Les Paul je Lomljiv?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Les Paul je Lomljiv?
Ja npr nikad ne bih uzeo les paul-a pre stratocaster-a, jednostavno LP mi je nekako lomljiv, kao akustara...
A strat izgleda tako kao da mozes nekom da ga olupas od glavu, a da se zice ne rastimuju xD
A strat izgleda tako kao da mozes nekom da ga olupas od glavu, a da se zice ne rastimuju xD
LP lomljiv?!theTrooper wrote:Zato npr nikad ne bih uzeo les paul-a pre stratocaster-a, jednostavno LP mi je nekako lomljiv, kao akustara...

E, sad sam sve cuo

Jesi li ti ikad video les pola nekog?
- Rocket Roll
Pa sad... Les Paulovi jesu lomljivi(ji) - ne zato što su Les Paulovi, nego zato što su od mahagonija. Isto važi i za SG, Explorere... Ako padnu sa stalka, obično puca vrat na mestu gde se glava spaja. To može da se zalepi, i dobar majstor može to tako dobro da zalepi da je gitara na mestu lepljenja jača nego što je bila kada je bila čitava, ali - da, mahagoni je krto i lomljivo drvo.
Na lepom dobrom Zapadu, gde ima mnogo više gitara od mahagonija, mnogo češće imate prilike da vidite slupane Les Paulove/ SGje/ itd. Bacite pogled na eBay - pretražite "Gibson (broken) headstock", "damaged Gibson" i tako to.
Na lepom dobrom Zapadu, gde ima mnogo više gitara od mahagonija, mnogo češće imate prilike da vidite slupane Les Paulove/ SGje/ itd. Bacite pogled na eBay - pretražite "Gibson (broken) headstock", "damaged Gibson" i tako to.
Last edited by Rocket Roll on 14 Dec 2007, 12:02, edited 1 time in total.
- Rocket Roll
Oi! Znaci kad budem kupovao gitaru s namerom da se bijem sa nekim da batalim Les Paula i da uzmem fendericu!!!
Eeee da sam imao jednog strata pre par nedelja, ne bi mi bezali kroz kukuruze iz Cerevica posle svirke, nego bi raspalio po tim seljoberima..... hehehe Znaci Foxe moj dragi batali tog Ibaneza, i ti i W da kupite po strata i niko nam nista ne sme

- Rocket Roll
A bežali ste kroz ku'ruze? Da ste imali bar jedan Telekaster, ne biste morali... Sećam se da je na Fenderovom sajtu postojao odeljak "Ten Most Famous Telecasters" i da je jedan od njih pripadao jednom western-muzičaru koji ga je nekoliko puta koristio kao batinu. Nije baš da ga je vukao okolo i tukao se njime po kafanama, ali mu je par puta spasao glavu i porazbijao nekoliko drugih, neprijateljski raspoloženih, glava.
Lol, pa 'fala bogu da ga ne bi uzeo zbog lomljivosti, vec zbog zvuka (a i ne gotivim gibson uopste) jednostavno, strat je legenda... (a i kad si rockstar, verovatno ce da bude mnogo momaka od devojaka kojima si se svideo, pa je fino da imas nesto za samoodbranu
) Btw, danas sam bio do mitrosa (opet) i video LP (mislim da je epiphone) i nekako kad kroz one proreze sa prednje strane vidim elektroniku, strah me da je uzmem... A za tabanje je najbolji bilo koji BC rich... Onako kad ga dokacis nekim siljkom...

Re: Les Paul je Lomljiv?
Što se tiče gitara i žena, Ibanez se za sada jako dobro pokazao... i to već na prvoj svirci sa istim...

Re: Les Paul je Lomljiv?
ok, menjajte ime teme u "Koja gitara je najbolja za tucu i kao lepak za ribe"