Gibson Les Paul Studio

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
xmilanx

Gibson Les Paul Studio

Post by xmilanx » 10 Sep 2010, 20:17

Zanima me koje je vaše mišljenje o doticnoj gitari? Moja gitara snova bi bio neki LP standard ili custom ali... Ovo bi bila gitara koju bih verovatno bio i u mogucnosti da kupim medjutim, slična je situacija bila i sa Gibson Explorer-om koga zbog slabe kontrole kvaliteta ne bih zeleo da kupim. Interesuje me da li je ovakva situacija i sa ovim Studio serijama koje su jel, pojednostavljene serije standard gitara a samim tim verovatno, napravljene sa daleko manjom marljivoscu, za koju je uopste pitanje da li postoji unutar Gibson-ove fabrike. :O.o:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Gibson Les Paul Studio

Post by nemanjavelimirovic » 11 Sep 2010, 03:29

Neces pogreshiti kod Studija... Kupi :-) Meni on bolji od standarda iskreno...
:ziveli:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 11 Sep 2010, 11:23

Bolji od standarda?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Sep 2010, 13:50

nemanjavelimirovic wrote:Neces pogreshiti kod Studija... Kupi :-) Meni on bolji od standarda iskreno...
Ne bih se slozio. Iskreno, pre bih uzeo negog skupljeg epiphone-a.

Vaske023

Post by Vaske023 » 11 Sep 2010, 13:56

Funkomat wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Neces pogreshiti kod Studija... Kupi :-) Meni on bolji od standarda iskreno...
Ne bih se slozio. Iskreno, pre bih uzeo negog skupljeg epiphone-a.
:1: :)
Evo malog primera(mada se ne moze suditi bas po youtube-u :) )
[youtube]aQSBOz2rwJs&p=3501877D66DE1E58&playnext=1&index=61[/youtube]
Mislim da je ovde u pitanju poredjenje standard les paulova.
Ne smatram da je gibson lp studio losa gitara,samo po meni ne vredi te pare,malo je precenjena.Bolje je skupiti kintu pa uzeti lepo standarda i milina :D .

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 Sep 2010, 14:10

obviously, this video is a crap.
:1:

ness

Post by ness » 11 Sep 2010, 15:24

Sinisa je sve objasnio,ali i na ovom crap video klipu se primeti da je gibson bolji od epiphona.Uzivo je ta razlika sigurno jos osetnija.

guv'nor

Post by guv'nor » 11 Sep 2010, 17:10

Au Velimiroviću... :mrgreen:

Ne znam, meni su Gibson Standardi (Les Paul, SG) ubedljivo najbolje Gibsonove gitare ako zaobiđemo VOS/Custom Shop/Reissue serije koje su min samo duplo skuplji instrumenti. Naravski da može da se izabere odličan Special i da nije ni to loša gitara (daleko od toga), ali svaki standard koji sam probao ima ono nešto. Pogotovo ovi noviji, sa komorama u telu (sa'će pljuvanje, znam, znam :lol: ), rade ko san - akustika: 10; dinamika: 10; težina 10 - jednom rečju - TON and then some :) !

dweezil

Post by dweezil » 11 Sep 2010, 18:26

nisam neki Gibson man, svirao sam par puta samo u radnjama Gibson Les Paul Studio, meni se vizuelno dopao sto nema binding i nema flame top :) zvucno nesto ne mogu da ga poredim posto nisam svirao neke ludilo Gibsone, ili je to bilo bash davno pa se ne secam. Jos se u radnji najvise drao i krestao Epiphone SG 310 koji je def jeftina gitara. Mislim da ovde ipak stoji ona prica koliko para toliko muzike, ima i ok Epiphonea def ali mislim da su oni ipak dosta ispod Gibsona, sem mozda onih najskupljih modela. Dosta stvari i finese u zvuku ismedju prosecnih i skupih gitara se moze cuti tek na otpanju u nekom live situacijama. Slicna prica kao Squier i Fender tako i Epiphone i Gibson, vizuelno veoma lice cak su neke i lepse ali ono, sto se tice zvuka jedne su samo delic price drugih.

Santana

Post by Santana » 12 Sep 2010, 12:13

Bila je slicna tema negde i kazem, jos jednom: Studio ima odlican zvuk. Jer to je ta konstrukcija, materijal i magneti.
Finoca vrata i visina zica su neuporedivo bolji na Standardu ili Tradisnalu. Jednostavno, celi su preciznije uradjeni. Finije.
I taj jedan merak koji postoji dok sviras ili drzis u rukama klasicni les pol jednostavno nije isti kod studija.
Deluje malo fuserajski i plasticno, kao veliki kompromis i to ne samo zbog markera i oivicenja.
Laksi je , tanji... Kad sviras Standard/Klasik/Tradisnal tu je teze naci manu gitari (ako si posao sa namerom da kupis takvu gitaru)
Mada, sigurno postoji gomila dobrih komada. Ko je meni kriv sto sam probao one slabije.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Sep 2010, 19:43

Sve je stvar ukusa... Od les paulova ja bih iskljuvicno svirao ovo:
Image
Dakle studio (meni je super taj raw power) ili neki LP sa P90...
Pricam o ceni i onome shto dobijash...Probao sam mnogo les paulova u poslednje vreme, i moj stav je da su standard, tradicional i sve to gitare bolje izrade, za vecinu i boljeg zvuka, ali subjektivno meni se vishe svidjaju Gibsonove "trashy varijante", shto ne vazi za SG-special, on mi je shit, ali zato musicmaker i les paul junior i gorenavedena ...tako to...to meni vishe znaci no gibsoni od 3-4k evara. Kazem, stvar ukusa...a i pricam sa stanovishta coveka koji vishe naginje ka fenderu... :-) :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Sep 2010, 19:56

LPove nisam detaljno upoređivao, ali što se tiče SG (Standard vs Special), Standard FTW.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 12 Sep 2010, 22:51

Nisam nikad probao Gibsona ali sledeca gitara mi je Epiphone LP standard ili custom.Moze se naci bas finih komada.Naravno nemoguce ih je porediti sa Gibsonom.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 13 Sep 2010, 18:34

johnny_b_good wrote:Nisam nikad probao Gibsona ali sledeca gitara mi je Epiphone LP standard ili custom.Moze se naci bas finih komada.Naravno nemoguce ih je porediti sa Gibsonom.
Moguce je...nisu ni Gibsoni vise sto su nekad bili i definitivno su precenjene gitare...ali jbg. nasi ljudi misle da ako nesto kosta 2k+eur mora da bude ekstra i ne moze ni sa cim da se poredi, pogotovo sto nemaju tu mogucnost da probaju vise gitara kao sto ima jedan Amerikanac. Te gitare se danas prave serijski za ljude koji su spremni da daju velike pare da bi imali original u svojim rukama. Proces izrade nije u nicemu specifican, niti se svakoj pojedinacnoj gitari posvecuje neka velika paznja. Sasvim druga prica su Custom Shop modeli.

A za te pare koliko kosta Gibson studio (vise od 1000eur cini mi se), ja bih pre uzeo epifona, i to pre polovnog za nekih 300eur a za ostalo uzeo neko ekstra pojacalo. I ako budes kasnije prodavao nesto od toga nisi na velikom gubitku a pitanje je koliko ces da dobijes za Studio ako odlucis da ga prodas za godinu,dve.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 13 Sep 2010, 18:54

Opet mislim da je epiphone standard i gibsob standard nebo i zemlja.E sad gledao sam u mitrosu je epi custom 60.000,a standardi su nesto oko 43.000,tako da mozda vredi dodati jos 17.000 ako je primetna razlika u zvuku.Ne bih ni ja dao 2.000 za gitaru iz razloga sto ih nemam :D tj i da skupim ne bih tolike pare dao za gitaru ali opet ima onih kojima to nije problem.I ja bih dao brdo love na instrumente kad lova ne bi bila problem. :)

Post Reply