ove su regularne velicine, znaci nije XL...i ja sam poceo sa XL pa smanjio vremenom, sad mi je XL kao lopata
Sto se tice materijala, ima razlike ali su vise prakticne nego sonicne prirode...Mada kad sam poceo da koristim ove primetio sam da imaju malo vise "gritty" zvuk jer im je povrsina malo grublja nego najlonske. Meni najbitnija razlika izmedju najlona i ultexa je sto se ultex mnoooogo "lepse" trosi. Najlon mi brzo dobije nekakve ruzne mini opiljke koji vire sa ivice i glave se na zicu pa stalno moram nesto da ih poliram i skidam ta sranja sa vrha. Ultex je mnogo tvrdji i trosi se sporo i ravnomerno. Posle vise meseci im se samo malo zaobli ivica i to je to.
Kod nas ima u mitrosu one zute ultex III koje su dobre (i po meni bolje od najlonki), ali su mi ove crne za nijansu zgodnije, imaju bolju ivicu i tu grublju povrsinu i malo grublji zvuk. Zute su nekako kao odsecene kalupom, a crne imaju blagi bevel.
I mozda je cepidlacenje, ali ova tanka slovca mnogo bolje leze pod rukom nego ono debelo
JAZZ III.
Jbg, once you go black...