Blade texas deluxe vs MIM Fender

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bokicasa

Blade texas deluxe vs MIM Fender

Post by bokicasa » 01 Feb 2010, 11:11

Mnogo me interesuje razlika izmedju ove 2 gitare,posto hocu da uzmem neku HSS.Blade vidim da ljudi dosta hvale na netu,mada nisam jos otisao do prodavnice i probao ga,u toku naredne nedelje cu.Ako moze neko,ko je bolje upucen u pricu,da napise par redova,bio bi mu zahvalan.Takodje,i ovaj blade texas standard pro mi je interesantan,iako je on SSS ako se ne varam?Zanima me kakva je distorzija na blade gitarama,tj. da li moze da se izvuce fin zvuk kad se malo odvrne gain?

Boogie Woogie

Re: Blade texas deluxe vs MIM Fender

Post by Boogie Woogie » 01 Feb 2010, 11:28

pogledaj ovu recenziju za TSP

http://www.gitare.info/page.php?id=16345

i ja sam zainteresovan za ovu džitru, ali koliko vidim jedino oni sa Konjarnika to naručuju.
Pre nedelju dana i više sam ih zvao da pitam hoće li konačno dobiti nešto (kao što su obećali) i neki lik reče da zovem za 20-tak dana. (što bi bilo negde sledeće nedelje).

Za sada imaju tamo dva blejda, od kojih jedan (sbst) ima pokvarenu elektroniku, a drugi je (crni) koliko vidim već rkan i akan (mada zvuči odlično).

Pitao sam ovog lika što je pisao recenziju da li zna gde ima još da se kupe, te mi on pomenu Novi Sad (zvao, nemaju Texas Standard Pro), Brčko (nisam zvao) i dal reče Subotica..
Ajde, pa javni ako saznaš nešto.
Ja praktično ovima iz Konjarnika dajem još jednu šansu (jer su me do sada rastezali i zavlačili u neki muljando tipa "doći će..očekujemo..ne znamo šta stiže..uvek dođe svašta..razni modeli i međumodeli..sa koferom..trt mrt..") pa ako i sada bude nešto na tu temu, kupujem MIM strata. (Nikako da saznam i na ovom Guitar Art Expo-u da li će biti prodaja ili samo izlaganje? Nadao sam se da će možda tamo biti nešto da se izabere)

Inače, da dodam, koliko sam listao po netu (a listao sam dosta) nisam naišao NI NA JEDNU lošu, slabu, sumnjivu ili bili kakvu negativnu kritiku za Blade stratove. Naprotiv. Sve same hvale i oduševljenja.
Uostalom, pročitaj i ovu recencziju..pa eto.

bokicasa

Post by bokicasa » 01 Feb 2010, 11:39

Procitao sam ovu recenziju pre nekoliko dana,ne znam sta da kazem,iznesem je niz pohvala za gitaru,tj. za Blade gitare celokupno.
Planirao sam da odem naredne nedelje do Artista,posto sam ove nedelje u popodnevnoj smeni,pa nemam vremena preterano,A konjarnik mi je na 10 minuta,tako da mi nece biti problem,a videcu i da ih pozovem jednom sutra,prekosutra,da se malo informisem,da vidim sta ce meni reci.
Ja sam sad malo u dilemi,sto se tice Blade-a,da li je bolja ona HSS,ili SSS konfiguracija.Znam naravno da nista necu znati dok ne probam,a bas me interesuju sad sve razlike u te dve djitre..:)
Jos jedno pitanje,da ne otvaram novu temu,da li je neko svirao ovu gitaru,tj. da li zna nesto preciznije da mi kaze o njoj?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/642 ... -Ash---MN/

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 Feb 2010, 13:26

ajde pa javi šta si saznao.
Naročito me zanima Texas Standard Pro.
e sad..HSS, to zavisi valjda od toga šta želiš da sviraš. Ja preferiram clean skroz, pa mi je sss ok..

Znam samo da imaju one push/pull opcije na potenciometrima, i to mi se čini dosta zgodno, ali iznad svega obrati pažnju na vrat, jer je izvanredan i koliko kapiram, kvalitetno izrađen vrat je nešto kao potpis Blade-a.

Markony

Post by Markony » 01 Feb 2010, 20:22

Ovaj gospodin moze da pomogne oko Blade-a http://www.myspace.com/gibsonbeerdestroyers .
Poznajem ga i lepo smo saradjivali u proslom veku. Pitajte coveka oko Blade-a, sve ce vam reci kako jeste.
Samo nemojte spamovati budalastine!
:ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 Feb 2010, 20:47

meni samo treba da kaže gde ima u Bg da se kupi :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Feb 2010, 21:57

mim fender

istiqrac

Post by istiqrac » 01 Feb 2010, 22:00

al samo deluxe :mrgreen:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 01 Feb 2010, 22:27

Boogie Woogie wrote:meni samo treba da kaže gde ima u Bg da se kupi :D
Ja sam vidjao blejd gitare u artistu, a zna se gde ima fendera... :D

Kol'ko sam cuo i kod blejda je slicno kao i kod fendera, dosta varira od komada do komada...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 01 Feb 2010, 22:57

Rax13 wrote:
Boogie Woogie wrote:

Kol'ko sam cuo i kod blejda je slicno kao i kod fendera, dosta varira od komada do komada...
Kao i mnogi i Blade je svoj biznis prebacio na Istok, ali..za razliku od drugih koji se reklamiraju, Blade skoro da i nema nikakvu reklamu, već se ide na preporuku.
Što znači da sebi ne dozvoljavaju velika odstupanja ili greške kakve mogu da se naiđu kod MIM i ostalih Fendera. Ko bi ih inače preporučio ako je mačka u džaku?

ovako..kao što rekoh, nigde još nisam naišao na loše utiske za Levinson gitare, dok za MIM ima dosta šarenila..

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 01 Feb 2010, 23:06

Nije macka u dzaku, ali nije ni avion u pakli cigara :mrgreen:

Nebitno... Probash lepo i jedno i drugo pa odlucish... :ziveli:

Stevo, ae odemo do artista ovi' dana sa tvojim mexom, bash me interesuje kako ce se pokaze VS texas standard pro (probao sam je jednom prilikom i bash sam se prijatno iznenadio).

istiqrac

Post by istiqrac » 02 Feb 2010, 13:35

Rax13 wrote:Nije macka u dzaku, ali nije ni avion u pakli cigara :mrgreen:

Nebitno... Probash lepo i jedno i drugo pa odlucish... :ziveli:

Stevo, ae odemo do artista ovi' dana sa tvojim mexom, bash me interesuje kako ce se pokaze VS texas standard pro (probao sam je jednom prilikom i bash sam se prijatno iznenadio).

I kad udjete u pomenutu radnju i kazete da ocete da uporedjujete gitare ima Glava da vas izbaci naglavacke i da nastavi da pije kafu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 04 Feb 2010, 16:53

upravo sam saznao, kada su Blade stratovi u pitanju, da se onih "doći će za 20 dana" pretvorilo u doći će za "mesec ipo, dva..."

bokicasa

Post by bokicasa » 04 Feb 2010, 20:02

Sta ti je tacno rekao to?e sad me smori....

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 04 Feb 2010, 20:16

pa ja mu rekoh da me ne zavlači više sa uskor i saće samo što nije fazonima, nego ako može to malo preciznije (neki prodavac je bio na vezi), a onda se obratio nekom liku i lik je rekao "reci mu za 2 meseca..Mesec ipo dana" I meni prodavac reče, "evo konkretnije, mesec ipo dana".

Tako da je i mene to smorilo, baš sam se bio naložio na Blejda..znaš kakav kofer ide uz nj?

vidi (i plači) (kao ja..)

http://www.thomann.de/gb/blade_te_3mc_car_texas.htm

Post Reply