Squier bullet strat!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Squier bullet strat!
Hej ljudi...Imam squier bullet strat iz 2006. Odlicno me sluzi, i mogu da kazem da je extra gitara za taj novac! E sad, imam original Fenderove delove, znaci tremolo, pickguard, civije, potenciometre, i ostalo...Magnete bih kupio nove...Da li se isplati da to ugradim na ovoj gitari ili da ne radim to uopste?
Re: Squier bullet strat!
pa ako imas nista te ne kosta da ugradis, magnete nabavi sa GuitarFetish-a odlicni su i jeftini... na kraju krajeva, sacuvaj originalne delove i uvek ih mozes vratiti na tu gitaru ako je budes prodavao... ako imas delove nista ne mozes da izgubis, a primetices razliku, mislim i dalje ce to biti ta gitara, ali ako ti odgovara to je onda ok...
to je naravno moje misljenje, nece se svi sloziti..
to je naravno moje misljenje, nece se svi sloziti..
Mislio sam da li vredi da to radim na ovoj gitari, zbog drveta i to... Mislim da kada sve to stavim nece biti puno razlike od pravog fendera, a sto se magneta tice, stavio bih humbucker i plus ova 2 single-a... DI marzio ili SD...videcu.... 

Bice razlike od pravog Fendera
. Jel ti tonirana gitara?

-
ma kake razlike..
sad ste vi taki muzičari da možete da osetite razliku u drvetu
a kad vas čovek stavi na blind test ne umete da razlikujete laminat od čamove daske..
nego, uzmi ti batice lepo namunji sve što imaš na tog bulita i ima da bude bolji nego neke gitare koje su na početku svojih karijera budžili neki mnogo veliki muzičari današnjice
naravno pod uslovom da ti bude udobno za svirku.
sad ste vi taki muzičari da možete da osetite razliku u drvetu
a kad vas čovek stavi na blind test ne umete da razlikujete laminat od čamove daske..
nego, uzmi ti batice lepo namunji sve što imaš na tog bulita i ima da bude bolji nego neke gitare koje su na početku svojih karijera budžili neki mnogo veliki muzičari današnjice
naravno pod uslovom da ti bude udobno za svirku.
Samo bez panike! xD Ej nemam pojma ja ni sta je to toniranje...
Ajd pojasni, mozda i znam ali nzm za taj izraz bas, mozda mi koristimo neki drugi! 

Čovek misli da li su ti oktave na gitari dobro podešene i ako nisu da li je sa tim sedlima na tvom mostu moguće to precizno izvesti.
AAAAAAAaaaaaa.... Jeste, jeste...pa to sam radim, i radim odlicno! 

Par Bulleta koje sam probao, nije mogla da im se tonira E6 na prvih 4-5 pragova i od 14-tog pa nadalje, sustain je bio jako los, civije su slabo drzale stim, potenciometri su shushtali, a bile su gitare kupljene na onoj akciji kad je Mitros drzao 8900 za tu gitaru. Sad, ako te vrat odlicno sluzi, i ako moze tacno sve da se tonira, a zadovoljan si sustainom, pa sto da ne menjas kad vec imas taj hardver, uvek moze da izvadis isti i vratis sve od Bulleta ako naletis na neku bolju kombinaciju. E da, koliko sve to pasuje na tvog Bullet-a? Pickguard cisto sumnjam da pasuje.
Ja sam moj platio 15.500 davne 2006. E vrat nije los iskreno, civije su lose (bile, promenio sam u startu.
) sto se tice toniranja, posto sam radim setup kad treba, ja znam ono na 12 pragu se tonira to odradim i to je to...sad sto ti kazes za 5-6 nisam bas upucen...(svaki savet je dobrodosao) Sustain nije los, ali su magneti losi tako da mislim da ima uticaja! A sto se tice pickguarda to je tacno, za ovaj original moram da izbusim jos 2 dodatne rupe! 

A da, zaboravio sam da kazem za civije! To je problem, mora da se buse nove rupe, a stare se i dalje vide! :/ kad bih mogao necim da popunim to i da prelakiram, msm da je to jedino resenje...
- Haralampije
Neka se vide.Ako zapusis Mojo ne moze da izadje nigde..
Problem kod toniranja tih pragova sto kad sviras sa nekim drugim instrumentom koji daje tacan stim cuje se fals. Nego, sa kog su ti to Fendera delovi?
Sto se toga tice u redu je sve, extra se cuje! A delovi nisu sa gitare, nego ono, kupovni... standard tremolo sa 6 rupa, civije one vintage i tako to...novi su delovi, skoro kupljeni ali original fender...stedeo pare, kupovao, a nije mi trebalo...
i sad sam resio da malo unapredim ovaj squier njima. eto to je... 

Bolje da si stedeo i kupio za 700 evra American Standard, nego sto nesto parcas.