Ja licno u pocetku ih nisam koristio uospte ali sada ponekad njakam tone pot.Kada je na 10 zvuk je dosta twangy

Imate neke savete kako postaviti potove za dobijanje masnijeg tona?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
johnny_b_good wrote:Zanima me prvo koliko od vas koristi cesto ove potove?
Ja licno u pocetku ih nisam koristio uospte ali sada ponekad njakam tone pot.Kada je na 10 zvuk je dosta twangyi srednji su dosta izrazeni a to me pomalo nervira pa ga drzim uglavno oko 7,5 do 8.Takodje to malo smanjenje smanjuje i sum na necku koji me inace nervira
.Kontam da pri glasnijoj svirci se to i ne primeti ali kad vezbam zna da iritira pa stavim u 2. poziciju ali ona dosta drugacije zvuci.Naravno primetio sam da sum zavisi od preseta na procesoru i dabome uticnice u kuci koju izaberem
.Verovatno zavisi od gitare kako kome.Volume pot ne diram mada drasticno menja ton i pri manjim promenama (a i na mojoj yamahi nije bog zna kako napravljen).
Imate neke savete kako postaviti potove za dobijanje masnijeg tona?ako to uopste moze?
Pogledaj koji kondenzator imas i koja mu je vrednost kao i vrednost tone pota.sto vecu vrednost kondenzator ima,dace tamniji zvuk,kada zavrces tone potjohnny_b_good wrote:Imate neke savete kako postaviti potove za dobijanje masnijeg tona?ako to uopste moze?
samo bih dodao -> zavisi od gitare, ali nekada promenom kondenzatora moze da se dobije drasticna razlika (na bolje).Haralampije wrote:promene magneta onda gube svaki smisao,kad ne koristis ni 10 posto njegovih mogucnosti
E slusaj..potovi su sranje na asteru uzmi zameni ih...ortak je zamenio na svom jednom asteru,ko magnete da je menjao.Pot nije vise od 1000 dinara,trebaju ti od 250k.Bluesko wrote:Jebaga, ja imam stratolikog AsteraPrimecujem muljavos` uglavnom na bridgeu ali ne volim bas SRVolike boje, pa i ne koristim, al` me interesuje onaj syntholiki zvuk koji mi je zemljak pomenuo
Kako, koji pot, koji magnet, sta sta sta ????
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest