Mišljenja o V7 i V8 humbuckerima?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Fast beer-drinker

Mišljenja o V7 i V8 humbuckerima?

Post by Fast beer-drinker » 27 Aug 2011, 23:21

Evo, nešto kontam da mijenjam magnete na jednoj od gitara, (valjda zato što su mi ovi dosadili), i pade mi na pamet da kupim ove V7 i V8 humbuckere skinute sa Prestige serije. Pa sam se pitao da li je to dobro ulaganje, i nadam se da mi vi tu možete pomoći. Inače, kupio bih oba magneta za nešto manje od 40 e, a stavio bih ih na Charvel Model 3, sa Jackson magnetima (nisu aktivni i nisu nešto...). Šta mislite o ovome? Unaprijed hvala.

Rax13
MF veteran

Re: Mišljenja o V7 i V8 humbuckerima?

Post by Rax13 » 28 Aug 2011, 00:27

Ok su magneti, imaju klasicni ibanez "wah" efekat, tj. kao da ti je ukljucena wah pedala, ali dosta manje od INF serije. Definicija bolja takodje... Ja ih imam u GSZ120 Ibanezu, Poplar gitara, rosewood fretboard i sasvim fino rade. E sad koliki ces boljitak osetiti u odnosu na sadasnje magnete pitanje je, nisam imao iskustva sa njima. Mozda je pametnije da ulozis u neki efekat ili da skupljas za pojacalo npr... v7 i v8 takodje nisu aktivni, zaboravih da pomenem.

Najbolje bi bilo da se javi neko ko ima iskustva i se jednim i sa drugim magnetima.

Sta imas od opreme?

Fast beer-drinker

Post by Fast beer-drinker » 28 Aug 2011, 00:48

Pojacalo svoje sam prodao, tako da pojacalo manje-vise nemam. Mislim imam, ostao mi je Randall KH-15, obično pojačalce za kuću, praktično ništa. Distorzija i pedala imam nešto, to često mijenjam, za sad imam: DigiTech Metal Master, Boss SD-1 overdrive, Marshall Shredmaster, Boss DS-1, i DigiTech Bad Monkey, mada je nešto od toga odvojeno za prodaju. Pojačalo kao što sam rekao manje-više nemam, a u ovom trenutku mi i ne treba. A magnete bih mogao promijeniti... Ako ništa, čisto onako, ovi su mi dosadili...
Zaboravih reći, baš mi i odgovara što nisu aktivni... Ne volim aktivne, a i mijenjanje baterija me izludjuje.

ApplePie

Post by ApplePie » 28 Aug 2011, 01:11

Ja imam i Charvela model 3 i Ibaneza sa V7 / V8 kombinacijom na jovi.. Neko hvali, neko kudi V (Vintage) magnete, ja mogu samo da kazem da ne znaju da ih nameste kako treba. Poenta je da ne budu preblizu zicama. O tonu koji daju najbolje da prosudis sam. U tu svrhu (ja sam ljubitelj Jacksona) mogu ti ponuditi zamenu ovih mojih V za Jacksone :) moze i na probu pa ti vidi i ako ti odgovara zadrzi. Ono cime se rukovodim (da budem skroz iskren) je da Jacksone ne mogu da kupim a da V pikapova tu i tamo ima po oglasima ...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 28 Aug 2011, 01:22

:ziveli: :mrgreen:

Fast beer-drinker

Post by Fast beer-drinker » 28 Aug 2011, 01:26

Hvala. I ja sam ljubitelj Jacksona, naravno i Charvela, puno ih više volim nego Ibaneza. Mada su mi samo malo dosadili ovi magneti, pa bi ih mijenjao. Za zamjenu teško, ja živim u Banjoj Luci. Tako da eto, hvala, vidjeću... Na ovom Chavelu mi je HSS konfiguracija magneta, a više bi mi odgovarala HSH konfiguracija, pa i i to jedan od razloga zašto bih mijenjao... Po tvom mišljenju, da li su V humbuckeri bolji tonski?
Ipak su ovi Jacksoni stari, najvjerovatnije 1986, k'o i gitara, a ni Jacksoni nisu aktivni... Ne znam sad šta da radim... Hvala u svakom slučaju!

ApplePie

Post by ApplePie » 28 Aug 2011, 01:42

Fast beer-drinker wrote:Hvala. I ja sam ljubitelj Jacksona, naravno i Charvela, puno ih više volim nego Ibaneza. Mada su mi samo malo dosadili ovi magneti, pa bi ih mijenjao. Za zamjenu teško, ja živim u Banjoj Luci. Tako da eto, hvala, vidjeću... Na ovom Chavelu mi je HSS konfiguracija magneta, a više bi mi odgovarala HSH konfiguracija, pa i i to jedan od razloga zašto bih mijenjao... Po tvom mišljenju, da li su V humbuckeri bolji tonski?
Ipak su ovi Jacksoni stari, najvjerovatnije 1986, k'o i gitara, a ni Jacksoni nisu aktivni... Ne znam sad šta da radim... Hvala u svakom slučaju!
Kao sto rekoh i jedni i drugi su dobri a razlike ima .. Stvar ukusa sta ti se vise svidja, moj utisak je da su (kada se nameste kako treba) V magneti nekako vise obojeni, topliji i u nekim slucajevima agresivniji. Verovatno zbog visokih koji su bas prodorni ali jasno definisani. Jacksoni sa druge strane su kristalno cisti i na distorzijama režu za sve pare. Meni je nekako lakse da modifikujem Jacksonov zvuk efektima jer za razliku od V nemaju toliko karaktera u tonu .. Ne znam sta bih ti rekao sem da je najpametnije da probas .. Ako je charvel 3 iz 86. onda je prilicno stratolik i ima masku koju bi morao da menjas za HSH konfihuraciju (to je nakako bezbolnije od seckanja) ...

Fast beer-drinker

Post by Fast beer-drinker » 28 Aug 2011, 01:55

Da, jeste, ima masku kao Strat, i morao bih je ili zamijeniti, ili malo isjeći. Ne znam šta da radim, mislio sam da su V humbuckeri dosta bolji, i da bi bilo isplativo ih zamijeniti, a pošto nije neka razlika, a trebao bih sjeći ili mijenjati masku, možda je najpametnije da ostavim kako jeste, vidjeću, a i sačekacu da više ljudi da svoje mišljenje. Poznajem osobu koja bi mi to prodala, pa ću vidjeti, ako mu nije problem, da stavimo jedan magnet, pa da ga probam, tako ću najlakše odlučiti. Pa eto, hvala.

nikolic025

Post by nikolic025 » 28 Aug 2011, 02:41

Ja sam imao RG1570 i necu prezaliti sto sam ga prodao za smesnih 580E sa koferom...Bruka od gitare,imao je V7,S1,V8 magnete i meni su extra,do duse,ja koristim JCM900 4100 glavu i box 1984. Bass,ali sam ga cesce koristio od Fender American Deluxe stratocastera,extra dist,clean,onako,previse mi je nekako za pop i narodnjake,nije kao na fenderu,ali je precist,sto mi se u neku ruku svidja...

Sad to je moje misljenje,imao sam Jacksone i svirao Charvele i nije mi to bilo to,sta znam...

Moras probati...Kupi masku neku ili kupi materijal,pa iseci kako treba,kupi potove,magnete i samo ubacis,kad ti se smuci,vratis i gotovo...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 01 Sep 2011, 09:48

previse ti je to ulaganja za takve magnete.ajde da uzimas neke dankane,dimarzije ili sta vec ali ti uzimas jos jedne stock magnete...ja imam V8 u jednoj kopiji stratokastera i radi sasvim lepo tj koliko lepo moze raditi sa tom sperlplocom :P nema potrebe da seces masku i da se nerviras.nije to bas tako lagan posao,a ne ispadne bas svaki put kako si hteo.ja sam moju SSS sekao da bude HSS i na kraju sam odustao,iznervirao se i sa net-a narucio za 12$ H masku samo sa jednim volume potom.

Fast beer-drinker

Post by Fast beer-drinker » 01 Sep 2011, 14:07

Sad sam i ja shvatio da se ne isplati, tako da za sad nista necu raditi. Mozda ako mi ispadne neka povoljna ponuda za tako neke DiMarzio, Duncan, ili eventualno EMG, mada nisam bas neki obozavalac tona EMG-a, a i ne svidja mi se sto su aktivni. Tako da eto. Hvala svima na pomoci.

Post Reply