Hamer gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

rosoneri

Hamer gitare

Post by rosoneri » 30 Nov 2010, 11:59

Sta mislite o ovim gitarama.
Kakve su u odnosu na Epiphone?
Jer se moze naci pristojno parce za nekih 400 evra?
Gde u Bg se moze kupiti?
Izvinjavam se ako vec postoji tema, nisam je nasao.
:ziveli:

Vaske023

Re: Hamer gitare

Post by Vaske023 » 30 Nov 2010, 12:44

Hamer gitare imas u mix-u
http://www.mixmusic-company.com/index.p ... 9&Itemid=1
Dobre gitare,po mom misljenju,al' je najbolje da ti odes pogledas,probas sta ti se svidi.Za 400e ces sigurno naci dobar komad.
:ziveli: !

shule

Post by shule » 30 Nov 2010, 23:38

odlicne su gitare za te pare!
ja sam odavno jos hteo da kupim hamer explorer, ali kad sam otisao sa parama, nije ih bilo vise. uzeo sam epiphone les paul custom. dosta je bolji ali i skuplji.

eg303

Post by eg303 » 01 Dec 2010, 14:56

Ta kinta od 400eur je tamni vilajet, mnogo tih "set in" neck gitara u zadnje vreme može da se pazari za otprilike tu kintu, što novo, što polovno. Ako juriš nešto što liči na Džipsonku (he, he...), dakle mahagoni sa lepljenim vratom + humbuckers, tu upada taj Hamer (korejski, naravno), ima i Yamaha (korejskih, naravno), PRS SE (korejski, naravno) i Epiphone (korejski, naravno). Jadac je u tome što za malo veću kintu uz malo čekanja isplivavaju u zadnje vreme i Tasićevi Džipsoni a bogme letos je bivalo i tih LP Studija za kojih 200 evra više. Ako još nisi načisto u vezi muzičarske budućnosti moj ti je savet da ipak kupiš to što ima Gibson značku za malo veću kintu od ovih 400eura jer ti je to jedina garancija da ćeš u nekoj bližoj/daljoj budućoj prodaji biti bez gubitka...

ness

Post by ness » 01 Dec 2010, 14:59

Razmisljas kao da si trgovac .... :?

eg303

Post by eg303 » 01 Dec 2010, 15:10

ness wrote:Razmisljas kao da si trgovac .... :?
A nisam...
Možda sam pogrešno shvaćen, razmišljam baš kao mali Perica. Meni je samo žao da ljudi pucaju kintu gde ne moraju. Msm, nisam Robin Hud al' sam još manje šerif od Notingema... Ljudi plate tim radnjama za nove gitare po tih 400-500eura, čim su ih izneli iz radnje niko im neće dati više od 350 za iste, meni je to bez veze. Prošle godine sam i sam jurcao za tamburama pa sam malo više ušao u tržište, ovde postoji još uvek kult Gibsona (ja ga nimalo ne zagovaram), vole ljudi da piše "made in USA" pa to ti je, i za to su jedino raspoloženi da daju kintu, tako da ko oće neku siguricu trebalo bi da kupi tako nešto, čist zaključak.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 04 Dec 2010, 19:06

eg303 wrote:Ta kinta od 400eur je tamni vilajet, mnogo tih "set in" neck gitara u zadnje vreme može da se pazari za otprilike tu kintu, što novo, što polovno. Ako juriš nešto što liči na Džipsonku (he, he...), dakle mahagoni sa lepljenim vratom + humbuckers, tu upada taj Hamer (korejski, naravno), ima i Yamaha (korejskih, naravno), PRS SE (korejski, naravno) i Epiphone (korejski, naravno). Jadac je u tome što za malo veću kintu uz malo čekanja isplivavaju u zadnje vreme i Tasićevi Džipsoni a bogme letos je bivalo i tih LP Studija za kojih 200 evra više. Ako još nisi načisto u vezi muzičarske budućnosti moj ti je savet da ipak kupiš to što ima Gibson značku za malo veću kintu od ovih 400eura jer ti je to jedina garancija da ćeš u nekoj bližoj/daljoj budućoj prodaji biti bez gubitka...
A, jesi ti probao neki Hamer u zivotu ili ono "cuo sam od ortaka, koji je cuo od ortaka koji ima takvu gitaru"?I tkud ti to "kult Gibsona"?Ja mogu da kazem da u Srbiji postoji "kult Fendera"...I sam Dzoni je otpevao:"Joj da imam Fendera, vidio bi svirke.."!Ja imam Hamer Vector indonezijske proizvodnje i mogu da kazem da je gitara dosta interesantna;set-neck, telo alder a kopija Gibson flying V...Zvuk je tacno negde izmedju Fendera i Gibsona, ima toplinu ali i tipicne fenderske visoke tonove...Sve u svemu, ja mnogo zadovoljan.Jedino sto mogu da preporucim eventualnom buducem vlasniku ovakih gitara je da kupuje kada su u varijanti sa SD magnetima, nikako sa fabrickim.Malo veca kinta, ali si miran. :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Dec 2010, 22:54

Koji su to tipicni fenderofski tonovi? I kako se oni dobijaju sa humbacking gitarom? :|

rockozaurus

Post by rockozaurus » 05 Dec 2010, 08:34

Cudi me da bas ti postavljas to pitanje!?Koliko znam ,ti si gitarista i to dobar.Samim tim treba da znas da ton ne zavisi samo od magneta a da ima niz drugih faktora kao: drvo,zglob izmedju vrata i tela, hardver itd.Kod original Flying V telo je napravljeno od mahagonija a kod Hamera je od aldera kao kod vecine Fendera...(Razlog se krije mozda u tome sto je Hamer vec par godina vlasnistvo Fendera). Zato ne mogu da kazem kategoricno da je ton tipican gibsonski a ni fenderski...U ostalom to je moj utisak i moje misljenje a ovo je upravo mesto za takve stvari. :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 05 Dec 2010, 08:44

eg303

Post by eg303 » 05 Dec 2010, 11:10

rockozaurus wrote: A, jesi ti probao neki Hamer u zivotu ili ono "cuo sam od ortaka, koji je cuo od ortaka koji ima takvu gitaru"?I tkud ti to "kult Gibsona"?Ja mogu da kazem da u Srbiji postoji "kult Fendera"...I sam Dzoni je otpevao:"Joj da imam Fendera, vidio bi svirke.."!Ja imam Hamer Vector indonezijske proizvodnje i mogu da kazem da je gitara dosta interesantna;set-neck, telo alder a kopija Gibson flying V...Zvuk je tacno negde izmedju Fendera i Gibsona, ima toplinu ali i tipicne fenderske visoke tonove...Sve u svemu, ja mnogo zadovoljan.Jedino sto mogu da preporucim eventualnom buducem vlasniku ovakih gitara je da kupuje kada su u varijanti sa SD magnetima, nikako sa fabrickim.Malo veca kinta, ali si miran. :ziveli:
1. Prob'o, amerikanske Hamere još osamdesetih godina prošloga vijeka, u Mix-u malo tandrljao po ovijem ne-amerikanskim, dakako da vrede te pare.
2. Oko ovog kultisanja, htedoh reći da se ovde najviše gleda okle'n je tambura, ako nije amerikanska (a koliko mi se čini jedino Gibson je na svim modelima napisao "made in usa"), slabo se ceni čim izađe iz radnje, pa onih 400eura vrlo brzo prerastu u 300 iako je gitara potpuno očuvana... Čak i Fender, ako je "lakukarača" džaba mu što je dobar i k'o nov, prepolovljene su im cene posle par godina (dođu sa oko 600 na oko 300 evrona)
3. Moja malenkost ne zagovara kupovinu tih amerikanaca jer su bolji nego su bolja investicija, manje se izgube pare. Tol'ko o tome, odoh da tandrljam moju indonežansku fenderoliku boginju...

Haralampije

Post by Haralampije » 05 Dec 2010, 11:18

eg303 wrote: (a koliko mi se čini jedino Gibson je na svim modelima napisao "made in usa")
Vise ni oni.....nekoliko modela akustara se pravi u Kanadi. :D

eg303

Post by eg303 » 05 Dec 2010, 11:30

Haralampije wrote:
eg303 wrote: (a koliko mi se čini jedino Gibson je na svim modelima napisao "made in usa")
Vise ni oni.....nekoliko modela akustara se pravi u Kanadi. :D
Ovo potvrđuje davno iznetu teoriju: Amerika i Kanada biće zemlje udruženog rada!
A i to nije neki "skandal", to mu dođe kao kad bi sad šumadijci rekli da šljivovica može da se pravi u Bosni...

gondi

Post by gondi » 15 Apr 2011, 17:19

Ako neko ima iskustva sa Hamer CX3T Californian, da napiše par reči, kako radi ta gitara, kakav je zvuk, može li se fino setupovati? Probao sam je u Mix-u ali na brzaka i to samo na cleanu pa nisam stigao da steknem valjan uvid.Prilično je jeftina,a na netu nema nikakvih prikaza ni mišljenja sem ponuda za kupnju i Pekarićeve demonstracije na Youtube-u.Ima push-pull switch za splitovanje bridge humbuckera u Tone potu.Da li se raštimava zbog onog Fulcrum tremola?Design je prilično lep ali jednostavan u stilu entry-level gitara... :?:

Margos

Post by Margos » 15 Apr 2011, 18:43

Uf ja se odavno namercio na Explorera....

Post Reply