tremolom.

Promene u JS seriji su:
-compound radius fingerboard
-24praga
-novi modeli su dobili sharkfin inlaye i nove boje
-prekinuta proizvodnja modela sa fr tremolom

Sve gitare iz jacksona će biti dostupne u dosta novih, drugačijih finisha, meni se veoma svideo ovaj: green swirl :homer: (vec imaju isti ovakav dkmg u mitrosu)

Kako se čini, Jackson je uradio preraspodelu kvaliteta po serijama, pa tako više nisu dostupni najjeftiniji modeli sa floydom, a ako je suditi po novim modelima iz pro serije, na nju će se ugradjivati original floyd (nadajmo se neće preterano uticati na cenu). Možda time žele da povrate najbolje doba Charvel-Jackson import gitara, prva polovina 90ih, kada su MIJ gitare bile konkurentne i po specifikacijama i po kvalitetu izrade "Made in USA" gitarama.

Stanko

Re: Nove Jackson mJetal Šjekire

Post by Stanko » 16 Jan 2010, 10:07

Hvala za trud, te RR modele sam uvek smekao... Iako su mi mozda previse napaljeni, al mnoooogo su dobri :D :D

btw ovo bi mozda moglo u muzicke vesti?

Santana

Post by Santana » 16 Jan 2010, 10:14

Pa sad imaš ono crnogorsko Š (ono iz nepravilnog jotovanja), ne može više ŠJekira... Dobar ovaj prvi rendijev model

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Jan 2010, 10:32

Stanko wrote:Hvala za trud, te RR modele sam uvek smekao... Iako su mi mozda previse napaljeni, al mnoooogo su dobri :D :D

btw ovo bi mozda moglo u muzicke vesti?
RR moze nekad da bude neudoban za duze sviranje, zbog oblika, malo nazulja levu ruku, nije mnogo ergonomski, ali su veoma lagani (bar moj). Hteo sam da stavim u vesti, ali su moderatori opet zakljucali postovanje novih tema tamo... ::ranting:: (kukam na ovo iz zajebancije)
:mrgreen:
Santana wrote:Pa sad imaš ono crnogorsko Š (ono iz nepravilnog jotovanja), ne može više ŠJekira...
a stvarno ne bih znao, :) ovako sam cuo neke crnogorce da pricaju, pa sam i ja iz zajebancije. Ni mjetal ne znaci nista... :)

dweezil

Post by dweezil » 16 Jan 2010, 11:27

veri drazesne gitare indid™ a cudno mi kad vidim na headstocku pise Jackson a nema bindinga po ivici :)

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 16 Jan 2010, 11:57

meni se tu svidja najvise RR5FR(naravno crne boje :P ) ali bio bi jos bolji kada bi bio TB6 u bridgeu :) barem meni...
KE5FR je ok ali mi te zlatne sare i neprijaju,a vidim na sajtu i da ima skroz crnih..no o njoj koliko vidim na sajtu i nema bas nekih detaljnijih informacija...
SLAT3 sa 6 zica izgleda fino ali bi izgledao bi jos lepse da ima reverse headstock(ali bio kao dkmg sa drugim floyd roseom i shark tooth inlayom)..

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Jan 2010, 12:33

dweezil wrote:cudno mi kad vidim na headstocku pise Jackson a nema bindinga po ivici
da, ni meni nije bas jasno, da li su ga izbacili sa ovih novih pro modela (sto je moguce), ili su ovo prototipovi... :? Bas sam sad pogledao, i izgleda pokusavaju da zadrze cene, da ne skoce u pm, pa je to jedna od stvari koje su izbacili. Malo bzvz, s obzirom da poprilicno kvari utisak... :?
dimmu wrote:SLAT3 sa 6 zica izgleda fino ali bi izgledao bi jos lepse da ima reverse headstock(ali bio kao dkmg sa drugim floyd roseom i shark tooth inlayom)..
najveca razlika je to sto je slat3 soloist, tj neck-through, ali slazem se, uvek je lepsi reverse headstock... :mrgreen:

Bobi

Post by Bobi » 16 Jan 2010, 16:24

Tu su i novi sig modeli

Zapravo i Demmelition i Matt Tuck postoje vec godinu ili dve, samo se prvi pojavio u X seriji, nije ovaj sa slike nego ovaj > http://www.jacksonguitars.com/products/ ... 2913061341

Možda time žele da povrate najbolje doba Charvel-Jackson import gitara, prva polovina 90ih, kada su MIJ gitare bile konkurentne i po specifikacijama i po kvalitetu izrade "Made in USA" gitarama.
Naravno da ne. Prekasno su i tada to shvatili i ne isplati im se. Thumbs up za nove JS serije, prvenstveno zbog sharkitja i veceg izbora finisha. Mislim da ima i neki dinky sa 22 praga i strings through :metal:

Super sto su odlucili da stavljaju OFR na import modele, samo jos da se vidi hoce li biti Made In Korea jeftinije varijante kao na novim ProMod Charvelima ili Made In Germany by Shaller - verovatno prva varijanta.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Jan 2010, 16:55

Bobi wrote:Zapravo i Demmelition i Matt Tuck postoje vec godinu ili dve, samo se prvi pojavio u X seriji, nije ovaj sa slike nego ovaj >
Ja znam da su odavno spremni ti modeli, zapravo znam za mt sig, ovaj drugi sam tek skoro video, ali nisam mislio da su vec pusteni u prodaju. Ovaj PDX mi je stvarno promakao. :grummel_2:

Bilo je price i da treba da izadje i novi cow7 model, sa floydom...
Bobi wrote:Naravno da ne. Prekasno su i tada to shvatili i ne isplati im se.
pa, da, naravno, ali mozemo da se nadamo... :D verovatno samo traze pravi odnos medju serijama kako bi bili konkurentni u svakom segmentu.

Jamiroquai

Post by Jamiroquai » 02 Mar 2010, 21:51

JEl IMA NESTO ZA NAS OBICNE SMRTNIKE??????? NESTO DO 300e plafon? :D :D :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Mar 2010, 08:06

Jamiroquai wrote:JEl IMA NESTO ZA NAS OBICNE SMRTNIKE??????? NESTO DO 300e plafon? :D :D :D
jedino js serija koja je malo promenjena...
mislim_stvarno wrote:Tu je i poboljšana JS SERIJA
Novi modeli su :
JS22R (JS 20 sa reverse headstockom i sharkfinovima)
JS23 (JS 20 sa sharkfinovima)
JS32T u svim oblicima (RR, KV, KE, WR, DR),
Izbacili su modele sa floyd rose tremolom.

Promene u JS seriji su:
-compound radius fingerboard
-24praga
-novi modeli su dobili sharkfin inlaye i nove boje
-prekinuta proizvodnja modela sa fr tremolom

Jamiroquai

Post by Jamiroquai » 05 Mar 2010, 19:15

jel imas ideju kad bi to moglo da stigne u mitros?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Mar 2010, 08:01

jedan kolega sa foruma, bobi, je bio u mitrosu pre nedelju ili vise dana, i pisao je da su im stigli neki jacksoni (on je pominjao rr5, adrian smith sig). Sad, da li je stigla i nova js serija ne znam, nisam davno bio, kao sto stvarno ne mogu ni da predpostavim kada ce im stici.... :ziveli: Ako vec imas 300e, probaj da nekako izvuces jos 50, i kupis ovo dok traje popust (koji su rekli da traje do nove godine, pa sam ja pozurio da kupim :lol: ):
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/252 ... Sunburst-/
Ja sam je kupio i dosta sam zadovoljan, vrat mi je fantasticno legao... :)

Isto tako ako ides u mitros, pogledaj ltd-ove. Nema ih na sajtu, ne znam zasto, ali i oni su bili na popustu 20% kad i jackson, a isto su jako korektne gitare (mozda se tripujem, ali mislim da je mh250 imao najtanji vrat koji sam ja svirao)... :) :ziveli:

Jamiroquai

Post by Jamiroquai » 06 Mar 2010, 12:36

ne volim floyd rose,ne znam zasto,stalno menjam stim,cimanje mi,ali volim onaj rr30 mislim,sa fixed bridgom,bio 20 soma ,sad 30 i kusur,tako da cu da se strpim donekle :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 Mar 2010, 12:41

Image

Ovo lepo izgleda...bar meni :D

Post Reply