Evo ovako poshto sam vishe smorio sa tim mojim telecasterima, reko' da napravim temu koja je univerzalna za sve vezano za iskljucivo telecaster tip gitara....Dakle ja cu otvoriti sa testom najnovije gitare i ubacivati kad uradim neki test ili nadjem neki koji je merodavan za konkretan tip gitare (recimo bio sam u radnji, probao pa znam da isto tako zvuci kao ti sa testa nekog tudjeg, a ima ih fino)... Diskusija iskljucivo na temu teladi - vratovi, magneti, modifikacije po godinama, maske, zice, stilovi sviranja, muzikanti koji sviraju ovu vrstu gitare, testovi vashih gitara, testovi pojacala sa ovim tipom gitara, poredjenja, ma sve vezano za telce...ajmo! Naravno i za sve ostale gitare treba napraviti teme, a evo misim da je ovo prva pionirska vezana za jedan tip gitare iskljucivo, ako se varam, izvinjavam se, ne mogu iskreno da pretrazujem teme od pre 3-4 godine, lenj sam priznajem

Telecaster Custom II by Squier Indonesia:
Utisci
Telo od tezeg drveta, tezina slicna deluxe telcu, mislim da je iz dva dela telo (video sam jedan oguljen na netu isti ovakv). Vrat iste debljine kao na deluxe-u, pragovi medium jumbo, bez fret buzza na 2mm. Civije so and so, cini mi se najmanje kvalitetan deo gitare kao i potenciometri koji malko krckaju. Magneti P90 su ok, moguce da bi jos bolje bilo kad bi se ubacili neki skuplji, jer je drvo odlicno iako je Squier. Nema "belly cut" pa se i po tome razlikuje od fender-a, kapice potenciometra su kao na gibsonu (bar sam je ja tako dobio i bez poklopaca za magnete jer je bivshi vlasnik istripovao da rade bolje bez njih....jel neko imao iskustva sa tim? ). bridge je standardan za Indoneziju, malko bolji od kineskih, ali nije Fender, jelte. Gitara je nova oko 300evra, sad ne popustu novogodisnjem je oko 260. topla preporuka kome treba P90 gitara za male pare.
Evo ga test na Vox Ac30 i Fender Bassmanu.