Fender Strat ?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Fender Strat ?
Po vashem mishljenju, da li je vrednije uzeti nov ili stari strat za istu lovu ?
Npr.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/111 ... r-Sunburst
ili neshto staro, korishceno za istu kintu ?
Npr.
- Haralampije
Re: Fender Strat ?
Licno sam uvek za novo,sem ako mi ne zapadne nesto sto mi se bas svidi i sto "moram da imam".U radnji ipak imas mnogo vise komada koje mozes da isprobas i uzmes sta ti legne,neka konkretna iz oglasa moze da bude ok ali i ne mora,a ne mozes da uporedis...i onda opet cekanje da li ce se takva pojaviti mozda za mesec a mozda i za 3 godine.Plus tu je garancija,novo je,onaj case candy,koji je uvek zanimljiviji za nekoga od same gitare(nju si dobio pa si dobio,al te uvek zanima sta si jos dobio uz nju i koferce,ne znam,ne mogu da opisem drugacije taj osecaj
)

- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Sta god da uzmes za tu kintu neces se zeznuti, ja bih uzeo novo. Ne znam zasto ali kod gitara mnogo volim da sam prvi vlasnik....
A ovaj strat izgleda 

Moras uzeti u obzir i nacin/kvalitet izrade i sirovina. Ja bih se uvek odlucio za polovno, mada nikad nisam uporedivao gitare u TOM cenovnom rangu...
Novo. Mnogo veci izbor na licu mesta, mozes sve lepo da uporedis + znas sigurno sta kupujes.
zavisi koliko se razumes, i dal kupujes sa daljom prodajom na umu, ali ja najvise volim novo, gitara ili bilo sta drugo... posebno ako je u istom cenovnom rangu...
Ako pitas da li je "vrednije", mislim da je mozda vrednije ako se iskopa neki matori primerak a, da je dobar...ali sto rece Haralampije, moras da cekas dugo dugo da se takva gitara pojavi. Na oglasima se vrte jedne te iste gitare....i plus sto ovde svi budze nesto, trebao bi ti FBI forenzicar da utvrdi da li je original...Ja bih licno voleo da imam i novu i staru gitaru (za sad imam samo starufatbastard wrote:Po vashem mishljenju, da li je vrednije uzeti nov ili stari strat za istu lovu ?
Npr.

A drugo - pitanje koje bih ja da postavim je: da li je neko od vas probao (kupio) nekada americke stratove iz mitrosa i da li su te koje vise na njihovom zidu zaista usa kvaliteta ili nam ipak stizu neke usa serije za istocnu evropu?

Za takvu cenu?!Sumnjam,mada opet, kod nas je sve moguce...vlada77 wrote: Npr. da li su te koje vise na njihovom zidu zaista usa kvaliteta ili nam ipak stizu neke usa serije za istocnu evropu?
- Haralampije
Sve je isto.I kupovao i uporedjivao sa "kupljenim u americi" i sa svakakvim.za izvoz se ne gleda da li ide u Jermeniju,Cesku,Nemacku ili Srbiju,vec kao inostranstvo-za Jevropu,za Aziju,za kengure.Brod donese kontejnere u bescarinsku zonu,,pa to dalje ide gde je poruceno.vlada77 wrote: pitanje koje bih ja da postavim je: da li je neko od vas probao (kupio) nekada americke stratove iz mitrosa i da li su te koje vise na njihovom zidu zaista usa kvaliteta ili nam ipak stizu neke usa serije za istocnu evropu?
Pre par godina mi je lik prosipao pricu o djitrama kako su u Engleskoj kao bolje nego ovde,kad je on kao uporedjivao,da ovde dovode samo krs,onda posle 5 minuta provalis koliko lik sere i pokusava da ti proda svoju robu koja je "kvalitetnija",jer je ta njegova stigla iz Londona,a gitara ko gitara.tj narucio nije ni isprobao pre kupovine.sto je osnovno pravilo ako hoces dobar komad,nadji ga,dakle kad probas gitaru u radnji nju uzimas,a ne da kazes ok taj model mi dajte.
AVRI,hotrod,artist,custom shop,deluks,standardi,meksikanci,ameri,od jeftinih do skupih,sve je kao i svugde drugde,samo se cene razlikuju od zemlje do zemlje,...Masovna je to proizvodnja,standard je standard i ovde i bilo gde..a od gitare do gitare je da li ce valjati ili ne.
Ovo po oglasima sto se uglavnom vidi,dzedze gitare godinama tamo,mora da joj nesto fali ako godinu dana ne moze da ima kupca.ili joj nabije nerealnu cenu.Skoro sam video oglas gde neka budala pokusava USA standarda da proda za 2300 evra.

Za tu kintu kupiš 30 Roostera u Idei, prodaš na Kupujem-prodajem 15 po 100 evara, kupiš onda tog Strata za 150000 dinara i imaš Strata od 150000 dinara i 15 Roostera u sobi (full of mirrors...)fatbastard wrote:Po vashem mishljenju, da li je vrednije uzeti nov ili stari strat za istu lovu ?
Npr.
Uzmi novi, mada je velika verovatnoca da je stari bolje izradjen i da malko bolje zvuci.
I svakako sacekaj novogodisnje snizenje.

I svakako sacekaj novogodisnje snizenje.

Ja sam kupio. Odlican zvuk i fuserska izrada, ali nista sto se ne moze srediti za koji $ vise.A drugo - pitanje koje bih ja da postavim je: da li je neko od vas probao (kupio) nekada americke stratove iz mitrosa i da li su te koje vise na njihovom zidu zaista usa kvaliteta ili nam ipak stizu neke usa serije za istocnu evropu?
sinisake wrote:Odlican zvuk i fuserska izrada, ali nista sto se ne moze srediti za koji $ vise.

Pragovi najčešće štrče, pa se moraju malo ošmirglati i zatupiti.
Setap je odrađen opdoka, pa sleduje podešavanje šipke u vratu, podešavanje bridža (visina žica i intonacija) i podešavanje visine magneta.
Setap se podrazumeva. Nema puno veze sa tim da li je instrument dobar ili los
@fattwang
Pragovi strce i na roosteru.
Pragovi strce i na roosteru.