Problem sa drugim pragom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Problem sa drugim pragom
Ajmo graditelji potrebna mala pomoc... Desava mi se sledece... kada blago stisnem E zicu na drugom pragu dobijam 1 ton, a kad jace stisnem povisi se ton...
E sad dali su to visoki pragovi ili je nesto drugo???
E sad dali su to visoki pragovi ili je nesto drugo???
- Highway One
Re: Problem sa drugim pragom
Bez obzira da li imas visoke pragove nije bas normalno da se to desi ,ali zavisi u kojoj meri se povisi ton i sta je po tebi blago , normalno pritisnuti bi bilo tako da se ton lepo cuje(da zvuci) a da nema bas primetnog povisenja , ako stegnes muski vrat i zapnes po zicama naravno da moze to da se desi , ali jos laksi nacin da ti se povisi ton je da pod pogresnim uglom ubadas zicu(tako da se savije na stranu ne na dole) jer je dosta tesko ovo prvo ali je moguce na prvih 4-5 pragova.Ako ti pod blago podrazumevas da samo polozis prst na zicu , ne znam koliko bi se lepo uoste cuo ton.
Tesko da je u pragu problem jer da je previsok ili previse nizak dobijao bi zujanje na 1ili 2 pragu(vrlo malo verovatno da je lose postavljen)
Verovatno je do tehnike , koju debljinu zica koristis? (prva e se najlakse savije)
Usput:Graditelji? podforum za to je viewforum.php?f=18 Izrada i odrzavanje muzickih instrumenata.
Aj da ne brbljam vise pozdrav
Tesko da je u pragu problem jer da je previsok ili previse nizak dobijao bi zujanje na 1ili 2 pragu(vrlo malo verovatno da je lose postavljen)
Verovatno je do tehnike , koju debljinu zica koristis? (prva e se najlakse savije)
Usput:Graditelji? podforum za to je viewforum.php?f=18 Izrada i odrzavanje muzickih instrumenata.
Aj da ne brbljam vise pozdrav

A jel se to desava samo sa e zicom,ili i sa ostalim zicama?
- Guitar_thrill
- MF veteran
to je normalno, posebno ako imas tanje zice....
Guitar_thrill wrote:to je normalno, posebno ako imas tanje zice....

-
pa otprilike sa svim zicama ali je najizrazenije na E na 2 pragu, a koristim standardne debljine 10-46..
pragovi su dunlop-ovi 6505 cini mi se...
gitara je rucne izrade pa zbog toga pitam da se nisam negde zajebo u izradi
pragovi su dunlop-ovi 6505 cini mi se...
gitara je rucne izrade pa zbog toga pitam da se nisam negde zajebo u izradi
Normalno je.
Zamisli kako je tek onima koji koriste ovakve vratove...

Zamisli kako je tek onima koji koriste ovakve vratove...

-
to je ustvari ovo viewtopic.php?f=18&t=14521&p=200704#p200704