Dean gitare?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Dean gitare?
Prvo pozdrav svima... novi sam na forumu i ovo mi je prvi post.
Moje pitanje je sta mislite o Dean gitarama. Nesto zadnje vrijeme pratim tako te gitare malo jeftinije.. Dean, Peavey, Epiphone ... nesto razmisljam ... npr. ESP i Gibson i slicno. sve su to prenabijane cijene...
Ja trenutno sviram PEavey Rotor EXP Limited crni i super sam zadovoljan tom gitarom.. platio sam je nesto preko 700 EUR pocetkom prosle godine... sada bih da se ponovim, najiskrenije zelim Gibson flying V, jedan od ponudjenih modela i vidim da neki cak nisu ni skupi u USA idu od 1050 - 1200 USD ali to sve dok dodje do nas cijene se uduplaju.
Znam da se u Srbiji i u Hrvatskoj mogu naci Dean gitare koje bi trebale biti kvalitetne... Ima li iko iskustva sa Deanom, ima li iko kolegu da ima Dean. da li je iko ikada probavao Dean negdje u nekoj prodavnici.
Mene prvenstveno interesuju modeli flyng V, Razorback (Dime) i ovi Explorer oblici... sviram metal ili nesto slicno metalu. a od malena sam zaljubljen u te oblike gitara.
Pozdrav iz Banjaluke
Moje pitanje je sta mislite o Dean gitarama. Nesto zadnje vrijeme pratim tako te gitare malo jeftinije.. Dean, Peavey, Epiphone ... nesto razmisljam ... npr. ESP i Gibson i slicno. sve su to prenabijane cijene...
Ja trenutno sviram PEavey Rotor EXP Limited crni i super sam zadovoljan tom gitarom.. platio sam je nesto preko 700 EUR pocetkom prosle godine... sada bih da se ponovim, najiskrenije zelim Gibson flying V, jedan od ponudjenih modela i vidim da neki cak nisu ni skupi u USA idu od 1050 - 1200 USD ali to sve dok dodje do nas cijene se uduplaju.
Znam da se u Srbiji i u Hrvatskoj mogu naci Dean gitare koje bi trebale biti kvalitetne... Ima li iko iskustva sa Deanom, ima li iko kolegu da ima Dean. da li je iko ikada probavao Dean negdje u nekoj prodavnici.
Mene prvenstveno interesuju modeli flyng V, Razorback (Dime) i ovi Explorer oblici... sviram metal ili nesto slicno metalu. a od malena sam zaljubljen u te oblike gitara.
Pozdrav iz Banjaluke
Re: Dean gitare?
Nisam cuo nista dobro o modelima koje proizvode poslednjih godina. Skockali su ih lepo, ali izgleda da ispod fasade i nema neceg ozbiljnog.
Ipak bi ja dusu prodao za jedan Razorback

Tako dakle... znaci mozda je Epiphone bolji izbor? Sta mislis? Ko pravi kvalitetnije "jeftinije" gitare?Kristijan wrote:Nisam cuo nista dobro o modelima koje proizvode poslednjih godina. Skockali su ih lepo, ali izgleda da ispod fasade i nema neceg ozbiljnog.
Cuo sam isto kao i kristijan za dean gitare.A sto se tice tog Flying V oblika mozes da pogledas i Hammer gitare neki dan kad sam bio u obliznjem shopu vidio sam 2-3 krenuo sam da ih probam i prvo sto sam primjetio je da je tijelu uzasno debelo i tesko a onda mi je gazda rekao da nije dozvoljeno probati gitare...
Onda sam pokupio prnje i otisao... 

Taj gazda je dripac i verovatno mu niko ni ne kupuje te gitare... Ima u Mix Musicu Hamera ali to sto oni imaju sam vec probao pa mi nije zanimljivo, a i ne mogu da gledam onog Malmsteen wanabe idiota
Inache Hameri su u vishem cenovnom rangu i bolji po kvalitetu od gore pomenutih gitara. Misli da bi ti Jackson vishe odgovarao imas RX10D, to je veoma dobra metal gitara po odnosu cena-kvalitet.

Hm... ne bih bas rekao da je ovo bezopasno oruzje...Kristijan wrote:Nisam cuo nista dobro o modelima koje proizvode poslednjih godina. Skockali su ih lepo, ali izgleda da ispod fasade i nema neceg ozbiljnog.

$3,699.99 online ... znaci ovdje u nasim krajevima bi bila preko $5,500.00
Dean Dimebag Razorback Tribute Guitar(Rust)
Kao sto kris rece exstra izgledaju ali izgled nekad vara.Molotov wrote:Hm... ne bih bas rekao da je ovo bezopasno oruzje...Kristijan wrote:Nisam cuo nista dobro o modelima koje proizvode poslednjih godina. Skockali su ih lepo, ali izgleda da ispod fasade i nema neceg ozbiljnog.
$3,699.99 online ... znaci ovdje u nasim krajevima bi bila preko $5,500.00
Dean Dimebag Razorback Tribute Guitar(Rust)
Pa recimo da neko ko moze da odvoji 5500 $ nece da se polomi da kupi Dean gitaru...
A izmedju Epiphone i Dean ja se uopste ne bih dvoumio, definitivno Epiphone.
A izmedju Epiphone i Dean ja se uopste ne bih dvoumio, definitivno Epiphone.
Prodaju ime, a ne kvalitet.....garantujem da se u tom cenovnom rangu moze naci bolje gitara koja nema tako svetski poznato ime....
- Guitar_thrill
- MF veteran
Ako ti se svidja taj V oblik,zasto ne bi razmotrio o Jackson RR modelima,meni su oni odlicni,mada su mnogo jeftiniji cini mi se....
Ja garantujem da se sa Jacksonovim RR-om nemozes pokajati ja posjedujem jednog i mogu samo reci da je gitara nenormalno dobra.(to negovorim samo zato sto je gitara moja imam ja na njoj i zamjerki npr. nema tremolo)
- Guitar_thrill
- MF veteran
Pa nek uzme onu sto ima tremoloSezax wrote:Ja garantujem da se sa Jacksonovim RR-om nemozes pokajati ja posjedujem jednog i mogu samo reci da je gitara nenormalno dobra.(to negovorim samo zato sto je gitara moja imam ja na njoj i zamjerki npr. nema tremolo)

RR1 je ultra skupa...
RR3 ima onu gadnu plastiku na sebi.
RR24 nema dobar odnos kvalitet/cijena
Ja posjedujem Jackson Kevin Bond Signature RR koja je isto po meni precjenjena ali dobio sam je kao poklon pa se nezalim
(a tremolo mi i nije obavezan)
Ja posjedujem Jackson Kevin Bond Signature RR koja je isto po meni precjenjena ali dobio sam je kao poklon pa se nezalim

A de ces to i naci kod nas?Ako i rr1 kosta u usa soma dolara,kod nas je 1800 eur!Sezax wrote:RR1 je ultra skupa...
Ja posjedujem Jackson Kevin Bond Signature RR koja je isto po meni precjenjena ali dobio sam je kao poklon pa se nezalim(a tremolo mi i nije obavezan)