Sta mislite o ovoj gitari

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Ozzy80

Sta mislite o ovoj gitari

Post by Ozzy80 » 27 Feb 2011, 22:29

Nesto sam se u poslednje vreme zesce zainteresovao sam se za sviranje gitare. E tu krecu muke znaci posto ne mogu da idem kod nekog da me uci jel nemam vremena a ni love jbg oskudacija. Ja bih zeleo da naucim da sviram neke rok numera ( najvise Riblju Corbu ) a i neke recimo malo neznije numere ali najvise ex-yu rok. Mom caletu drug je ono skoro profi gitarista pa bi on recimo dosao odma i nastelovao mi gitaru i malo mi pokazao pa onda za recimo mesec dana bi opet dosao posto on ide na svirke, radi prepodne i nema bas vremena cesce da dolazi. Znaci cisto da vidi ako negde gresim da me ispravi itd. Bas sam totalni pocetnik. Sad znaci koji program da skinem da naucim da sviram onako notu po notu,sta mislite elektricnoj gitari Maxtone EG-1280SVB i sta ce mi jos trebati za pocetak ( da li da kupim odma i trzalicu ili prvo samo prstima itd). Hvala na odgovorima

ssmc
Floyd

Re: Sta mislite o ovoj gitari

Post by ssmc » 27 Feb 2011, 23:29

Imaš i recimo search opciju u gornjem desnom uglu :D

Ozzy80

Post by Ozzy80 » 28 Feb 2011, 13:17

Sta ima search na gitari :D . Hahah salim se nema nista na search za ovu gitaru

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 28 Feb 2011, 14:36

Ima mnogo tema koje se bave kupovinom prve električne gitare, gitare za neke skromnije novce, i tome slično. Na to je mislio čovek. A kad je konkretno taj model u pitanju... Da li možeš da kažeš zašto se interesuješ baš za tu gitaru? Za te novce ne možeš da očekuješ ne znam kakav instrument, ali možeš da kupiš gitaru koja sasvim fino može da posluži za učenje. Ima u toj klasi toliko mnogo raznih proizvođača, pa bi mi bilo baš zanimljivo da znam otkud baš ova gitara da uđe u najuži izbor?

Tenji

Post by Tenji » 28 Feb 2011, 14:56

E ove Maxton gitare su izgleda neka misterija... Koga god da sam pitao ne zna ni ko ih uvozi, ni ko ih pravi(ajd dobro, ovo moze da se pretpostavi), ni od cega su, ni cemu li su... Ima ortak neku Maxton gitaru, lici na Epi Les Paul special II. Zvuk nemam pojma kakav je, jer taj drugar nije nesto zainteresovan za menjanje zice evo vec unazad dve-tri godine, a sa takvim zicama, svaka gitara zvuci uzasno. No, gitara je vrlo svirljiva, ima lep vratic, tanak, malo uzi nego sto ja volim, ali brzo se covek navikne. I teska je gitara, sacuvaj Boze, a posteno su je zakrecili u crno, tako da se nigde ne nazire od kojeg bi drveta mogla biti. Koje god da je- tesko je... :mrgreen: On topic- koji ti je budzet za gitaru? Sto se programa za skidanje pesama tice, Guitar Pro je najpopularniji kod nas. Kupi trzalicu odma, pa malo trzom, malo prstima. I skidaj pesme i po sluhu, GP vise koristi kao pomoc kad negde zapnes.

eg303

Post by eg303 » 28 Feb 2011, 19:34

Koliko sam video ovaj Maxtone je reda 150 eura. Moj ti je savet, pogotovo ako nisi baš načisto oko sviračke budućnosti, da uzmeš nešto kao što je Yamaha RGX (ili nešto na tu temu da ima to G u imenu), arhitekturom su vrlo slične ovom M-toneu, polovne su oko 120-150 eura, poznatije (proverenije) ime, ne verujem da kvalitetom zaostaju za tim Maxtoneom a svaka eventualna buduća prodaja će ti biti lakša sa onim za šta se zna šta je nego sa nečim što većina ljudi nema pojma šta je, da ne grešim dušu, možda je Maxtone novi PRS ali im ostaje vremena da se dokažu a do tada...

Slash_Junior

Post by Slash_Junior » 28 Feb 2011, 19:48

ako vec oces el.gitaru kupi ovo http://www.mitrosmusic.com/proizvod/811 ... ki-paket-/
mada ja da sam na tvom mestu prvo bih kupio bi neku akustaru(npr. http://www.mitrosmusic.com/proizvod/76- ... ack/)...pa onda kad prodje jedno 2-3 meseca kupis el.gitaru i rokas!!! :metal:

parker

Post by parker » 28 Feb 2011, 20:22

Pa sad, ako za 3 meseca savlada akustaru onda nek batali sviranje i postane dirigent...
što se tiče maxton gitare, ako ti je neko daje fraj uzmi, ako ideš nešto da kupiš onda uzmi yamahu ili nešto već od tih poznatih firmi. Doći će dan kad ćeš to prodavati i kupovati neku za sledeći nivo, kome da prodaš maxton ili sličnu "nikad čuo" gitaru. Osim toga, gledaj oglase, danas ima gomila dobrih gitara koje idu povoljno zbog besparice...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Feb 2011, 20:45

Slash_Junior wrote:ako vec oces el.gitaru kupi ovo http://www.mitrosmusic.com/proizvod/811 ... ki-paket-/
mada ja da sam na tvom mestu prvo bih kupio bi neku akustaru(npr. http://www.mitrosmusic.com/proizvod/76- ... ack/)...pa onda kad prodje jedno 2-3 meseca kupis el.gitaru i rokas!!! :metal:
ja ne bih ni jedno ni drugo... Mislim, jako je velika glupost davati pare za akustaru, pa za 2-3 meseca opet za neku elektricnu. Za te pare koje potrosis na dva (krsh) komada opreme, mozes uzeti nesto sto moze da traje cak i za neke stvari van sviranja u kuci. (bend)

Za 150e nemas neki izbor, ali u svakom slucaju bolje uzeti polovno... U krajnjem slucaju, uzmi Rooster u idei (pogledaj temu na forumu).

Ozzy80

Post by Ozzy80 » 01 Mar 2011, 14:28

Interesuju me gitare do 150 evra. Znaci da mi je bolje da ciljam neku polovnu nego novu? A da sto se tice prvo akusticne pa elektricne ja ako kupim akusticnu dok ne skupim lovu nema elektricne a to bi moglo sa ovim sadasnjim poslom da potraje tako da bi odma hteo elektricnu.

sl0e

Post by sl0e » 01 Mar 2011, 14:34

Za te pare neki Squier ili Yamaha telac, iz oglasa.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 Mar 2011, 22:07

A Rooster?

Blingo

Post by Blingo » 02 Mar 2011, 11:04

Rooster je kul, narocito kada se uzme u obzir dobijeno-placeno. Samo, dobro bi bilo da mu neko obradi pragove pre upotrebe, jer umeju da grebu. Meni to nije frka, znam sta mi je ciniti, ali nekome ko je pocetnik... Mada, moj brat ima Roostera koji nema tako izrazen problem! :D

Post Reply