Gitarista novajlija, saveti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Gitarista novajlija, saveti
Evo ovako, uskoro dobijam el. gitaru i želim da joj se mnogo posvetim (koliko god mogu). Međutim, imam jednu nedoumicu:
Kako da sviram, trzalicom ili prstima?
Planiram da sviram metal, ako to ima kakvog uticaja.
Takođe, slobodno napišite neke savete.
P.S. Evo, ovo onako pitam, je l' ima neka e-kniga o teoriji muzike ili o električnoj gitari na srpskom? Mislim, našao sam dosta materijala na engleskom i engleski znam dobro, ali bi mi opet bilo nekako opuštenije da imam nešto na srpskom za svaki slučaj.
Hvala.
Kako da sviram, trzalicom ili prstima?
Planiram da sviram metal, ako to ima kakvog uticaja.
Takođe, slobodno napišite neke savete.
P.S. Evo, ovo onako pitam, je l' ima neka e-kniga o teoriji muzike ili o električnoj gitari na srpskom? Mislim, našao sam dosta materijala na engleskom i engleski znam dobro, ali bi mi opet bilo nekako opuštenije da imam nešto na srpskom za svaki slučaj.
Hvala.
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Re: Gitarista novajlija, saveti
Poslao sam ti PP sa par zanimljivih informacija, pogledaj obavezno. 

kupio sam bratu solidnu knjigu "elektricna gitara za neupucene", ima dosta toga.
Ako sviras metal koristices trzalicu 99% vremena i to neku debelu
Ako sviras metal koristices trzalicu 99% vremena i to neku debelu

-
Sve sad razmišljam, zašto ne bih mogao da naučim i jedno i drugo? to bi bilo najbolje, verovatno.
Nego, imam još jedno pitanje: naime, šake su mi veoma male, na primer, mali prst mi je malo veći od RShifta. Da li to mnogo utiče na izbor gitare?
Nego, imam još jedno pitanje: naime, šake su mi veoma male, na primer, mali prst mi je malo veći od RShifta. Da li to mnogo utiče na izbor gitare?
ima, gledaj da uzmes neku gibson-oliku sa kracim vratom. Kazu oni sto imaju male sake da im znaci tih ~2cm manje. Jedan lik je donosio kod mog caleta da mu na nekoj fenderolikoj gitari uradi konverziju na gibson skalu jer nije mogao da dohvati duze intervale na pocetku vrata.
-
Izvini, tek sam počeo da se bavim muzikom, kakve su to Gibsonolike gitare?
Gibson

Fender

Ako vise lici na prvu sve su sanse da ima kracu skalu, ako vise lici na drugu ima duzu

Fender

Ako vise lici na prvu sve su sanse da ima kracu skalu, ako vise lici na drugu ima duzu

-
Zahvaljujem.