Da li je ikad kasno?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Da li je ikad kasno?
DA se počne sa učenjem sviranja el. gitare? Ja u septembru treba da krenem u srednju školu, i trebao sam da dobijem el. gitaru ovih dana. Međutim, zbog malog neslaganja mojih roditelja s tim, odlučio sam da sklopim ugovor sa njima i da odložim kupovinu gitare za godinu-godinu i po dana. E sad, da li je kasno početi učenje sa 16 godina? Nadam se da nije. Po mojoj nekoj logici ne vidim zašto bih bilo, ali evo da pitam vas, vi ste bar stručniji od mene.
Unapred hvala.
Unapred hvala.
Re: Da li je ikad kasno?
Jok kasno.
- Haralampije
Pa...da imas oko 90 godina,3-4 mozdana udara,jedna strana tela da ti je oduzeta,srcani problemi,bubrezi otkazali,na aparatima za disanje i da ti prognoziraju jos nekoliko dana zivota....onda bi bilo kasno...ovako samo furaj napred. 

Kasno je samo ako si planirao da sa 15 godina budeš poznati virtuoz. Za sve druge scenarije nije kasno.
Hendza je sa 16 godina dobio prvu djitru pa ti vidi

I mnogi drugi vrhunski gitaristi...
Nije kasno, shta ti je..samo cepaj, ali od pochetka sa mudima, nemoj tu da mi se neshto snebivash, mora kao Dersu.
Nije kasno, shta ti je..samo cepaj, ali od pochetka sa mudima, nemoj tu da mi se neshto snebivash, mora kao Dersu.

- whosyourdaddy
NIKAD!!!
i nemoj el. git. nego akustaru.
sviraj akustaru dok ne maznes neku ribu posle predji na elektricni orgazam.
i nemoj el. git. nego akustaru.
sviraj akustaru dok ne maznes neku ribu posle predji na elektricni orgazam.

Ne odlaži učenje, što da čekaš godinu dana. Prvi razred srednje škole je pravo vreme za početak. Ako matorci neće da ti kupe gitaru ili ti brane da tako "gubiš" vreme, vežbaj kod nekog drugara (drugarice). Gitare nikada nisu bile ovako jeftine a dobre za uložene pare. Kupi neku, udruži se sa nekim, uštedite na mobilnom telefonu ili na 3D grafičkoj kartici. Danas je problem da se zadrži pažnja na muzici i sviranju pored svih silnih multimedijalnoh izazova.
- Pentatonic
Nikad nije kasno i čovek se uči dok je živ...

- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Ja sam poceo da sviram pre 3 godine, znaci sa 21, jer sam hteo da poludim od faksa i rada u kafani pa mi je trebala neka zanimacija a muziku obozavam i sada mi je potpuno super, zderem se sto nisam krenuo ranije. Long story short, samo ti pocni da udaras u tamburu sto ranije mozes, nikada nije kasno! I uzmi neku akusticnu gitaru pre elektricne, srednja skola i ekskurzije ce ti biti mnogo interesantnije.... 

What he ^ said.
Ja nikad nisam zheleo da sviram pesme od Djordja Balashevica na akustari iako sam akustaru najveci deo vremena zaljubljenosti u gitaru i svirao. Kad god bih nekome rekao da sviram gitaru taj neko ili neka bi bili u fazonu ahaaaaa super a jel znash Prichu o Vasi LAdackom? Dok bih ja hladno odgovarao, ne sviram takve pesme.
Uostalom => http://www.youtube.com/watch?v=F5QCs3PnQBc
Every word is true

Ja nikad nisam zheleo da sviram pesme od Djordja Balashevica na akustari iako sam akustaru najveci deo vremena zaljubljenosti u gitaru i svirao. Kad god bih nekome rekao da sviram gitaru taj neko ili neka bi bili u fazonu ahaaaaa super a jel znash Prichu o Vasi LAdackom? Dok bih ja hladno odgovarao, ne sviram takve pesme.
Uostalom => http://www.youtube.com/watch?v=F5QCs3PnQBc
Every word is true

Da, ekskurzijsko muziciranje je dno dna. Kome je to jedini spas da ikako kresne, bolje da se opredeli za celibat odma' 

Za tih godinu-godinu i po dana čitaj tabulature i gledaj "how to play" youtube džinglove pa kad do'vatiš gitaru one tamo godine ima da pršti...7thsonofa7thson wrote:DA se počne sa učenjem sviranja el. gitare? Ja u septembru treba da krenem u srednju školu, i trebao sam da dobijem el. gitaru ovih dana. Međutim, zbog malog neslaganja mojih roditelja s tim, odlučio sam da sklopim ugovor sa njima i da odložim kupovinu gitare za godinu-godinu i po dana. E sad, da li je kasno početi učenje sa 16 godina? Nadam se da nije. Po mojoj nekoj logici ne vidim zašto bih bilo, ali evo da pitam vas, vi ste bar stručniji od mene.
Unapred hvala.
Zezam se ali mislim da je to "odlaganje početka sviranja" malo bez veze, ne bih da vulgarizujem sa nekim drugim poređenjima ali ako ti je sada stalo da sviraš gledaj da sada nađeš načina da počneš da sviraš a elektrika, kad dođe - dođe...
- JedemSnove
Daj evo mi cemo skupimo po 50din da ti kupimo raspad klasicnu da vezbas prste. 
Nikad nije kasno, ja sam evo poceo sa 22 da sviram bass(prava poenta ove recenice bice jasna za 10 godina kad budem jeo les claypool-a za dorucak).
Ne ozbiljno pazi uzmi za 2000din nadji neku akustaru vezbaj malo prste, pokazi inicijativu a tako ce i matori da popuste i da ti kupe sta si vec planirao da uzmes. A i da ne uradis to, za godinu ipo dana nece biti kasno, ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno, ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno, ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,a ako ne uradis tad to je vec malo kasno za neki ozbiljniji rad, al nije kasno za svoju dusu da sviras.

Nikad nije kasno, ja sam evo poceo sa 22 da sviram bass(prava poenta ove recenice bice jasna za 10 godina kad budem jeo les claypool-a za dorucak).

Ne ozbiljno pazi uzmi za 2000din nadji neku akustaru vezbaj malo prste, pokazi inicijativu a tako ce i matori da popuste i da ti kupe sta si vec planirao da uzmes. A i da ne uradis to, za godinu ipo dana nece biti kasno, ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno, ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno, ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,ako ne uradis tad za godinu ipo dana od tad nece biti kasno,a ako ne uradis tad to je vec malo kasno za neki ozbiljniji rad, al nije kasno za svoju dusu da sviras.
Kristijan wrote:Da, ekskurzijsko muziciranje je dno dna. Kome je to jedini spas da ikako kresne, bolje da se opredeli za celibat odma'
you... killing me...