Ibanez ili Esp ltd

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
lefthandguitarist

Ibanez ili Esp ltd

Post by lefthandguitarist » 29 Jun 2010, 21:52

Dobio sam super ponudu(preko veze ):
Ibanez rg370dxL
ILI
EspLtd Alexi 200 L
sta da uzmem ???

mislim_stvarno

Re: Ibanez ili Esp ltd

Post by mislim_stvarno » 29 Jun 2010, 22:11

Taj ltd je mnogo ogranicenija gitara. Oblik tela moze biti neudoban (ja ima RR), ima samo bridge pickup (koji i nije nesto, svirao sam MH250 sa tim magnetom), negde sam procitao da je floyd los, da se brzo istrosi, ali to su samo neproverene internet informacije. Placas mnogo signichur.

Ibanez je savrseno udoban, ima vise mogucnosti u izboru zvuka (HSH), a magneti su losi. Floyd je dosta ok, meni je bio i vise od toga.

Ako si siguran da ti ne treba neck pickup, da ti ne smeta v-rr oblik, uzmi ltd, u suprotnom ibanez.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 30 Jun 2010, 10:48

kazi nam koliko to povoljno,da ti preporucimo sta mzoes za druge novce da uzmes? sta sviras i tako to?

lefthandguitarist

Post by lefthandguitarist » 30 Jun 2010, 11:12

sviram metal , rock i punk , a inace sam levoruk ma mi je izbor suzen .Mislio sam da je ibanez bolji zbog HSH pa sam mislio da u mesto inf magneta stavim dimarzio , a ltd mi izgleda bolje i na njima nebi menjao magnete , jbt stvarno neznam sta da uzmem.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Jun 2010, 11:41

lefthandguitarist wrote:Mislio sam da je ibanez bolji zbog HSH pa sam mislio da u mesto inf magneta stavim dimarzio
dok sam imao ibanez (rg350), jedno vreme sam u njemu drzao super distortion, veeeeeliko poboljsanje. Ton je postao prirodniji, ne toliko izvestacen i napucan kao sa inf (jedan opis tih magneta sa kojim bih se slozio je da imaju wah karakter, kao da konstantno sviras kroz upaljen wah, samo blaze nego wah, ali se oseti). Ipak sam izbacio taj superdistortion jer mi je bio previse midlast. Jednostavno, kad sam svirao ibaneza kroz marshall-a, sta god da mu uradim zvuci ko maiden... :mrgreen: Clean mi nije bio nesto narocito, poboljsanje ali njaaa. Ako bi nasao pravu kombinaciju magneta, to bi mogao biti pun pogodak.
lefthandguitarist wrote: na njima nebi menjao magnete
magnete? :O.o:

zezam se, ali mene taj magnet nije ni malo odusevio, neka kopija emg hz magneta... :? bzvz su mi bili

Taj ltd je kao i svi sig modeli precenjen, verovatno je u klasi sa nekim jeftinijim. Probaj obe ako mozes. Ako ti se ltd svidi i izgled i osecaj i zvuk...

Ako bi isao na slepo, ja bih se pre odlucio za ibanez. Svirao sam ga dugo, a neke ltd sam samo probao par puta, i nisu me odusevili + sto ja u 99% slucajeva ne bih uzeo gitaru sa samo bridge magnetom (jedino jackson cow7 :mrgreen: :metal: )

Born_Dead

Post by Born_Dead » 30 Jun 2010, 12:03

pa sta mu fali da stavi emg81 u ltd?

lefthandguitarist

Post by lefthandguitarist » 01 Jul 2010, 09:12

ja bi stavio DiMarzio x2n

Post Reply