Bugera ili blackstar
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Bugera ili blackstar
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/9033-Bugera-V5/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/124 ... ar-HT-1-R/
Koje pojacalo bi vi gitaristi radije uzeli......od ova dva?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/124 ... ar-HT-1-R/
Koje pojacalo bi vi gitaristi radije uzeli......od ova dva?
Re: Bugera ili blackstar
ja licno ni jedno ni drugo,mada odje blackstar pobjedjuje iz previse razloga.najpametnije ti je da odes i probas oba sam,jer su preampi ali dijametralno razliciti.
- mislim_stvarno
blackstar ili bilo sta drugo, blackstar kod mene pobedjuje (eventualno, mesa mark
)

evo ti sta napisah na jednom drugom forumu,jes da nema veze sa ovim malim blackstarom ali kad vec si pomenuo citav arsenal blackstarova:
svirao ga je mrav sa poprilicno kvalitetnom opremom,mahogani peavey sa SD magnetima,sve kultovi od pedala ispred itd.moze ti on posvjedociti jos.jes da je soba u kojoj smo svirali akusticki uzas,ali svejedno.i da,ovjerih onaj novi studio bumerang u bigzu, slusah blackstar ht100 stage cini mi se sa njegovim box-om,a sta je unutra ne pitah.koja kocka od eq-a,kolje sve zivo tj nista ne moze da izadje u mixu od njega,sto je strava kad ga sviras sam ali u bendu je veliki problem.plus je ultra moderno vojsovan do besmisla i ima ono moderno zrno u drajvu koje nema trika da se smanji ili bilo kako modifikuje.kontam da to ima svoju publiku,ali brate bas za moj ukus su otisli u ekstrem.
Najbolje probaj pa vidi sta ti odgovara. Meni Bugera nije legla pa sam zato uzeo blackstar ht-5.
hmm, tezak izbor. Behringer sestra kompanija koja krade tudje dizajne i pravi ih najjeftinije moguce ili pojacalo koje je dobro dizajnirano manje vise od nule, odlicno zvuci i razumne je cene...vidis u kom smeru idem 

Ovo što smo mi videli naravno važi za višu klasu (HT 100 ili kako se već zove). Kasnije smo imali probu sa nekim Crate pojačalom i mnogo bolje je izašao sa bendom, iako nije full lampaško. Blackstar nije my cup of tea, po'ede ga moj marshall za doručak i večeru. E sad kad su ta manja pojačala u pitanju, najbolje probati, kapiram da i nećeš sa njim da radiš probe i svirke.
P.S. I meni su ta blackstar pojačala obećavala, ali pre bih sada uzeo u tom višem rangu bugeru (ali bolje polovni marshall
) 
P.S. I meni su ta blackstar pojačala obećavala, ali pre bih sada uzeo u tom višem rangu bugeru (ali bolje polovni marshall

Hvala svima...ipak sam se odlucio da skupljam pare jos malo pa da kupim nesto jace malo sto cu moci i za manje svirke i probe
wowMrav wrote:u tom višem rangu bugeru

srednji viši, znaš na šta mislim 

po meni nije ni to, koja pojacala su u nizoj kategoriji od bugera/behrinera?
* niza: mass proizvedena kinesko/azijska pojacala tipa line 6, jeftini marshalli, fender frontmani, bugera i slicno
* srednja: peavey, laney, blackstar (i ovo je mass produced u kini, al bar sa malo razuma, nisu ih dizajnirali ljudi koji prave sporete i frizidere)
* visa srednja: marshalli koje svi volimo
tipa jcm800, jvm 410 i sl, USA fenderi i slicno
* visoka: mesa, bogner (slicno zvuci kao bugera
), engl i razne boutique varijante
sad jbg, sto je u Srbiji sve pomereno nanize pa nam je pojacalo od 400e pojam
* niza: mass proizvedena kinesko/azijska pojacala tipa line 6, jeftini marshalli, fender frontmani, bugera i slicno
* srednja: peavey, laney, blackstar (i ovo je mass produced u kini, al bar sa malo razuma, nisu ih dizajnirali ljudi koji prave sporete i frizidere)
* visa srednja: marshalli koje svi volimo

* visoka: mesa, bogner (slicno zvuci kao bugera

sad jbg, sto je u Srbiji sve pomereno nanize pa nam je pojacalo od 400e pojam

A zašto si ovo ovako svrstao, tj zašto su ova druga viša klasa od prvih?bancika wrote: * visa srednja: marshalli koje svi volimotipa jcm800, jvm 410 i sl, USA fenderi i slicno
* visoka: mesa, bogner (slicno zvuci kao bugera), engl i razne boutique varijante
Bolji delovi? Skuplje ruke i masine? 

ako nista drugo, po ceninebojsak wrote:A zašto si ovo ovako svrstao, tj zašto su ova druga viša klasa od prvih?bancika wrote: * visa srednja: marshalli koje svi volimotipa jcm800, jvm 410 i sl, USA fenderi i slicno
* visoka: mesa, bogner (slicno zvuci kao bugera), engl i razne boutique varijante

A vox...sta znam. Po meni imaju modele od najnize do vise srednje, isto kao fender i marshall.