BOSS CS3 ili MXR dyna comp ????
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
BOSS CS3 ili MXR dyna comp ????
Pozdrav svima,
Da li je neko uporedjivao ove dve pedale ( boss cs3 i dyna comp)?? Voleo bih da znam koja od njih dve bi bila bolji izbor? Boss ima 4 pota ali se mnogi zale na njegov bypass, mxr ima dva pota ali bije ga glas da ima pravi bypass...Ako neko ima iskustva nek javi! Hvala unapred...
Da li je neko uporedjivao ove dve pedale ( boss cs3 i dyna comp)?? Voleo bih da znam koja od njih dve bi bila bolji izbor? Boss ima 4 pota ali se mnogi zale na njegov bypass, mxr ima dva pota ali bije ga glas da ima pravi bypass...Ako neko ima iskustva nek javi! Hvala unapred...
Re: BOSS CS3 ili MXR dyna comp ????
Nema boljeg izbora. Obe su dobre... moras ih probati da vidis koja ti se vise svidja.
- Udesno Budala
Ja nisam bio zadovoljan mojim CS3-om. Jednostavno, pravio mi je suv, skoro digitalni zvuk gitare, a o sumu da i ne pricam.
Kazu da je verzija CS2 mnogo bolja, ako mozes, potrazi je na oglasima.
To da. Mnogo bolja pedala.Udesno Budala wrote: Kazu da je verzija CS2 mnogo bolja, ako mozes, potrazi je na oglasima.
CS-2 -jka nije verzija nego sasvim drugi kompresor od CS-3, dosta prostiji i sa manje kompresije, slican MXR Dynacompu samo napravljen oko (tada) novog chipa BA662A koji je isto VCA kolo ( Voltage Controlled Amplifier IC).Udesno Budala wrote:Ja nisam bio zadovoljan mojim CS3-om. Jednostavno, pravio mi je suv, skoro digitalni zvuk gitare, a o sumu da i ne pricam.
Mislim da novi MXR Dynacomp cak ne koristi ni CA3080 chip nego LM13600 (Kao Ibanez CP9), stim sto se koristi samo jedna strana chipa i nije true bypass (ima DPDT footswitch).
A sta bi sve ovo znacilo kada se prevede na jezik nas koji slabo poznajemo elektroniku i ove strucne nazive??
Ja trenutno imam boss cs3 i nisam preterano nezadovoljen, ali kada mu dam sustaina da se to oseti u tonu i da ima efekta, dosta suma i buke se javi i na clean kanalu, a o drive kanalu i da ne pricam, i malo mi kvari signal kada je iskljucen, medjutim svidja mi se sto ima tone kontrol pot, tako da moze lepo da oboji i popravi eventualno neke nedostatke. Ukoliko bih ga zamenio za mxr koliko bih toga dobio ili izgubio? Nisam u mogucnosti da probam, a imam kombinaciju da napravim takvu zamenu...
Ja trenutno imam boss cs3 i nisam preterano nezadovoljen, ali kada mu dam sustaina da se to oseti u tonu i da ima efekta, dosta suma i buke se javi i na clean kanalu, a o drive kanalu i da ne pricam, i malo mi kvari signal kada je iskljucen, medjutim svidja mi se sto ima tone kontrol pot, tako da moze lepo da oboji i popravi eventualno neke nedostatke. Ukoliko bih ga zamenio za mxr koliko bih toga dobio ili izgubio? Nisam u mogucnosti da probam, a imam kombinaciju da napravim takvu zamenu...
pa sve zavisi na koliko ti je podeshen level, pa onda i attack kako je podeshen, da li ispred njega stoji recimo neka pedala, i jos od nekih stvari ...zrkrlk wrote:kada mu dam sustaina da se to oseti u tonu i da ima efekta, dosta suma i buke se javi i na clean kanalu,
pa MXR je nesto blazi i manje primetan od CS-3, kazu da bolje podnosi i overdrivezrkrlk wrote: Ukoliko bih ga zamenio za mxr koliko bih toga dobio ili izgubio?
Ali bez probanja def glupo je da ti ja preporucujem ista

Jasno, bez probe nista...nadam se da ce biti prilike. Imam dva pojacala, i obadva imaju svoja tri kanala, i sav drive vucem sa njih. Ispred pojacala najvise imam dve pedale - Vox big bad wah i Xotic BB preamp ( koji kombinujem sa kanalima na pojacalu) pa bih stavio jedan kompresor sa te dve pedale cisto da mi da samo malo vise sustaina mome stratu koji inace radi super, i jako sam zadovoljan njime ( ima na njemu nekih pragova i magneta itd...). Naravno, kada BB radi tada mi kompresor ne treba, BB to odradjuje super i sve je to ok, ali kada hocu skroz cist clean - za njega bi mi trebao kompresor... No svakako bez probe i licnog iskustva nista. Za sada cu se igrati sa Boss-om... Hvala svakako svima... 

Dobro ti nama došao
Kako radi Takamina?

Kako radi Takamina?

- Rocket Roll
Imao sam CS3, nisam primećivao bajpas (što je dobro). Kako smo već puno puta na Forumu pomenuli, CS3 je zasnovan na proprietary čipu koji se koristi i u skupim i kvalitetnim spravama, tako da je Boss sa CS3 išao na najmodernije analogno rešenje. Ono što su dobili je HiFi kompresija po "studijski efekat u pedali" metodu, što znači da je mnogi gitaristi ne vole ali i da je efekat kompresije vrlo izražen. Šuštanje je plod činjenice da Boss mora da koristi jeftine delove - zamena par elemenata bitno stišava pedalu.zrkrlk wrote:Boss ima 4 pota ali se mnogi zale na njegov bypass, mxr ima dva pota ali bije ga glas da ima pravi bypass...Ako neko ima iskustva nek javi! Hvala unapred...
MXR DynaComp je "old school", čak i u modernom izvođenju - kompresija je mnogo blaža, attack je spor, "pumpanje" je naglašeno, sustain nije ništa naročito... ali ima taj nešvilski "šmek", to je zvuk koji kamiondžije i kukuruzari sa juga Sjedinjenih država prepoznaju, i zato je legendaran. U rok kontekstu se koristi protivno logici, kao buster - pogledaj, recimo, Edžov setap. "Output" na maksimumu, kompresija na minimumu - tada stvara vrlo prijatan overdrajv, ako ga pogoniš hambakerima, i lepo zadebljava ton.
Jedan veštački, drugi beskoristan - pa biraj

Bolje vas nasaoBaba Slim wrote:Dobro ti nama došao![]()
Kako radi Takamina?

Takamine radi dobro, posebno sa koskom. Totalno je ok, mada to zasto sam je kupio nikako da zazivi tako da je slabo sviram, ali nadam se da ce doci njeno vreme. Svakako je bila dobar izbor...Da, da ne zaboravim, snimao sam neke demo snimke i neke matrice na njoj kod drugara u studiju, cak i jednu pesmu i ispalo je ok. Kada se uradi produkcija i master videcemo ali nadam se da ce da ispadne ok.
Jedan veštački, drugi beskoristan - pa biraj
[/quote]
Pa na kraju tako ispada. Lepo kazu nase bake :...kol'ko para tol'ko i muzike. Malisan na linku verujem da nema tih problema, samo sto za njega mora mnogo ajvara da se ispece i proda!!!
http://cgi.ebay.com/BRAND-NEW-Keeley-El ... 1115wt_932

Pa na kraju tako ispada. Lepo kazu nase bake :...kol'ko para tol'ko i muzike. Malisan na linku verujem da nema tih problema, samo sto za njega mora mnogo ajvara da se ispece i proda!!!

http://cgi.ebay.com/BRAND-NEW-Keeley-El ... 1115wt_932
- Rocket Roll
Aaaah, nemoj mnogo da se ložiš na Kilijev kompresor - i to je, kao i Barber TonePress itd, samo varijanta DynaCompa. Još uvek imam kastom verziju aNaLoGmAn-ovog BicomprROSSora, što je isto to, i ne nalazim da je unapređenje u odnosu na DynaComp bitno. Malo neutralniji ton, to je sve...
svo vrijeme pokusavam da nadjem rijeci za upravo ovo sto je rocket napisao o mxr-u i nikako da nadjem,to je to! 

I, šta si iskombinovao i odlučio na kraju?