Epiphone LP Standard ili Vintage v100?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Epiphone LP Standard ili Vintage v100?
Sviram akusticnu gitaru godinu dana pa bih presao na elektricnu.
Hteo bih LP tip gitare pa me zanima koja od ove 2 je bolji izbor ?
Cena je otprilike ista.
Hteo bih LP tip gitare pa me zanima koja od ove 2 je bolji izbor ?
Cena je otprilike ista.
-
Re: Epiphone LP Standard ili Vintage v100?
Neki ce ti reci Epiphone, neki Vintage; treci, opet, kako su oba super ako im promenis magnete; onda ce neko pomenuti kako je jackson najbolji za te pare; a neko prebaciti temu na - Stratocaster sa hambakerom...
Al' Les Paul je Les Paul... bio Gibson ili kopija...
Vintage je malo jeftiniji, i mislim da je bolji izbor... ne znam kako ce se kotirati na trzistu polovnjaka (epi "kao" drzi cenu), ali mu je hardware (osim magneta) odlican... i cini mi se - dosta bolji od Epiphona (standarda)! Inace, ni Epiphone me nije odusevio sa magnetima, tu su egal. Meni se vise svideo Vintage i kupio sam ga ... sto ne znaci da je bolji, jednostavno mi se bolje "dojmio". Treba probati vise komada, kvalitet varira...
I cini mi se da Vintage fura malo "masivnije", deblje vratove - tj. kopije starih Gibsona... sto ne mora da znaci da su svi takvi, ja sam probao tek nekoliko, al' moj je takav.
Al' Les Paul je Les Paul... bio Gibson ili kopija...
Vintage je malo jeftiniji, i mislim da je bolji izbor... ne znam kako ce se kotirati na trzistu polovnjaka (epi "kao" drzi cenu), ali mu je hardware (osim magneta) odlican... i cini mi se - dosta bolji od Epiphona (standarda)! Inace, ni Epiphone me nije odusevio sa magnetima, tu su egal. Meni se vise svideo Vintage i kupio sam ga ... sto ne znaci da je bolji, jednostavno mi se bolje "dojmio". Treba probati vise komada, kvalitet varira...
I cini mi se da Vintage fura malo "masivnije", deblje vratove - tj. kopije starih Gibsona... sto ne mora da znaci da su svi takvi, ja sam probao tek nekoliko, al' moj je takav.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Vintage je super, a mozes i na Epiphone da naletish dobar...sve su svemu...dva tri energy drinka i setanja od radnje do radnje sa puno strpljenja.

Probao danas jedan epi,dobar je smo se na distorziji nisu razlikovali akordi.
a mol isti ko d dur.jer to do pojacala ili do gitare ?
Svega. Uglavnom magneta koji maste i maste i maste ... da kompenzuju lose drvo jer se od LP-a ocekuje da bude mastan. Ne znam kroz koje si pojacalo probao doduse...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Kako to? Nikad nisam cuo da se to nekom desilo? Koliko Gain-a si upotrebio za to cudo?alex456 wrote:Probao danas jedan epi,dobar je smo se na distorziji nisu razlikovali akordi.
Ja sam svirao a onaj prodavac mi je drkao pojacalo.Mnogo gaina.Ja licno toliko nikad ne bih koristio.
Sviram ja i on odjednom ugasi pojacalo i pita kako mi se cini.
Saban.
Saban.
You gotta love 'em!alex456 wrote: Sviram ja i on odjednom ugasi pojacalo i pita kako mi se cini.
Saban.

alex456 wrote:Ja sam svirao a onaj prodavac mi je drkao pojacalo.Mnogo gaina.Ja licno toliko nikad ne bih koristio.
Saban.

Nesto sam razmisljao.
Da li je bolje da sad uzmem neku od ove 2 i puknem sve pare ili da uzmem neku jeftiniju gitaru koja ima i hum i single ?
Nekog Skvajera ili tako nesto?
U zadnje vreme me privlaci single coil.
Mada svi gitaristi nekih par bendova koje najvise slusam koriste lp ili sg.
Te pesme bih i ja skidao pa ne znam koliko to ide uz skvajer.
Hvala unapred na savetu !

Da li je bolje da sad uzmem neku od ove 2 i puknem sve pare ili da uzmem neku jeftiniju gitaru koja ima i hum i single ?
U zadnje vreme me privlaci single coil.
Mada svi gitaristi nekih par bendova koje najvise slusam koriste lp ili sg.
Te pesme bih i ja skidao pa ne znam koliko to ide uz skvajer.
Hvala unapred na savetu !

- tHe bLuEsMaN
Sve cesce pitanje koje se mota po forumu..Epi ili Vintage,ja sam licno za Vintage..drug ima goldtop sa P-90 magnetima i super je za tu kintu..ja sam licno za klasicne humove..oni su mu i najveca mana..finish i vise nego dobar,brdo sustaina..stavis mu bolje magnete i otprilike to je to..kad bude stigo Fender,pa zdravlje boze za godinu-dve planiram da uzmem bas tako nesto..vintage sa duncanima..i to je to..moje misljenje 

- mislim_stvarno
To samo ti mozes da znas. Niko od nas ne zna sta ti hoces/zelis. Squier strat i LP su mnogooooo razlicite gitare.alex456 wrote:Nesto sam razmisljao.
Sto se tice epi vs vintage, ja sam za epi, ali moras da se setas i trazis neki bolji primerak. Vintage mi se nije svideo ni ton (mozda je pojacalo tu usral0 stvar) ni vrat...
- alexandar88
Evo dajem i ja jedan glas za Epi 

Zato sto je najblizi imenu Gibson ili ... ?