EMG u Ibanez GRG170 DX
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
EMG u Ibanez GRG170 DX
Da li se isplati stavljati, zbog drveta? Zadovoljan sam gitarom i ne bih menjao ništa osim magneta, ali ne znam kakav bi bio zvuk kad bih stavio EMG... Telo je od basswood-a, a vrat od javora.
Ako ne, jel imate neki savet kako da dodjem do ozbiljnijeg i jačeg zvuka?
Hvala.
Ako ne, jel imate neki savet kako da dodjem do ozbiljnijeg i jačeg zvuka?
Hvala.
Re: EMG u Ibanez GRG170 DX
EMG su jako zahvalni za te akcije. Ne oslanjaju se preterano na tip drveta. Uzmi X seriju.
Aha, ali zanima me onaj magnet što ima na potu switch da li će da radi kao single ili humbucker, jel zna neko koji je to model?
89, ako mislis na dplitovanje. Ako pricamo o boostu, to se kupuje odvojeno, EMG afterburner se zove ja mislim. Dobija se uz neke setove magneta
- mislim_stvarno
samo jedan savet, nemoj da prodajes te magnete koje skines. Ne mozes da dobijes ni 30e, a gitara ne moze da dostigne cenu da pokrije tvoje ulaganje za emg-e. Samo u slucaju kad pozelis da menjas gitaru, vratis originale, a emg ti ostaju za novu gitaru, ili da ih prodas za finu svotu...
Last edited by mislim_stvarno on 23 Mar 2011, 00:36, edited 1 time in total.
Nemam ni ja pojma na šta tačno mislim, nadao sam se da ćete mi vi reći xD
Hteo sam samo da pitam da li je i on 'zahvalan' za drvo, kao serija x
Hteo sam samo da pitam da li je i on 'zahvalan' za drvo, kao serija x
EMG gde god da stavis, zvucace manje-vise isto. Tj neces primetiti razliku izmedju gitare od 150 i 500e. Sto neki ljudi, jelte, vole. Skuplje gitare su druga prica
theTrooper wrote:89, ako mislis na dplitovanje. Ako pricamo o boostu, to se kupuje odvojeno, EMG afterburner se zove ja mislim. Dobija se uz neke setove magneta

odavno nijesam ovako dobar savjet procitao.
umart wrote:theTrooper wrote:89, ako mislis na dplitovanje. Ako pricamo o boostu, to se kupuje odvojeno, EMG afterburner se zove ja mislim. Dobija se uz neke setove magneta![]()
a ja i dalje nisam razumeo ni reč

Dodatne stvarčice koje mož' da pazariš uz EMG magnete.Baci pogled na EMG sajt.dplitovanje je splitovanje.
Splitovanje je podela magneta (hambakera) na dva singla. Boost je pojacavanje signala gitare (u slucaju ovog EMG switcha, najcesce je to boost za soloe)Kirkmet wrote:umart wrote:theTrooper wrote:89, ako mislis na dplitovanje. Ako pricamo o boostu, to se kupuje odvojeno, EMG afterburner se zove ja mislim. Dobija se uz neke setove magneta![]()
a ja i dalje nisam razumeo ni rečšta je dplitovanje (ovo mi zvuči ko typo), a šta je boost?
-
iz mog iskustva, ako ces da meces samo jedan EMG i to u bridge, uzmi 81 (znaci ovaj sto se ne splituje). ja imam 81TW (znaci split varijantu), kad je u hum modu jede decu, ali kad je splitovan onda je uzas - ne vredi razlike u ceni. ako ces da stavljas i u neck, raspali po 89/81 kombinaciji, nes pozaliti.
Upravo tako, u basswoodu u bridge poziciji je 81 idealan izbor.
I da, pod obavezno 18v mod, tj da se magneti napajaju sa 2 baterije od po 9v serijski vezane, bolji headroom daje
ako je mjetal u pitanju,ja bih prije isao na 81/85 kombinaciju iz razloga sto 85tica jako lijepo radi i u bridzu,pa ako 81 smori (a ako koristis ikakvu dinamiku u sviranju na bridz poziciji 'oce),imas vec na svojoj dzitri alternativu da probas.nema lemljenja,samo rasrafis i nabodes,uvijek lako moze da se vrati.e tek onda ako krenes da nalazis mane probaj 18 v mod.
boze sacuvaj,hvalim emg-jeve.pu pu daleko bilo.
boze sacuvaj,hvalim emg-jeve.pu pu daleko bilo.