Pozdrav,zanima me kako da znam koji je za neck,kji za middle,a koji za bridge,na kutijama nepise nista,na neti sam video da na istu gitaru stavljaju i kombinaciju,doticnih,a i samo jedan model na sva tri polozaja.
Imam jedan S1 i dva S3,nisu mi sad pri ruci,ali mi se cini da je na jednom S3 srebrni logo,a na ovima zlatni.
Ako za to nema pravila,da li neko moze da mi kaze iz iskustva ili da je cuo od nekoga ko je cuo da je neko imao nekoga ko je to probao,pa da mi kaze koji magnet se na kojoj poziciji najbolje pokazao
Hvala i pozdrav!
Pitanje oko EMG-HZ S1/S3 magneta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nikolic025
- nikolic025
Re: Pitanje oko EMG-HZ S1/S3 magneta
I jos jedno pitanje...Koji su mi potenciometri potrebni za ove magnete,posto su singlovi,tu bi trebali od 250K,ali posto su doublecoil (mislim da sam to negde procitao,a i mogu da se splituju),onda mi nekako logicno da idu od 500K,pa ako neko sa tim ima iskustva,bio bih mu zahvalan da kaze koju rec.
Imam S1 i S2 u bridge i neck poziciji (potovi Alpha 500K, gitara Melodija TC `87.), mada mislim da cu im zameniti mesta jer mi se ne svidja mi se kako S1 ide uz OD sa pojacala. The Sound is just to hard za moj ukus OD-a.
Dobro reaguju na pedale, potpuno su besumni i imaju bolesno cist zvuk tako da tu gitaru uglavnom sviram u Clean modu.
Sto se tice S1 i S2, EMG ne pravi bitnu razliku o poziciji magneta na gitari tako da ispada da se magneti postavljaju ko kako voli.
Po meni, S1 ima beskompromisno tvrd zvuk i odgovara ultra hard muzici, dok je S2 topliji, veseliji i upotrebljiviji po pitanju razlicitih muzickih ukusa.
Da se pitam ponovo, stavio bih oba S2 ili mozda pokusao sa http://www.emginc.com/products/index/264/18/1 kombinacijom.

PS S1 i S3 su identicni magneti ali boja logo-a kaze nesto drugo sto sada ne mogu da se setim sta
Moji su sa Silver logo-om i imaju iste karakteristike kao S1 i S3 koje sa Gold logo-om. Do know
Dobro reaguju na pedale, potpuno su besumni i imaju bolesno cist zvuk tako da tu gitaru uglavnom sviram u Clean modu.
Sto se tice S1 i S2, EMG ne pravi bitnu razliku o poziciji magneta na gitari tako da ispada da se magneti postavljaju ko kako voli.

Po meni, S1 ima beskompromisno tvrd zvuk i odgovara ultra hard muzici, dok je S2 topliji, veseliji i upotrebljiviji po pitanju razlicitih muzickih ukusa.
Da se pitam ponovo, stavio bih oba S2 ili mozda pokusao sa http://www.emginc.com/products/index/264/18/1 kombinacijom.

PS S1 i S3 su identicni magneti ali boja logo-a kaze nesto drugo sto sada ne mogu da se setim sta

Moji su sa Silver logo-om i imaju iste karakteristike kao S1 i S3 koje sa Gold logo-om. Do know

da pa EMG S1 i S2 su ti stacked single coile-i i beshumni su, EMG SC1 su pravi single coili.
- loshmidoug
jel zna neko gde mogu kod nas da se nabave john suhr magneti???
- Rocket Roll
Znam ja. Ne mogu nigde da se nabave.
- loshmidoug
nigde u srbiji??