Poluakusticari! :)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Poluakusticari! :)
Svira li ko poluakusticnu, koje gitare svirate, kroz sta, sta svirate na njima, sta vam se svidja a sta ne na njima, koju biste voleli da svirate?!
Ja sam na takvoj gitari poceo da ucim, moja porva i jedina godinu dana, na zalost vise nije upotrebljiva xD
Ja sam na takvoj gitari poceo da ucim, moja porva i jedina godinu dana, na zalost vise nije upotrebljiva xD
Re: Poluakusticari! :)
Ma covek je tu gitaru dobio jer je dao koncertnog BC Richa iz 91e za neku smesnu kintu, a ovaj mu to dao kao doplatu da ne ostane bas bez gitare bilo kakve! Al posto je baja dobio jebacku Dean gitaru a i svira dz dz dz poklonio je ovu meni( gitara je bila iz osamdesetih, made in Japan, jako lep zvuk na jednom magnetu koji je radio, drugi je imao problem sa spojem unutra al to se dalo lako srediti, i civije su trebale da se zamene jer su stare i pustale stim, i taman sam to hteo da sredim i imao bih sasvim pristojnu gitaru), ali dosao covek, vezbali smo nesto i on bude neoprezan pa mu ispadne i pukne headstock! xD Steta, al ajd sad . . .
Pa ajd ti lepo reci koliki ti je budzet,pa da ti pomognemo. 

imam akusticnu ,imam elektricnu ,skupljam za poluakusticnu
.kako vreme prolazi nekako mi se sve vise svidjaju akusticne i gorepomenute 

Pa jesu interesantne.
Ja doduse naginjem vise ka klasicnim,ali volim da cepam elektricnu,i dok ne kidam kao Zakk Wylde,ne odustajem
Ja doduse naginjem vise ka klasicnim,ali volim da cepam elektricnu,i dok ne kidam kao Zakk Wylde,ne odustajem

-
jedno pitanje..sta se desava kad se poluakustucna svira bez prikljucivanja u pojacalo? da li zvuci kao akusticna?
Naravno da 'na suvo' zvuci kao akusticna,ali budimo realni,pravi potencijal mozes da izvuces tek kada je 'udenes' u pristojno pojacalce. 
Ali opet,sve zavisi od gitare.
Ako uzmes dzitru sa elektronikom,of skroz da zvuci kao akusticna na suvo,jer ona jes' akusticna,al sa elektronikom xD
Al ako recimo uzmes neki ovation ili tu foru,to je vec composite dzitra,i ona zvuci njesra kad poredis 'suvo vs pojacalo'.

Ali opet,sve zavisi od gitare.
Ako uzmes dzitru sa elektronikom,of skroz da zvuci kao akusticna na suvo,jer ona jes' akusticna,al sa elektronikom xD
Al ako recimo uzmes neki ovation ili tu foru,to je vec composite dzitra,i ona zvuci njesra kad poredis 'suvo vs pojacalo'.