Killswitch

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Randy

Killswitch

Post by Randy » 19 Mar 2011, 09:30

zanima me kakvi su vam utisci ako ste koristili kill switch i kill pot?
da li mogu da ga na moj jackson nabudzim :D
Image
i ako mogu gde moze da se kupi u NS?

N3ssaya

Re: Killswitch

Post by N3ssaya » 19 Mar 2011, 10:06

Kupiti ga možeš u Mitrosu. :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Mar 2011, 10:21

Mozes da stavis killswitch, samo moras da izbusis rupu, ili da ga ubodes na mesto jednog (tj tone) potenciometra. To je bilo koji spdt switch, kupis ga u bilo kojoj prodavnici elektronike. Jedino ako planiras da ga stavis umesto potenciometra, onda moras da kupis jedan koji je pravog precnika, a ako hoces da busis, onda moze bilo koja velicina. Za shemu povezivanja imas gugl.

spdt switch izgleda ovako
Image

jesi li na kill pot mislio na ovo?

posto bih i ja voleo da znam gde ima da se uzme, deluje kao zanimljiva igracka :mrgreen:

kwiss

Post by kwiss » 19 Mar 2011, 10:26

ImageStavi ovo umesto volume pota izlalaz iz gitare na masu preko pushpulla i to je to :D

kwiss

Post by kwiss » 19 Mar 2011, 10:43

ImageJoš bolje. :D

Randy

Post by Randy » 19 Mar 2011, 10:56

mislim_stvarno wrote: jesi li na kill pot mislio na ovo?

posto bih i ja voleo da znam gde ima da se uzme, deluje kao zanimljiva igracka :mrgreen:
da mislio sam na to.gledao sam pre par dana i svidelo mi se jer ne zauzima puno mesta tj. samo udaras potenciomer :mrgreen:

i verovatno cu kupiti ovo sta je kwiss stavio.jel znas koliko otprilike kosta?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Mar 2011, 11:15

Z'što da busig đitru beZpotrebno..

klik na LIIIIIIIIINK!!!!

Randy

Post by Randy » 19 Mar 2011, 11:21

dejankuki wrote:Z'što da busig đitru beZpotrebno..
kad mogu tom morello i buckethead mogu i ja :D

nesto mi pade na pamet.mogu da izvadim ovaj standardni switcher i stavim dva kao sto imaju gibsoni.jedan za menjanje magneta a drugi za kill switch
Image

Dimo

Post by Dimo » 19 Mar 2011, 11:28

Ja mislim da je najbolji Killswitch Engage.Poz
:mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Mar 2011, 11:29

kwiss wrote:ImageStavi ovo umesto volume pota izlalaz iz gitare na masu preko pushpulla i to je to :D
ne bih rekao da je ovo dobra ideja. Kill switch je da se koristi brzo, ritmicki, a ne verujem da ovime moze to da se postigne... Nekad je problem da se samo izvuce push pull kad ti treba, a ne da ga 70 puta u minutu drkas... To je ok ako hoces samo da iskljucis/ukljucis gitaru, ali da ga koristis kao lik na onom snimku sto sam okacio... nije prakticno...

@randy
isto tako mozes da umesto tone pota (ili izbusis jos jednu rupu) stavis momentery switch
Image
slicno kao buckethead

Postoji jos jedna mogucnost, a to je da zamenis tone pot jos jednim volume, da razdvojis volume za neck i bridge. Utisas recimo neck, pojacas bridge pa koristis 3way kao kill switch... isto kao na lp gitarama... malo je teze jer ima veliki hod, ali bi radilo...

Bez ovog shadow killpota, mislim da ne postoji bezbolno resenje, ili ces busiti gitaru, ili ces izbaciti tone pot...

edit:
za ovaj prethodni nacin, moze i bez gubljenja tone pota, ali moras da nabavis potenciometar sa dve osovine, na foru metalzone potenciometara, pa na njega stavis master tone i jedan volume
Image

to sam video da stavljaju na neke baseve, imaju i kapice koje lice na ove tvoje, ali gde ces ga naci... :?

Randy

Post by Randy » 19 Mar 2011, 11:40

busiti naravno :D
a mozda bi mogao da izbacim tone al opet bolje jos jedna rupa

Tenji

Post by Tenji » 19 Mar 2011, 12:07

Ja cu sebi napraviti ovako nesto... :)

Moze sigurno to nekako da se napravi da izgleda malo diskretnije, kome smeta izgled.

andrej]

Post by andrej] » 19 Mar 2011, 12:11

mislim_stvarno wrote:za ovaj prethodni nacin, moze i bez gubljenja tone pota, ali moras da nabavis potenciometar sa dve osovine, na foru metalzone potenciometara, pa na njega stavis master tone i jedan volume
Image

to sam video da stavljaju na neke baseve, imaju i kapice koje lice na ove tvoje, ali gde ces ga naci... :?
ja sam ovakav nasao na warmothu, samo sto ce kod mene biti skroz drugacije povezan... ja imam 2 tonea i jedan volume...

kwiss

Post by kwiss » 19 Mar 2011, 17:11

mislim_stvarno wrote:
kwiss wrote:ImageStavi ovo umesto volume pota izlalaz iz gitare na masu preko pushpulla i to je to :D
ne bih rekao da je ovo dobra ideja. Kill switch je da se koristi brzo, ritmicki, a ne verujem da ovime moze to da se postigne... Nekad je problem da se samo izvuce push pull kad ti treba, a ne da ga 70 puta u minutu drkas... To je ok ako hoces samo da iskljucis/ukljucis gitaru, ali da ga koristis kao lik na onom snimku sto sam okacio... nije prakticno...

@randy
isto tako mozes da umesto tone pota (ili izbusis jos jednu rupu) stavis momentery switch
Image
slicno kao buckethead

Onda običan taster :?: :D
...

edit:
za ovaj prethodni nacin, moze i bez gubljenja tone pota, ali moras da nabavis potenciometar sa dve osovine, na foru metalzone potenciometara, pa na njega stavis master tone i jedan volume
Image

Randy

Post by Randy » 28 Mar 2011, 22:21

mislio sam da ubacim i killswitch i killpot.ali bilo bi mi glupo da imam 2 stvari koje radi isti posao pa sam mislio da li se moze namestiti da killswitch menja killpot tj. da kad je killswitch npr. na gore udaranjem na killpot se prekida konekcija ,a kad je killswitch na dole da se udaranjem na killpot dobija koneckija?

Post Reply