Epi vs Washburn
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Epi vs Washburn
Pozdrav svima, novi sam na stranici i registrovao sam se jer imam pitanje. Imam oko 40k dinara i dvoumim se izmedju Epiphone 1958 Korina Flying V i Washburn WI64. Za sad mi je Epi u maloj prednosti jer ne moram da ga narucujem, nego ga odmah preuzimam iz radnje. Jos ih nisam probao, ali nameravam uskoro. Molim za misljenje koja od ove 2 je bolja.
Re: Epi vs Washburn
Ovaj Vošburn nikad nisam video u životu ali sa slike na netu izgleda kao gitara sa klasičnim tremolom, dva hambakera i dugom skalom.
Epifon sam probao i jako mi se dopao njegov vrat. Zaobljen i fine debljine. Što se zvuka tiče, mislim da su to oni magneti što oni trpaju na sve epifone ali pošto je ovo drugo, malo lakše drvo (nebitno što je na Epifonima od mahagonija u stvari nalepljeno puno parčića) i svetlije, onda taj zvuk i nije tako loš.
Evo neki primer sa interneta. Moj utisak je, svakako, da je solidna gitara. Možda bi za njih uz meksičkog Stradžu dobio neke ubedljivije magnete za te pare, ali ako voliš tu foru (Flajing V) ovo jeste dobro rešenje. Ako rešiš da promeniš te magnete odmah, pogledaj tu temu na forumu.
[youtube]hhwdAvSNWY0&feature=related[/youtube]
[youtube]l8piMQFxn2s&feature=watch_response[/youtube]
Epifon sam probao i jako mi se dopao njegov vrat. Zaobljen i fine debljine. Što se zvuka tiče, mislim da su to oni magneti što oni trpaju na sve epifone ali pošto je ovo drugo, malo lakše drvo (nebitno što je na Epifonima od mahagonija u stvari nalepljeno puno parčića) i svetlije, onda taj zvuk i nije tako loš.
Evo neki primer sa interneta. Moj utisak je, svakako, da je solidna gitara. Možda bi za njih uz meksičkog Stradžu dobio neke ubedljivije magnete za te pare, ali ako voliš tu foru (Flajing V) ovo jeste dobro rešenje. Ako rešiš da promeniš te magnete odmah, pogledaj tu temu na forumu.
[youtube]hhwdAvSNWY0&feature=related[/youtube]
[youtube]l8piMQFxn2s&feature=watch_response[/youtube]
WI64 ima Tune-O-Matic bridge, a skala je ja mislim 24.75". Probao sam WI18 koji cini mi se ima isti vrat kao WI64 i on mi savrseno lezi, jos samo Epija da probam. Koja je razlika izmedju korine i mahagonija?
verovatno mahagoniM1sha wrote:WI64 ima Tune-O-Matic bridge, a skala je ja mislim 24.75". Probao sam WI18 koji cini mi se ima isti vrat kao WI64 i on mi savrseno lezi, jos samo Epija da probam. Koja je razlika izmedju korine i mahagonija?
Korina je po mnogima tonski bolje drvo od mahagonija ali bi generalno trebalo da budu slicni
Hvala na odgovorima. Dakle, da se vratim na prvi post. Koja od ove 2 ima bolje drvo, masinice, pickupove...???
okaci specifikacije ili linkove u kojim radnjama se nalaze
Epi - http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1472
Wash - http://www.artist.ba/mex/artikal.php?art=1477
Epi mislim da ima Grover masinice
Wash - http://www.artist.ba/mex/artikal.php?art=1477
Epi mislim da ima Grover masinice
definitvno washburn,ja imam te groover kao na washburnu na svom deanu,i dosta drkam,orem po zicama,ono bas bas mnogo,menjam stimove,e,drop d,d,drop c,stalno,i uvek mi drze stim. a i washburn mi ima vecu dozu smeka,dosta elegantan instrument,a i slusao sam na tubu,lepse mi zvuci,mada ne znam sta ti sviras.
elem,jel moze iz bosne preko naseg bg artista da se naruci?
elem,jel moze iz bosne preko naseg bg artista da se naruci?
Last edited by Born_Dead on 22 Jul 2010, 17:17, edited 1 time in total.
Ima u BG-u 2 komada (nemoj bas oba da kupis, treba i meni jedan
). Hvala na odgovoru, Wash mi vise odgovara za moj stil sviranja jer ima ovaj VCC, a ni Buzz Feiten nije los dodatak.

ma ne konkretno to,druge neke stvari mene interesujuM1sha wrote:Ima u BG-u 2 komada (nemoj bas oba da kupis, treba i meni jedan). Hvala na odgovoru, Wash mi vise odgovara za moj stil sviranja jer ima ovaj VCC, a ni Buzz Feiten nije los dodatak.

A ovako nesto http://www.kupujemprodajem.com/epiphone ... er_id=2690
Koreanac, ona serija cini mi se dobrih Epija, ima 2 Seymour Duncana, i bas dobro izgleda, onako partizanovski
Koreanac, ona serija cini mi se dobrih Epija, ima 2 Seymour Duncana, i bas dobro izgleda, onako partizanovski

Evo saznao sam, Michael Schenker signature model.
(izvinjavam se na double postu, negde mi je nestalo izmeni dugme)
(izvinjavam se na double postu, negde mi je nestalo izmeni dugme)
Pa jos nista
. Znaci Wash vs Epi Michael Schenker signature. Treba mi misljenje.