Mali vrat
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Mali vrat
Da pitam nekog iskusnog - elektricna gitara do 300-400 evra za devojku koja ima bas malu saku. Probala je strat - ne ide, zaista joj je presirok vrat, ne moze na njemu da uhvati barre. Magneti nisu bitni, oblik nije bitan, nije toliko bitan ni proizvodjac. Nisam imao pojma sta da joj kazem, moj rezon je da ce u moru Ibaneza naci nekog ko ima bas mali vrat. Postoji jedan Ibanez GRGM21GB za decu u Mitrosu, ali ga nije bilo na stanju pre nekoliko dana.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Mali vrat
Hagstrom neki stariji, oni imaju ultra tanke vratove. 

jel njoj problem sirina vrata, ili razmak izmedju pragova. Ako je ovo drugo, onda moras juriti 3/4 gitare za decu, naleti nekad neki skvajer u mitros. Ako je ovo prvo, juri ibaneza, stavi tanje zice (osmice or smth) i cepaj
Uh, oba. Ja imam malu saku, i ono, tu sam sa stratom, ali kad sam video da vrh njenog kaziprsta prakticno jedva hvata E6, pocesao sam se po glavi. 

Ibanez nek proba ipak, pa ako ne bude preveliki problem sa pragovima, ili da juri neku kracu skalu (npr moj mali batica bez problema moze da vezba na epi les polu, koji je kraca skala od fenddera). Opet, povedi doticnu do mitrosa or smth, pa nek isproba sve zivo
Ibanezi imaju tanak ali ne i uzak vrat.
Pacifika ima odlican vrat za male sake.
ili...
http://www.mirrorguitarplay.com/2011/09 ... thumb.html
Pacifika ima odlican vrat za male sake.
ili...
http://www.mirrorguitarplay.com/2011/09 ... thumb.html
To ce izgleda i da bude, ali izvrtecu sajtove domacih prodavnica, da vidim da nema neku deciju gitaru na lageru, to sigurno moze da svira. Thanx ppl 
@Fukomat : Hajd i za barre da se snadje, ali njoj je problem odvajanje dva praga sa domalim i malim prstom. Doduse, svira deciju akustaru, ovo joj treba da ponekad nesto nasnimi (svira klavir), a da ne zove drugare gitariste za neke proste stvari.

@Fukomat : Hajd i za barre da se snadje, ali njoj je problem odvajanje dva praga sa domalim i malim prstom. Doduse, svira deciju akustaru, ovo joj treba da ponekad nesto nasnimi (svira klavir), a da ne zove drugare gitariste za neke proste stvari.
Last edited by nesharm on 12 Mar 2012, 23:41, edited 1 time in total.
- johnny_b_good
Eto kupite tu za 300-400 i menjamo se ja vama pacificu
meni bas i ne lezi taj tanusan vrat 

moj squier standard strat ima najmanji vrat koji sam probao (sto u mom slucaju nije super cool, ne volim toliko male). Celih je 40mm na nutu.
-
A onaj Squier Hello Kitty?
Ne zezam se, em je ukrasen, em je, negde sam procitao na netu, 3/4 sized gitara.
Ne zezam se, em je ukrasen, em je, negde sam procitao na netu, 3/4 sized gitara.
Scale Length: 24-3/4",mislim da je to resenje.Za tu cenu moze neki epiphone lp da se nadje. 

mislim da je ovako nesto sasvim ok:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/487 ... sert-Sand/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/487 ... sert-Sand/
Fender Lead II.
40mm na prvom pragu, uzak i tanak.
Normalna skala 25.5'' .

40mm na prvom pragu, uzak i tanak.
Normalna skala 25.5'' .

А Фендер Лид ће да нађе кад на парадајзу роди нокат, и још са ценом да отпадну уши. Ја сам пре тисућу љета тезгарио са гитаристом који је имао баш ову гитару, и није била то рђава гитара, али далеко од тога да је била спектакуларна у било ком погледу, а Фендер их је и продавао као почетничке инструменте. Данас и кад налети нека таква у огласима, кошта абнормално много, у рангу са јефтинијим новим Американцима, или са скупљим Мексиканцима. Видим да посебно воле људи да нагласе да је прављена у Америци, па и да је раритет... Некад је раритет и нешто што се напросто није продавало. И нешто је винтиџ, а нешто је винтез...
Danas se ide u Mitros, pa cemo videti sta ima na lageru...